![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-08-2008
|
Süs narının tanelerini kurutursak tohum olurmu ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sonsuz saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2007
|
![]() bu güzel başlığı okuyunca bende bir resim eklemeden geçemedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-04-2007
|
gecen hafta aldım saksısını değiştirip eve koydum üstten sararmaya başladı mevsimselmi anlayamadım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Muratgudek; süs narı dış mekan bitkisidir. Fotoğraftan, oda içinde olduğunu sanıyorum. Balkon veya bahçeye çıkartırsanız sağlığına kavuşacaktır. Kış koşulları ağırlaştığında; serin korunaklı bir yere alabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-04-2007
|
tesekkürler gülşen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2008
|
Benim süs narımın bazı narları iyice irileşti (iri bir ceviz boyunda) ve 1-2 tanesi patladı, içinden normal nar taneleri görünüyor. ![]() ![]() Bu normal mi yoksa benim cüce nar sandığım bitki normal nar ağacı mı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2008
|
Teşekkür ederim Penelophe.. Açıkçası bakımı için fazla bir şey yapmıyorum, bütün yıl açık balkonda duruyor, geçen baharda saksısını biraz büyütmüştüm, herhalde ondan narlar bu kadar büyüdü ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
sayın snoopy merhaba narlarınızın güzelliği saksınızın büyüklüğünden ileri geliyor benim narlarımda 20 lt lik saksıda 17 yaşında ve 50 cm boyunda hiç bakım yapmıyorum.dört yaşına kadar içeriye alıyordum aralık ayında narlarını normal nar gibi yiyorum .narları açık kırmızı (dış kabuğu) koyu kırmızı renk olanda var ancak o çok ekşimsi bir tadı var.iki türüde elinde olan ancak anlaya bilir ne kadar saksı büyük olursa narlarıda o derece büyük oluyor .selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2007
|
Benim süs narımda küçük yeşil bit gibi böcekler var. Bir kere ilaçladım ama yapraklarım kararmaya başladı. Böcekler o an için öldü. Şimdi yine böceklenmeye başladı. Bir de yaprakların üstü bu böceklenme olmadan önce yapış yapış oluyor. Bir kez daha ilaçlarsam yapraklar kuruyacak diye korkuyorum. Bu yapış yapış görüntüsünden ve bu bit(böceklerden) nasıl kurtulurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-06-2008
|
Merhabalar, ben süs narımı kış geldiği için odaya aldım, ama şimdi pencere önüne koymuş olmama rağmen yapraklarının üçte ikisini dökmüş durumda. Kış geldiği için normal midir yoksa bir sorun mu var, bilen birisi yardımcı olursa çok sevinirim. Selamlar, sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
Süs narı da olsa soğuklamaya ihtiyacı var, bu çok önemli.Soğuklama ihtiyacı giderilmezse ertesi sene büyümesi çok cılız ve hastalıklara açık oluyor. Pencere önü ısıtılmayan bir oda soğuklama ihtiyacını görebilir. Şu anda artık yaprak döküm zamanı bundan olabileceği gibi ani yer değiştirme nedeni ile de olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-06-2008
|
Oda pek soğuk değil tabii...Ama belki bir süre pencere önüne koyarım aşırı soğuk, don vs oluncaya kadar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-07-2008
|
Arkadaşlar hafta sonu aldığım tüp içindeki süs narımı saksıya almak istiyorum.Sağlıklı büyüyebilmesi için toprağı ne tür bir karışım olmalı? Yardımlarınızı bekliyorum.Sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
|
Öztan Bey, eskisine göre 1-2 boy büyük bir saksının dibine önce drenaj için çakıltaşlarını sonra, 4/1 bahçe toprağı, 4/2 torf ve 4/1 yanmış hayvan gübresi karışımını koyun, ortasını açın biraz, narı köklerindeki toprakları dağılmadan bu açtığınız çukura koyun ve üstünü karışımla tamamlayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-07-2008
|
