agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni278Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-04-2013, 09:56   #451
Ağaç Dostu

shenile's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2013
sn. burak_skry nin dedigi gibi benim de acelyam yesil yapraklarini döküyüt, acaba bu ölüyor mu demek yoksa insallah kisa yine acar mi demek dir ?
yardimci olursaniz cok memnun olurum .
benim acelyam acik balkonda gölge ve esintili bir yerde duruyor .

shenile Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2013, 11:02   #452
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 21-04-2010
işte benin açelyam bu durumda şuan

burak_skry Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2013, 19:24   #453
Ağaçsever

yok mu hiç yardımcı olabilecek birileri.şimdi ne yapmam gerekiyor açelyalarımın seneyede açması için?

Eski 02-05-2013, 20:00   #454
Ağaç Dostu

kılıçh's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2013
Sn Burak yapabileceğiniz şeyler;
bol su verip toprağı nemli tutmak
gölge ve serin yere koyup
bol bol dua etmek.
dalların bir tanesinde hafif yeşilimsi bir yaprak gördüm tek umut kaynağınız diye düşümüyorum.

kılıçh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2013, 13:39   #455
Ağaç Dostu

shenile's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2013
ben benim acelyami daha genis bir saksiya alip gölgede tutuyorum ve bahce topragina ektim ve suanda iyi . yesil yapraklari hala duruyor. bence sizde deneyin gölge esintili bir yere alin, saksisini degisitirin, biraz büyük saksiya alin ve bahce topragina ekin sn. burak_skry.

saygilarimla

shenile Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2013, 13:07   #456
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi burak_skry Mesajı Göster
yok mu hiç yardımcı olabilecek birileri.şimdi ne yapmam gerekiyor açelyalarımın seneyede açması için?

Bende forumda yazılanlara göre açelyamın yapraklarını fıs fısla suluyordum ve güzelim beyaz açelyamın yaprakları dökülmeye başladı. Bakmadığım forum kalmadı. Bende iki çeşit açelya var biri daha ince yapraklı biri de biraz iri yapraklı. İnce yapraklı olan suya bayılıyor ama diğeri özellikle de yapraklarına sıkılan suyu sevmiyorlar. Yabancı bir forumda okudum. Burada da aynı sorunla karşılaşan çok kişi var. İş yerindeki bir arkadaşımda aynı sorunu yaşamış yapraklarına su sıktım dedi. bana getirmişti ne yapabilirim diye yapraklarını budadım hep. Çiçekleri ziyan ediyoruz. Bir daha da tövbe yapraklarına su vermem. Sizde büyük ihtimalle açelya bakımından yola çıkarak yapraklarını sulamışsınız. İri yapraklı açelyalat suyu fazla sevmiyor. Özelliklede toprağı torfsa mümkün olduğunca toprağı kurudukça sulayın. Benim yaprakları dökülen açelyam kendine geliyor yavaş yavaş umarım sizinkide kendine gelir ama tamamen kurumuş gibi görünüyor. Dallarını budadığınızda saplarda yaşam belirtisi var mı?

ddogan06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2013, 00:27   #457
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 24-04-2012
Galeri: 4
Geçen sonbahar diktiğim Stewartstonian Gable Hybrid Azalea türü açelyam kışı çok güzel geçirdi. 20-25 gün önce üstü tomurcuk doldu. Ancak bir türlü açamadılar. Tomurcukların bir çoğu büzüştü. Benzer bir sorunla karşılaşan oldu mu? Olduysa çözümü nedir, fikri olan varsa çok sevineceğim.

yalınkat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2013, 22:15   #458
Ağaçsever

aynı saksi içersinde balkonun gölge bir köşesinde bekletiyorum bakalım arada kireçsiz suyla suluyorum bu yazı orda geçirsin kışa canı isterse açar yoksa yeni açelya alıcaz demektir

Eski 10-05-2013, 22:20   #459
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi burak_skry Mesajı Göster
aynı saksi içersinde balkonun gölge bir köşesinde bekletiyorum bakalım arada kireçsiz suyla suluyorum bu yazı orda geçirsin kışa canı isterse açar yoksa yeni açelya alıcaz demektir
Açelyanız normalde de orda güneşte mi duruyor yoksa foto çekmek için mi aldınız oraya? Açelya en ufak bir güneşe bile gelemez hemen yanar yaprak döker aslında açelyanız için yapacak pek te birşey kalmamış gibi duruyor hani sağlıklısını bile zor ayakta tutuyoruz bunun hayata dönmesi biraz mucize olur heralde

