agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni278Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 22-04-2010, 09:00   #11
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erikçiçeği Mesajı Göster
Merhaba ben siteye yeni dahil oldum da yardımlarınızı bekliyorum
Önceki yılarda da hep açelya alır bilinçsizce birkaç hafta seyreder sonra da ölüp gitmesine engel olamazdım.(Evde de pek az duruyordum ama.)Yine bir hafta önce Eminönü'nden aldığım kocaman açelyayı evimizin kuzey cephesindeki kapalı balkona koydum.Direkt ışık gelmese de oldukça aydınlık tabii yeterli bilgiye sahip olmadığımdan alır almaz saksını da değiştirdim.Şimdi yapraklar cansızlaştı.Bir iki güne kadar hepsi dökülür gibi geliyor.
Yerini değiştirip doğudan ışık alan odaya almayı düşünüyorum.Lütfen yardım edin, kurursa artık ağlayacağım.

Sayın Erikçiçeği,

Bence şu an koyduğunuz yer direk güneş almayan ama aydınlık bir yer olarak çok uygun. Kuzey olduğu için serindir de sanıyorum. Bu da çok iyi çünkü açelya serini sever. Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da suyunu hiç eksik etmemek.

Yalnız saksısını nasıl değiştirdiğiniz çok önemli. Ben daha önce pek çok açelyamı saksı değişiminde kaybettim. En önemli noktalar:
- Açelya asidik toprak seviyor, pH 4-5 civarı. (Yapı marketlerde açelya toprağı adıyla satılıyor.)
- Gevşek toprak seviyor. Saksı değişiminden sonra sıkıştırmak için üstten pek bastırmamak lazım.

Siz nasıl bir toprak değişimi yaptınız?

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025