Sevgili Penelophe; Bilgiler için teşekkürler.Tavsiyeleriniz üzerine limonlarında yerlerini değiştirdim. Sonuçlarıda dört gözle bekliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2008
|
Selam arkadaşlar, Benim geçen sene aldığım süs narımın yaprakarı döküldü .Üzerinde 8-10 tane narı var.Bu narları koparmak gerekiyor mu? Bu narları tohum olarak kullanabilirmiyim.Cevaplarsanız memnun olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
Suzan7, yaprak kalmadıysa narları koparın ki onları beslemek için uğraşmasın gövde. Narların içini açın olgunlaşıp olgunlaşmadığını anlarsınız zaten, olgunlaşanların çekirdeklerini çıkarıp kurutun ve mart-nisan gibi ekim yapın. Öztan Bey, rica ederim, bol ışık alacağı için yaprak araları daha sık ve sağlıklı olacak. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2008
|
Penelope çok teşekür ederim. Bir sorum daha olacak bu tohumlardan yine süs narı mı oluşur yoksa farklı bir türmü yani orjinal türümü oluşur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2008
|
Yaklaşık 1 ay önce,bir süs narı edindim. Fidanlıklarda kullanılan siyah poşetlere dikiliydi. Toprağı sarı ve kumluydu. Üzeri çiçek doluydu. Ben havaların soğuması yüzünden genişçe bir saksıya dikip içeri aldım. Pencere önünde güneş gören(kış güneşi!)bir yere koydum. Ama bütün çiçeklerini döktü.Yapraklarının yarısı da döküldü ama kalanları muhafaza ediyor. Yeni yaprak da vermedi. Acaba kuruyor olabilir mi? Sizce ne yapmalıyım? Çünkü toprak olarak torf ve bahçe toprağını karıştırdım. İçine de biraz organik granül gübre kattım. Seramik saksıydı o yüzden akarı yoktu.Ben de dibine iri taşlar koydum.Acaba çiçek ve yapraklarını saksıya aldığım için mi döktü? Alışma devresi olabilir mi? Yoksa kuruyor mu? Bana lütfen yardım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
agaclar.net
|
Süs narı kışın yapraksız kalır bu normal, yeni saksısı ve yer değişikliği çiçeklerini dökmesi için yeterli sebep oluşturur. Yaprak vermesi için acele etmeyin. Ancak altında deliği olmayan saksı büyük risk. Siz o saksıyı yan çevirin, altına birkaç kat kağıt paket batı yapıştırın ve sonra da buradan matkapla delin. Yoksa bitkinizi bu kapta yaşatmanız çok zor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Mine Hanım. Ben de bu akar işinin sorun olacağını bildiğimden fazla suyun süzülmesi için dibine iri taşlar yerleştirip sonra toprak koymuştum. Ama yeterli değil diyorsanız çare yok, deleceğim saksıyı. Umarım kurumaz. Çünkü gözüm gibi bakıyorum ona. Birşey olursa çok üzülürüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
Bugün yine Hisarönü'ndeki çiçekçiye "yok yok, almayacağım, öylesine bakıyorum" diye diye diye sadece 5-6 bitki aldım ![]() ![]() Aç ama fidelerle döndüm; bir tanesi de minnacık bodur nar. Kendisini o minikliğiyle tanıdığım için, bu işte pişmeye başladığıma karar verdim. O kadar şirin ki, dışarı koymaya kıyamayacağım sanki... Bu arada; yüzümdeki ifadeyi görünce her fide ve soğanda indirim yaptığı gibi ağaçlar.net üyesiyim deyince bir de Gazania hediye etti...Kendisi üye olmadığı halde, burada adının geçtiğini biliyor ve referans kabul ediyorsa, bu site de olmuş, pişmiş demektir. Bu vesile ile beni bitki delisine çeviren bu siteye ve onu ayakta tutan sevgili üyelerine bir kez daha teşekkür etmeliyim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
|
Kardeşimin anneme çiçekleri için verdiği bir hormon var adını bilmiyorum ama çiçekleri deli gibi açtırıyor. Narlarını yemeyeceğime göre sararan ve iyice cılızlaşan narım için bu hormondan kullansam acaba yaprakları gürleşip yeni filizler verir, dökülen çiçeklerini yeniden açar mı? Eğer uygulanmazsa nasıl bir gübre kullanmamı tavsiye edersiniz?(Daha önce toprağına granül organik gübre karıştırmıştım biraz) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon, bonsai, bonsai nar, cüce, cüce nar, çimlendirme, nar, süs narı |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|