agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni278Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-03-2009, 16:25   #181
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-12-2008
Sayın ilknurca, açelya suyu çok ama çok seviyor. Ben çiçeklendikten sonra da günde 4-5 sefer su fısfıslıyorum ve çok da memnun. Ancak ben kuru bir memleketteyim. Karadeniz daha nemli. Sizde fısfıslamaya devam edin bence ama 2 ya da 3 kez yeterli. Tecrübelerime göre açelya, az ya da çok su, sıcaklık, ışık yetersizliği vs problemlere çabuk tepki verip, gereken yapıldığında da kendini çabuk toplayan bir bitki. Biraz daha zaman geçince çiçeğinizin ne istediğini en iyi siz bileceksiniz. Bol çiçekli günler

Selma_321 beğendi.
dtgt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2009, 22:48   #182
Ağaç Dostu

zappie's Avatar

Giriş Tarihi: 07-09-2007
Bol cicekli acelyalar

Cicekcilerde ve buyuk yapi marketlerde neredeyse yapraklari gozukmeyecek kadar cicekli acelyalar satiliyor. Ciceklerin bu albenisine dayanamayarak, defalarca satin almis olmakla birlikte, bir turlu canli kalmalarini saglayamamis birisi olarak, Selahattin Yilmaz Bey'in satis kisminda yazdigi bazi notlar dikkatimi cekti:

"
Çiçek açtırmak için gibrellik asit 1 tablet 100 litre su için

11-41-8 fosfor ağırlıklı İz elementli EC Fertilizer gübre 100 litre su için. (Bu gübre Giberellik asit tabletini destek için tavsiye olunur, aksi takdirde bitki oluşan çiçekleri besleyemeyebilir.)

"
Acaba sorun bundan ibaret midir ???? Cunku oradan buradan dallarini "calarak" koklendirdigim klasik kucuk yaprakli acelyalarim ayni ortamda, yillardir sapasaglam duruyorlar.

zappie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2009, 22:48   #183
Ağaçsever

Kadir Başkök's Avatar

Giriş Tarihi: 15-11-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TuruncuHis Mesajı Göster
Sayın Kadir Başkök, açelyalarınız ne kadar zamandır sizde? Bakımı hakkında bilgiye sahipsiniz, herşey yolunda idi de sonradan mı bozuldu? Yer, ısı, ışık, toprak, sulama rejimi değişikliği ile bitki strese girdi mi? Forumu baştan sona okuduğunuz halde yine de çözüm bulamadınız mı? Bunların cevabı olmadan yardım almanız zor.

Amatörce bilgilerimle ve fotoğraftan anlayabildiğim kadarı ile söyleyeceğim ilk şey bol su vermeniz gerektiği. Saksı tabakları kuru görünüyor, sürekli su bulunmalı tabakta. Balkonda yağmur alan, bol nemli ortamda tutmanız yararlı olacaktır.
Sayın turuncuhis,ilginize teşekkür ederim. Çiçekleri alalı (Koçtaştan almıştım) üç ay kadar oldu. Sanırım susuz kaldılar. Bakımını hastalandıktan sonra öğrendim. Şimdi bahçedeler, bol bol su veriyorum.Yoğun bakıma aldım, normal servise çıkarınca resmini koyarım

Kadir Başkök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2009, 19:06   #184
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Galeri: 3
Bunlar da benim açelyalarım. 15 gün kadar oluyor sayın Başbahçıvan'ın gönderdiği ful yasemin paketinin içinden sürpriz olarak çıktılar. Kendisine bu zarifliğinden ötürü tekrar teşekkür ederim.

Bu arada serin hava sevdiklerini bildiğim için odalardan birinin peteğini kapattım, her akşam saksı tabağına su koyuyorum ve gün içinde birkaç defa dinlendirilmiş su ile fıs fıs yapıyorum. Bir de sabah güneşi alan pencerenin önünde, şimdilik yakıcı bir zararı yok güneşin. Üzerindeki bütün tomurcukları açıp bitince de sn. Başbahçıvan'ın tavsiyesiyle saksısını değiştireceğim.

Eklenen Resimler

gokcegokce ve Selma_321 beğendi.

Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 17-03-2009 saat 05:33
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2009, 22:38   #185
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-02-2009
Galeri: 9
İşte bu da benim ilk AÇELYAM, üzeri bir çok tomurcukla dolu, en kısa zamanda onlarında açması için sabırsızlanıyorum. Üzerlerine kar yağsa açelyalar bozulmazmış bu nedenle onu kuytu olan yan balkonda ve dışarıda tutuyorum içeridekinden çok daha keyifli olduğu kesin.

Eklenen Resimler

fizikçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2009, 15:26   #186
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-03-2009
Açelya

Bana alınan ilk açelya ve ilk çiçekleri...

Eklenen Resimler

nihankasap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2009, 14:26   #187
Ağaç Dostu

çiçeksever's Avatar

Giriş Tarihi: 09-06-2006
Galeri: 14
Geçen hafta Ankaradan getirdiğim açelyam.

Eklenen Resimler

çiçeksever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2009, 19:23   #188
Ağaç Dostu

İlknur's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2007
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilknurca Mesajı Göster
Bu haftasonu çiçekcide kenara atılmış,bakımsızlıktan yaprakları ve dalları kurumuş fakat tomurcuklu bir açelya gördüm.Uzun süredir sahip olmak istediğim için hemen aldım.Çiçekçinin önerisiyle saksını değiştirdim.Bir kaç gün balkonda soğukta tuttum.Sık sık yapraklarına su püsküttüm.Karadenizde yaşıyorum evim de çok sıcak olmuyor bu yüzden kuzey penceresinin önüne aldım.Tüm gün aydınlık(hava yağışlı olmazsa)bir ortam sağlamaya çalıştım.Sabahları ve gün içerisinde camı açarak rüzgar akımı olmadan temiz hava almasını da sağlıyorum.
Sanki biraz daha iyi durumda bir kaç güne kadar resim de ekleyeceğim.Sizlere bir sorum var acaba tomurcukların patlaması ne kadar sürer?Çiçeklendikten sonra da korkmadan su fısfıslayabilir miyim?
Sevgili dtgt önerilerin için teşekkür ederim,faydasını da gördüm
İşte açelyamın son hali, tomurcuklar iyici irileşti ve açmaya başladı.Hatta minik minik yaprakları da çıkıyor.
Diğer resimdeki de yeni aldığım renginin alacalı olduğunu tahmin ettiğim ikinci açelyam

Bu ikincisi daha sağlıklı, yaprakları ve tomurcukları daha iri,sabırsızlıkla bekliyorum çiçeklerini.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1237486044
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1237486404

Eklenen Resimler

İlknur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2009, 18:45   #189
Ağaç Dostu

İlknur's Avatar

Açelyalarım

Sizlere açelyalarımın son halini göstermek istiyorum.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1238175779
İtinalı bakım ve sevgi sonuç harika.Önümüzdeki sene katmerli olanlardan da almak istiyorum.

Eklenen Resimler

Eski 27-03-2009, 19:19   #190
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Sevgili ilknurca, emeğiniz ve sevginiz karşılığını fazlasıyla bulmuş, çok güzel çiçekler açmış Bende de iki tane katmerli var ama böyle çan çiçekli olanları da çok beğeniyorum. Güle güle büyütün.

Eski 27-03-2009, 21:55   #191
Ağaç Dostu

Emel's Avatar

Giriş Tarihi: 26-02-2009
İki tane katmerli pembe çiçekli açelyam var, geçen hafta aldım ve alıralmaz da daha büyük bi saksıya diktim. Ama evin içinde nereye koyacağımı bilemediğim için habire gezdirip duruyorum elimde. Balkon rüzgarlı, odalar kaloriferli bende mutfağa koydum (nemli ortam olduğu için) Sanırım yerlerini sevdiler, gayet iyi gözüküyolar. tabaklarından sularını da eksik etmiyorum. Böyle giderse inşallah bonsai çalışmalarına başlamak istiyorum )

Emel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2009, 23:27   #192
Ağaç Dostu