Ama yide de serin güneş almayan aydınlık bir yere koyun Limon tuzlu suyla sulayın oran olarak ta dilinizi değdirdiğinizde hafif o ekşi tadı almanız yeterli olmuş demektir. Sonra normal olarak rutin sulamaları içme suyuyla yapın aradan 20 gün falan geçince bu sefer aynı oranda suyun içine elma sirkesi karıştırın ekşi tadı alın bunda da. O sirkeli suyla sulayınbelki kurtarabilirsiniz kolay gelsin

dağçiçeği beğendi.
bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2013, 15:40   #460
Ağaç Dostu

ahmeter's Avatar

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Ahmeter bahçe

Açelyalı yol
Bitkiler 50 senelik

Eklenen Resimler

ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2013, 08:41   #461
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-11-2012
Hocam sizi kutluyorum. Süper ötesi

birtanecik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2013, 17:02   #462
Ağaçsever

Derya Hanim's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2013
Kaynanamin komsusunun uc tane acelyasi var enine boyuna 1 metreden fazla. Bunlardan bir tanesi surekli gunes alan acik bir alanda ve hem cok uzun sure cicekli kaliyor hemde yapraklari surekli yesil kaliyor. Sanirim kimi azelyalar gunese dayanikli olabiliyor

Derya Hanim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2013, 00:22   #463
Ağaçsever

adesto's Avatar

Giriş Tarihi: 30-08-2013
Zavallı açelyalarım, Nisan ayında aldığım zamanki hallerinden eser kalmadı. Tek tesellim sadece bir tanesinin de olsa halen canlı olması ve yeni yapraklar vermeye başlaması. Sabırla bekliyorum...

Eklenen Resimler

adesto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2013, 17:24   #464
Ağaç Dostu

ahmeter's Avatar

Davet

Saat 21 de buluşaçağız

Eski 01-10-2013, 18:45   #465
Ağaç Dostu

ahmeter's Avatar

Açelya bakımı ve çoğaltılması

Saat henüz 21 olmadı fakat ben yavaş yazıyorum hazır olsun
Resimlerde hazır

Eklenen Resimler

Eski 01-10-2013, 18:58   #466
Ağaç Dostu

Hocam iyiakşamlar,
Sizin ve diğer açelyalar arsındaki fark bariz bir şekilde gözüküyor. Nasıl oluyor az sonra anlayacağız. Açelya almadım çünkü iyice öğreneyim bitkiyi daha sonra.

Eski 01-10-2013, 19:03   #467
Ağaç Dostu

ahmeter's Avatar

Sevdiğiniz ve çelik almaya niyetlendiğiniz açelyayı yazdan iyi bakmanız lazım
Orta yerde henüz açmaya hazırlanan çiçeğin sağından ve solundan uzayan 2 tana sürgün var çeliği bunlardan yapacağız
Bu sürgünlerin daha fazla büyümesini beklemiyaçeğiz tam zamanı
O sürgünü elimizle oradan alacağız bıçak makas asla
Bunu size canlı göstermek ne kadar iyi olurdu
Perlit karışımlı yumuşak toprağa dikiyoruz üzerine fanus geçiriyoruz
Sulayıp toprağı nemli kalacak şekilde tutup ilk yaprağın sürdüğünü gördüğümüz
zaman , zaman zaman fanusu kaldırıp havalandırıyoruz
Yeni çiçek başını gördüğümüz zaman kökünü havalandırmadan yeni saksısına alıyoruz
Güneş göstermiyoruz bol ışık en fazla 15 en düşük 10 bir ortamda baharı buluyoruz
Esas bol çiçeğini önümüzdeki sene bu aylarda vareçek
Limonata sever ama şekersiz yaz boyu ayda bir defa,bende bir limonata hakettimmi ?

Düzenleyen ahmeter : 01-10-2013 saat 19:05 Neden: ek
Eski 01-10-2013, 20:01   #468
Ağaç Dostu

Hocam biz acemilere bu çiçek bir boy büyük değilmi? bakımı zor gibi geldi bana? Ben limonata değilde bol köpüklü orta kahve hakkettiniz.

Düzenleyen birtanecik : 01-10-2013 saat 20:03 Neden: eksik
Eski 03-10-2013, 10:03   #469
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-05-2012
Açelyanın çoğaltılması ile ilgili açıklamalarınıza bayıldım Saim bey. Hemen uygulayacağım. Ve gelişmeleri buradan paylaşacağım. Begonvilin çoğaltılması ile ilgili bilgileri uygulamıştım ve olumlu sonuç almıştım. Köklendirdiklerimi komşuma verdim:-))
Teşekkürler.

edelvays58 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2013, 14:53   #470
Ağaç Dostu

gokcegokce's Avatar

Giriş Tarihi: 05-03-2012
Ben de bugün kendinden geçmiş ve bunun için fiyatı düşmüş 2 tane açelya aldım/kurtardım KİPA'dan. Şimdilik saksı değişimi yapıp funda toprağına diktim, solmuş çiçeklerini topladım, kurumuş dallarını budadım. Yaprakları aşağıya sarkmış durumda, açmayan tomurcukları var. Umarım toparlar.

lalolu beğendi.
gokcegokce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2014, 18:43   #471
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-02-2014
Acelyamin cicekleri ve tomurcuklari kahverengi olup kurudu

