![]() |
|
![]() |
#451 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#452 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fotoğrafı netten alıntıladım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Ta kendisi ismi Çin Herdemyeşili imiş (Chinese Evergreen) Türkçe adı Melek Hanım Çiçeği imiş sanırım bakalım yaşatabilecek miyim. Geri dönüşünüz iin çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Ağaç Dostu
|
Rica ederim. Tabi ki yaşatırsınız. Dayanıklı bir tür. Bende var. Benimki saksı değişiminden etkilenmedi bile. Cefakar bir çiçek diyebiliriz. Her koşula uyum sağlıyor. Kayınpederim kuzey cephe bahçede bakıyordu. Ondan aldığım çelikle yıllardır salonumda bakıyorum. Hiç sorun çıkarmadı. Yakıcı güneş olmadığı sürece sorun yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim sevgili Derin35. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-12-2020
|
yelken çiçeğim ölecek mi?
Arkadaşlar ayrı ayrı yerden 4-5 kök halinde barış çiçeği fidesi buldum hemen alttaki eski topraklarını temizleyip yeni torf ve evde yaptığım vitaminlerle( tarçın,yumurta kabuğu ve çok yanmış tavuk gübresi) toprağın hazırlayıp dikim yaptım yaklaşık 2 hafta oldu hala solgun haldeler ben şuan çiçek açmalarını beklemiyorum ama ölmelerini de hiç istemiyorum.Sulama işlemini hafta da 1 kere yapıyorum alt yapraklarında sararmalar mevcut ve hiç mutlu değiller hep yaprakları aşağı da ben mi çok sabırsızım yoksa ilk bahara doğru kendine gelir mi yaprakları canlı ve dik olur mu?Salonda kaloriferden yaklaşık 1 metre uzaklıkta sehpanın üzerinde ?Daha çok yeniyim evde saksı çiçekleri yetiştirmede inşaallah ölmezler?[ATTACH] ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-02-2021
|
Mevcut barış çiçeği bitkim için hangi takviye besinleri önerirsiniz? Yaklaşık 8 aydır bende bitkim herhangi bir takviye besin koymadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-07-2014
|
Spatyfilyum tohum yapti bilgiye ihtiyacim var
Bitkilerim bol miktarda tohum ürettiler. Bunlari ekmek istiyorum. Bunlari nasil ekmeliyim? Soguk işlem gerekir mi? Hemen mi ekmeliyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Yeni Üye
|
Tohumlarimi ayikladim
Cicek adeta bir meyveye dönüşmüş. Dut kivaminda ve icindeki tüm tohumlari ayikladim Internette taze ekilmesi gerektigi gibi bazi bilgiler vardi. Ozellikle hintce videolarda birseyler buldum. Bilgisi olan yoksa ince katkili torfa ekim yapicam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Yeni Üye
|
Yeni bir çiçek tohum döküyor
Burada daha belirgin oldu. Cicegin nasil bir tohum üretmesi gerektigini daha acik fotoraf cektim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
Ben kum zambağı arıyorum forumda kimde olabilir bana mesaj atabilir misiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Yeni Üye
|
Tohum ekme tarihlerimi unuturum hep
Tohumlari cok kalite bir torfa ektim . Ekim tarihini de sonra unutuyorum diye buraya foto ekleyeyim burada kalsin. Filizlenirse buraya eklerim kac gunde filizlendigi ortaya cikmis olur ömrümüz yeterse. Bunlar insallah kuş yemesi gerekmiyordur😀 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Yeni Üye
|
Sapatiler
Ve butun spatiler start almistir👍😀 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Yeni Üye
|
İlk yapraklanmalar
Kaç gün oldu hesap etmedim Ama ilk yaprak benseri Biseyler cikmaya Basladi. Tohumlar bu evrede mantarlasmaya meilli o yüzden günlük havalandirma Yapiyorum. Asetil salisilik asit kullanimi Burda ise yarayabilirdi ama bitkiyede zarar verir belki diye denemedim Mantarlasma için bir fikir uretemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Yeni Üye
|
25 gün
Ben spatifilyum tohumu filizlenme suresini 25 gun kabul ediyorum. Nerdeyse tamami filizlendi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Yeni Üye
