![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-02-2015
|
Alıntı:
Teşekkür ederim tek anlamadığım fotoğrafta görünen kısımda alt kısımda kurumuş saplar var. Geldiğinde de vardı acaba onlar nedir? Kopartmaya çalıştım ancak biraz sağlamlar bitki gövdesine zarar vermekte istemiyorum. Şu an dua çiçeği ile tek sıkıntı yaprakları hep sabit neredeyse. Yani sadece bir kaç yaprağının sesini duyabilirsiniz Onlar da hoşuma gitmiyor değil. 30 cm uzağımda olduğundan her an gözlemliyorum bazı yaprakları gündüzleri de yukarı bakıyor bazıları geceleri de aşağıda kalabiliyor. Son olarak aldığım bitkinin adını unuttum o yüzden o bitkinin konusuna yazamayacağım, fotoğrafını paylaşayım rica etsem ismini söyler misiniz? O bitkinin de genel özelliklerini öğrenmek istiyorum. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
O dediğiniz sapları makas yardımı ile zarar vermeden kesebilirsiniz. Diğer resimde ki ise dracena marginata ama bu resim yeri burası değil, bitki başlıklarımızın temiz ve derli toplu olması için mesajınızı düzeltebilirsiniz. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-02-2015
|
Alıntı:
Teşekkürler açıklamamda belirtmiştim zaten bu bitki hakkında da kendi başlığı altında bilgiler almak istiyorum diye. O yüzden şimdi oradaki başlığa bakacağım. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-05-2017
|
Merhaba.Bunlarda benim dua çiçeklerim.Bir tanesi ilk defa çiçek açtı.Çok mutluyum.Sizlerle paylaşmak istedim |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2017
|
Alıntı:
![]() GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-06-2015
|
Merhaba, bende de yapraklari kirmizi damarli dua cicegi cesidi var. "Maranta Leuconeura" turunun "Fascinator" kultivari. Bu kultivar "Erytroneura" kultivarindan daha gosterisli ve yaprak rengi daha koyu, kirmizi damarlari daha belirgin. 1 aydir bakiyorum. Son 10 gunde cicek acmaya basladi. Once ucu sivri, uzun, ince dallar uzatiyor, sonra o dallar uzayip uctan cicek aciyor. Her gun 1 cicek acip soluyor. Cicekler sabah saat 10-11 gibi aciyor aksamustu saat 7 de soluyor. Cicekleri telgraf ciceginin ciceklerine benziyor. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-06-2015
|
Bunlar da resmi ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2012
|
Merhabalar dua cicegimin yapraklarının arkasında beyaz beyaz noktalar oluştu ve anladığım kadarıyla bitlendi. Bitkisel ilaçlar işe yarar mı |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Alıntı:
Bu bitkinin çiçek açtığını bilmiyordum. Şaşırdım. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2015
|
Bu da bir çeşit dua çiçeği galiba tek yapraklı bir kök almıştım .Bu üçüncü yaprağı gelişimi böyle giderse hızlı büyüyecek |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2017
|
Alıntı:
![]() GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-11-2020
|
biz de fidesini sitenin bahçesinden aşırsak da( e ne yapalım, ekonomi nedir yenir mi diye sorar olduk) bakımız zor olmayan bu çiçeği evde bulundurmayı seviyoruz )Düzenleyen makrofinans : 18-11-2020 saat 23:56 |
|
|
|
![]() |
|
|