İlknur's Avatar

Sevgili Suz-i Dilara(bilgisayarda şapkalı karakterleri kullanmayı bilmiyorum isminizi düzgün yazamadım)Teşekkür ederim,seneye mutlaka katmerli almalıyım, böyle giderse evde çiçek koyacak yer kalmayacak

Sayın emel-erman bonsai çalışmasının yapıldığını okumuştum ama nasıl yapılır bilmiyorum, eğer çalışmalara başlarsanız haber verin hatta her aşamasını burada bizlerle paylaşın, kimbilir belki bizleri de peşinizden sürüklersiniz)

Düzenleyen İlknur : 28-03-2009 saat 13:19 Neden: imla hataları
Eski 27-03-2009, 23:47   #193
Ağaç Dostu

Emel's Avatar

Çalışmalara başladığım zaman ****** burada paylaşırım Açelyadan bonzai yapımını harıl harıl araştırıyorum, muhteşem bir görüntüsü oluyor inanın.. İyice araştırıp öğrenmeden de başlamamak gerekiyor ******, çünkü çiçeğimi kaybetmeyi göze alamam henüz hiç bir bitkimi kaybetmedim

Eski 28-03-2009, 00:44   #194
Ağaç Dostu

İlknur's Avatar

Bir de açelyalar nazlı çiçekler, bonsai için genelde ağaç kullanılıyor.
Benim de aklıma gelmedi değil.
Hani bu ikinci aldığım açelya var ya onun dalları daha yumuşak, bence müsait bonsai için.
Ama nasıl yapıldığını bilmiyorum.Keşke bir bilen çıksa da öğrensek.

Düzenleyen İlknur : 28-03-2009 saat 13:22
Eski 28-03-2009, 12:57   #195
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-12-2008
Sayın İlknurca uzun süredir yazamıyordum. Mesajınızı yeni gördüm. Açelyanızdaki büyük değişiklik beni çok sevindirdi inanın. Maşaallah güle güle büyütün

dtgt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2009, 17:45   #196
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-03-2009
Buda benim prenses

gokcegokce beğendi.
vedat-guler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2009, 18:44   #197
Ağaç Dostu

Emel's Avatar

çok güzel açtılar

Eklenen Resimler

Eski 31-03-2009, 21:25   #198
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Emel Hanım gerçekten çok şirinler bayıldım. Vedat Bey sizinki de harikaymış. Güle güle büyütün.

Benim açelyalarım da çok sağlıklı -nazar değmesin- önerilen bakımı uygulamak bitkilerimi coşturuyor. Açelyada başarılı olacağımı hiç sanmazdım ama hem yeni filizler hem de tomurcuklar veriyorlar.

Eklenen Resimler

Selma_321 beğendi.

Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 01-04-2009 saat 04:50
Eski 03-04-2009, 10:46   #199
Ağaç Dostu

ahmettt's Avatar

Giriş Tarihi: 01-04-2009
Galeri: 11
Forumda yeniyim. Buradaki katılımı ve çok güzel açelya fotoğraflarını görünce çok sevindim. Hepinize tebrikler, paylaştığınız için teşekkürler.

Ben hem büyükçe bir bahçeye, hem de eve sahip olduğum için çok farklı ve fazla sayıda iç-dış mekan bitkisine sahip olabilme şansım var. Şu anda 10 kadar açelyam var, bazısı 3-4 yaşında, bazısı 1-2 aylık. Biri hariç, hepsini bahçede büyütüyorum; evin içinden pek haz etmediler. Yenilerden birinin resmi ekte. Eskiler daha güzel, ama daha tam açmadılar, açınca onların fotoğraflarını da koymaya çalışacağım.

ahmettt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2009, 19:25   #200
Ağaç Dostu

Emel's Avatar

İstanbul b.düzüne yakın oturan arkadaşlar; b.düzü bahause'a çok güzel üzeri açmamış tomurcuk dolu açelyalar gelmiş, hemde 3.90 liraya epey de büyük boy.
Ben hemen 2 tane aldım. Biri kendime biri de çok sevdiğim (çiçeksever) bir komşuma..