|
Viollere aktarma
Saptiler bir hayli göze görünür oldu. Ben bu asamada baya cimlenen tohumlari viole almaya karar verdim. Spatifilyum kok oynatmayi hic sevmeyen bir bitki. Henuz daha koklenmeden sasirtmak iyi olur gibi geldi . Tohumlari cok buyuk. Hala tohumdan besleniyorlar. Pek bi kök yok yani. Yapraktan nem aliyor. Olmalilar. Bu bakimdan kapali ve nemli ortam bunlar icin cok elverisli. Ama kok gelisijimi icin suzuz birakip koke zorlamak lazim gibi geliyor. Bu bakimdan tamamini viollemek yerine test amacli bir bölümü violledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Yeni Üye
|
Guncel durum
Artik ikinci yapraklari görünür oldu. Tohumlar kaybolmaya başladı. Bu bitkinin kotiledon yapragi yok. İlk yaprak normal yaprak gibi . Kök oluşumu başladı. Sonradan kök çıkariyor yani ilginç. İki ayri türden spatifilyum ile capraz tozlama yapmistim. Yavrular hangisine benzeyecek cok merak,ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Yeni Üye
|
Sevimli bunlar yahu
Bebek spatiler büyümekte. Torf cok hizli kuruyor .havalar cok sicak. 35 derecelerde gidiyor. Spreyleme seklinde günlük nemlendirme yapiyorum. Aslinda soylemeyi unuttum. Ro su kullanıyordum. Yagmur suyu gibi olsun diye artik kullanmiyorum Düz cesme suyu ile devam ediyorum.. Artik kök calismasina basladilar. Bu fotoda belli oluyor. Düzenleyen fatihkuzen : 29-07-2022 saat 10:44 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Yeni Üye
|
Son gönderi.
Bu bitkilerin tohumdan yetismesi ile ilgili az sayida bilgi var. Olanlarda zaten yalan yanlış yazilmis veya çekilmiş. Bu baglamda bir ornek teskil etmesi amaciyla bir dizi seklinde fotograflar esliginde guzel bir basvuru yazisi gibi oldu sanirim. Görüldüğü uzere tohum almak ve yeristirmek anlatildigi gibi zor değil. Son goruntuleri de atip burada noktaliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Yeni Üye
|
Bir guncelleme paylasayim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Yeni Üye
|
Durum güncellemesi yapayim
Son durum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Yeni Üye
|
Güncel
Tam bir yıl tamamlandi çiçek açmasını umuyorum artık. Bakalim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#474 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-08-2023
|
Muhteşem gerçekten hayran kaldım. Çok kez aldım büyütemedim bence çok nazlı 🥺 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-01-2025
|
çok sulamışsınız lütfen toprağı iyice kuruyana kadar bekleyipv o şekilde 3 kere kurutup sulayın .sonra düzelir .Yaprağı sararmaya başlamış çok suladığınızı ordan anladım.sararan başka yapraklarda olursa onlarıda kesin.bazı tropik çiçekler saksı değişiminden sonra yerine alışana kadar solacakmış gibi görünür bizde sularız halbuki susuz değil strese girmiştir.neyse çok uzatmıyım.toprak tamamen kurusun 2-3 kere bu şekilde kuruduktan sonra sularsanız düzelir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Yeni Üye
|
ışık yetersizdir.besinde vermelisiniz çiçeklenme zamanında 20-20-20 yada18-18-18 gibi eşit oranlı seyreltilmiş gübre ve ışık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Yeni Üye
|
fatih bey nasıl tohumladınız çiçeğinizi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Yeni Üye
|
tozlamayı ne ile yaptınız çiçeklerin üzerindeki tozlar yapraklara düştüğündemi yaptınız?detaylı anlatırsanız çok çok çok sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Yeni Üye
|
üstündeki beyazlıklar kireçli su verdiğiniz için ve çok suladığınız için mantar oluyor onları atın toprak ilave edin.muz kabuğunu 1 gün 1 bardak suda bekletip çiçek toprağı kuruyunca dökün aydınlık yerde duruyor çiçek açacaktır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|