![]() |
|
![]() |
#451 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
sn. burak_skry nin dedigi gibi benim de acelyam yesil yapraklarini döküyüt, acaba bu ölüyor mu demek yoksa insallah kisa yine acar mi demek dir ? yardimci olursaniz cok memnun olurum . benim acelyam acik balkonda gölge ve esintili bir yerde duruyor . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-04-2010
|
işte benin açelyam bu durumda şuan ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Ağaçsever
|
yok mu hiç yardımcı olabilecek birileri.şimdi ne yapmam gerekiyor açelyalarımın seneyede açması için? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
Sn Burak yapabileceğiniz şeyler; bol su verip toprağı nemli tutmak gölge ve serin yere koyup bol bol dua etmek. ![]() dalların bir tanesinde hafif yeşilimsi bir yaprak gördüm tek umut kaynağınız diye düşümüyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
ben benim acelyami daha genis bir saksiya alip gölgede tutuyorum ve bahce topragina ektim ve suanda iyi ![]() saygilarimla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-03-2013
|
Alıntı:
Bende forumda yazılanlara göre açelyamın yapraklarını fıs fısla suluyordum ve güzelim beyaz açelyamın yaprakları dökülmeye başladı. Bakmadığım forum kalmadı. Bende iki çeşit açelya var biri daha ince yapraklı biri de biraz iri yapraklı. İnce yapraklı olan suya bayılıyor ama diğeri özellikle de yapraklarına sıkılan suyu sevmiyorlar. Yabancı bir forumda okudum. Burada da aynı sorunla karşılaşan çok kişi var. İş yerindeki bir arkadaşımda aynı sorunu yaşamış yapraklarına su sıktım dedi. bana getirmişti ne yapabilirim diye yapraklarını budadım hep. Çiçekleri ziyan ediyoruz. Bir daha da tövbe yapraklarına su vermem. Sizde büyük ihtimalle açelya bakımından yola çıkarak yapraklarını sulamışsınız. İri yapraklı açelyalat suyu fazla sevmiyor. Özelliklede toprağı torfsa mümkün olduğunca toprağı kurudukça sulayın. Benim yaprakları dökülen açelyam kendine geliyor yavaş yavaş umarım sizinkide kendine gelir ama tamamen kurumuş gibi görünüyor. Dallarını budadığınızda saplarda yaşam belirtisi var mı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Ağaçsever
|
Geçen sonbahar diktiğim Stewartstonian Gable Hybrid Azalea türü açelyam kışı çok güzel geçirdi. 20-25 gün önce üstü tomurcuk doldu. Ancak bir türlü açamadılar. Tomurcukların bir çoğu büzüştü. Benzer bir sorunla karşılaşan oldu mu? Olduysa çözümü nedir, fikri olan varsa çok sevineceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Ağaçsever
|
aynı saksi içersinde balkonun gölge bir köşesinde bekletiyorum bakalım arada kireçsiz suyla suluyorum bu yazı orda geçirsin kışa canı isterse açar yoksa yeni açelya alıcaz demektir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
![]() Ama yide de serin güneş almayan aydınlık bir yere koyun Limon tuzlu suyla sulayın oran olarak ta dilinizi değdirdiğinizde hafif o ekşi tadı almanız yeterli olmuş demektir. Sonra normal olarak rutin sulamaları içme suyuyla yapın aradan 20 gün falan geçince bu sefer aynı oranda suyun içine elma sirkesi karıştırın ekşi tadı alın bunda da. O sirkeli suyla sulayınbelki kurtarabilirsiniz kolay gelsin ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Ahmeter bahçe
Açelyalı yol Bitkiler 50 senelik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2012
|
Hocam sizi kutluyorum. Süper ötesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2013
|