Merhaba,

Acelyami ilk aldigim iki hafta gayet guzel gitti, mutlu gorunuyordu Ustten dusun telefonu ile suluyorum, ya hergun ya da gunasiri, yapraklarini bukmesine bagli olarak...iki gun sulamamisim, cicekleri porsumus, bunun uzerine ayni gun icinde iki kez suladim, sonra da cicekleri ve tomurcuklari kahverengiye donmeye basladi..
Benim sorum, ciceklerin ve hatta tomurcuklarin kahverengilesip 'kurumasinin' sebebi ne olabilir acaba? Ben fazla su verip curuttum, sandim, ama tomurcuklar kupkuru oldu..
SImdiden tesekkurler!

edelvays58 beğendi.
Deniz Guler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2014, 21:20   #472
Ağaçsever

lalolu's Avatar

Giriş Tarihi: 04-09-2012
çamalti topragi.vegerektigi kadar su .suyun karari önemli

lalolu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2014, 23:57   #473
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-02-2014
Açelyam bir aydır tomurcukta çiçek vermedi bu normal mi?

jasminne Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2014, 09:59   #474
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2007
Galeri: 107
Dün Sapanca'da bu güzelliğe rastladım. Almasaydım aklım onda kalırdı.

Eklenen Resimler

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2014, 21:20   #475
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2012
Ocak ayında satın aldığım açelyanın saksı ve saksı harcı güzel göründüğü için değiştirmemiştim fakat çiçeğin durumu gün geçtikçe içler acısı bir hal aldığından toprak değişimi yapmaya karar verdim. Kendimce uygun olan harcı hazırlayıp çiçeği saksıdan çıkardım ki ne göreyim; daha evvel bulunduğu küçük saksısından kalıplaşmış torfu ile büyük bir saksıya almışlar ve üzerine bahçe toprağı eklemişler. bahçe toprağıda gayet süzek ve güzel olduğu için kurudukça su vermişim bende. Kökteki torfsa bütün suyu hapsedip çiçeği mutsuzlaştırmış. Şuan yeni toprağında çok keyifli gözüküyor.

lolla ve jojoba beğendi.
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2014, 13:22   #476
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-06-2014
Herkese merhaba

Çiçek yetiştirmek konusunda son derece acemiyim, eşimin bana aldığı bir açelya vardı, üzerinde çiçekleriyle geldi ve uzun süre çiçekli kaldı, nerede hata yaptığımı bilmiyorum ama sanırım fazla sudan kökleri çürüdü. Önce çiçekler ve yapraklar tamamen gitti, budadığımda köklerin içinde yeşillik var, ama şimdi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, şu an kök üstünde çokkısa bir dal kaldı ama içi nokta şeklinde de olsa yeşil. torf ekledim ve saksı değiştirdim, ne pahasına olursa olsun açelyam canlansın istiyorum, ne yapabilirim bir fikri olan var mı?
şimdiden teşekkürler.

gülayça Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2014, 13:59   #477
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-03-2014
Merhaba gülayça
Bir acemi olarak ben de aldığım açelyamı ölüm noktasına getirip sonradan kurtarabilmiştim. Forumun ilk sayfaları okursan çok fayda göreceksin. Açelyamın önce çiçekleri sonrasında da - neredeyse- tüm yaprakları döküldü. Forumu okuyunca anladım ki az su verip sıcak yerde tutuyormuşum. 1-2 hafta forumda tarif edilen 'sera uygulamasını' yaptım ve minik minik filizler çıkmaya başladı. Ayrıca toprağını kontrol edersen de iyi olur. Umarım yardımcı olmuşumdur.

lolla beğendi.
Ya volna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2014, 20:24   #478
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Galeri: 44
Açelyam çiçeklerini artık bitirdi. Formu gayet güzel, dengeli ve kompakt bir görünümde. Üstelik yeni yapraklanmalar da başladı. Budamak istemiyorum. Çünkü budanacak bir nokta dahi göremiyorum. İlk kez açelya bakıyorum. Sadece saksı değişimi ve toprak tazeleme yapma fikrim var. Çiçekler geçtiğine, yeni yapraklanmalar başladığına göre doğu bir zaman diye düşünüyorum.

Sormak istediğim konu, açelyayı gerekli olmadıkça budamamak gibi bir hareket doğru mudur?

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2014, 22:04   #479
Yeni Üye

blossom's Avatar

Giriş Tarihi: 08-08-2014
Bu da benim kızım Şimdi çiçeksiz yemyeşil gerçi ama olsun

Eklenen Resimler

Milla beğendi.
blossom Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2014, 17:51   #480
Ağaç Dostu

eneskrky's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2014
merhabalar bende de açelya çiçeğinden varda ben bunu bahçeme diktim kışım soğuklara dayanıklı bir bitkimidir bu ? (istanbuldan)

eneskrky Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025