Tabi hemen büyük boy bir saksıya geçirdim. Çünkü saksısı çiçeğin boyutuna göre gerçekten çok ufaktı. Şimdi ne renk açacağını merakla bekliyorum )

Eski 27-04-2009, 20:46   #201
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Giriş Tarihi: 01-08-2005
Galeri: 1126
Arkadaşlar size benim olmayan bir açelya sunuyorum.Bu bahçeye açılan iki balkon ve herbirinde de 4-5 açelya var.Yaz kış dışarıdalar ve harika çiçekler açıyorlar.

Eklenen Resimler

gokcegokce beğendi.
Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2009, 20:27   #202
Ağaç Dostu

ilknur aşık's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2007
Merhabalar; geçen gün bauhaustan tijli bir açelya aldım ve hemen onunla ilgili sayfaları okudum. Ancak toprak isteğini tam anlayamadım. Bazı yerlerde açelya toprağından bahsediliyor. Ancak elimde öyle bir toprak yok. Sardunya toprağı var, çiçekli bitkiler için toprak var, yeşil yapraklı bitkiler için toprak var. Hangisini kullanmam gerektiğine karar veremedim. Toprak istekleri nelerdir? Hangi toprağı kullanmam gerekir? Bende sardunya da olmadığından sardunya hakkında bilgim yok. Üstündeki yazı da almanca, çözemedim. Sardunya toprağı uygun mudur değilmidir bilemedim.

ilknur aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2009, 22:14   #203
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-10-2007
Bauhaus'da açelya toprağı satılıyor. Aslında sardunya toprağı ile aynı toprak sanırım ikisi de asidik topraktan hoşlanıyor

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2009, 21:49   #204
Ağaç Dostu

Emel's Avatar

Açelyamın açmış hali..Baktıkça gözüm gönlüm açılıyo arkadaşlar..Keşke bide güzel kokusu olsaydı diye de içlenmiyor değilim hani

Eklenen Resimler

kupecim beğendi.
Eski 05-05-2009, 15:22   #205
Ağaç Dostu

meraklı's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2008
Sayın emel-erman,

Çiçekli halleri çok güzel.

Bu resimdeki açelyamın çiçek rengi açık pembe ve katmerli, çiçekleri tüm kış üstündeydi, yeni veda ettiler bana. Sağlıklı görünüyor ve yeni yapraklar veriyor, saksısını değiştirmeyi düşünüyorum.

Düzenleyen meraklı : 05-05-2009 saat 15:23 Neden: resim ekleme
meraklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2009, 15:27   #206
Ağaç Dostu

meraklı's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2008
Açelyamın resmi

Eklenen Resimler

meraklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2009, 20:18   #207
Ağaç Dostu

Emel's Avatar

Evet çiçekleri uzun süre kalıyor. Çiçekleri döküldükten sonra bakımını, suyunu eksik etmezsek uzun yıllar yaşayan bir çiçek. Bir de çiçekleri gölgede açıyorsa daha uzun süre kalıcı oluyor. Şimdi sizin için saksı yenileme zamanı bance ) sevgiler

Eski 05-05-2009, 21:50   #208
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Bu yil ben de acelyaya merak saldim. Daha önce almaya cesaret edememistim ancak burada kisa dayanikli olarak satildigini görünce iki tane alip bahceme diktim.

Eklenen Resimler

gokcegokce beğendi.
ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2009, 22:11   #209
Ağaç Dostu

Emel's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 Mesajı Göster
Bu yil ben de acelyaya merak saldim. Daha önce almaya cesaret edememistim ancak burada kisa dayanikli olarak satildigini görünce iki tane alip bahceme diktim.
Çok güzel gözüküyor açelyanız Kışa, soğuğa çok dayanıklı ama sıcağı ve direk güneş ışığını hiç sevmiyor. O yüzden yazın bakımı daha çok dikkat istiyor. susuz bırakmamak çok önemli.

Eski 06-05-2009, 11:28   #210
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi emel-erman Mesajı Göster
Çok güzel gözüküyor açelyanız Kışa, soğuğa çok dayanıklı ama sıcağı ve direk güneş ışığını hiç sevmiyor. O yüzden yazın bakımı daha çok dikkat istiyor. susuz bırakmamak çok önemli.
buda benim pamuk helvam

Eklenen Resimler

homeopati Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025