Kaynanamin komsusunun uc tane acelyasi var enine boyuna 1 metreden fazla. Bunlardan bir tanesi surekli gunes alan acik bir alanda ve hem cok uzun sure cicekli kaliyor hemde yapraklari surekli yesil kaliyor. Sanirim kimi azelyalar gunese dayanikli olabiliyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-08-2013
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Ağaç Dostu
|
Davet
Saat 21 de buluşaçağız |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Ağaç Dostu
|
Açelya bakımı ve çoğaltılması
Saat henüz 21 olmadı fakat ben yavaş yazıyorum hazır olsun Resimlerde hazır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Ağaç Dostu
|
Hocam iyiakşamlar, Sizin ve diğer açelyalar arsındaki fark bariz bir şekilde gözüküyor. Nasıl oluyor az sonra anlayacağız. Açelya almadım çünkü iyice öğreneyim bitkiyi daha sonra. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Ağaç Dostu
|
Sevdiğiniz ve çelik almaya niyetlendiğiniz açelyayı yazdan iyi bakmanız lazım Orta yerde henüz açmaya hazırlanan çiçeğin sağından ve solundan uzayan 2 tana sürgün var çeliği bunlardan yapacağız Bu sürgünlerin daha fazla büyümesini beklemiyaçeğiz tam zamanı O sürgünü elimizle oradan alacağız bıçak makas asla Bunu size canlı göstermek ne kadar iyi olurdu Perlit karışımlı yumuşak toprağa dikiyoruz üzerine fanus geçiriyoruz Sulayıp toprağı nemli kalacak şekilde tutup ilk yaprağın sürdüğünü gördüğümüz zaman , zaman zaman fanusu kaldırıp havalandırıyoruz Yeni çiçek başını gördüğümüz zaman kökünü havalandırmadan yeni saksısına alıyoruz Güneş göstermiyoruz bol ışık en fazla 15 en düşük 10 bir ortamda baharı buluyoruz Esas bol çiçeğini önümüzdeki sene bu aylarda vareçek Limonata sever ama şekersiz yaz boyu ayda bir defa,bende bir limonata hakettimmi ? Düzenleyen ahmeter : 01-10-2013 saat 19:05 Neden: ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Ağaç Dostu
|
Hocam biz acemilere bu çiçek bir boy büyük değilmi? bakımı zor gibi geldi bana? Ben limonata değilde bol köpüklü orta kahve hakkettiniz. Düzenleyen birtanecik : 01-10-2013 saat 20:03 Neden: eksik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Açelyanın çoğaltılması ile ilgili açıklamalarınıza bayıldım Saim bey. Hemen uygulayacağım. Ve gelişmeleri buradan paylaşacağım. Begonvilin çoğaltılması ile ilgili bilgileri uygulamıştım ve olumlu sonuç almıştım. Köklendirdiklerimi komşuma verdim:-)) Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Ben de bugün kendinden geçmiş ve bunun için fiyatı düşmüş 2 tane açelya aldım/kurtardım KİPA'dan. Şimdilik saksı değişimi yapıp funda toprağına diktim, solmuş çiçeklerini topladım, kurumuş dallarını budadım. Yaprakları aşağıya sarkmış durumda, açmayan tomurcukları var. Umarım toparlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-02-2014
|
Acelyamin cicekleri ve tomurcuklari kahverengi olup kurudu
Merhaba, Acelyami ilk aldigim iki hafta gayet guzel gitti, mutlu gorunuyordu ![]() Benim sorum, ciceklerin ve hatta tomurcuklarin kahverengilesip 'kurumasinin' sebebi ne olabilir acaba? Ben fazla su verip curuttum, sandim, ama tomurcuklar kupkuru oldu.. SImdiden tesekkurler! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-09-2012
|
çamalti topragi.vegerektigi kadar su .suyun karari önemli |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-02-2014
|
Açelyam bir aydır tomurcukta çiçek vermedi bu normal mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Ocak ayında satın aldığım açelyanın saksı ve saksı harcı güzel göründüğü için değiştirmemiştim fakat çiçeğin durumu gün geçtikçe içler acısı bir hal aldığından toprak değişimi yapmaya karar verdim. Kendimce uygun olan harcı hazırlayıp çiçeği saksıdan çıkardım ki ne göreyim; daha evvel bulunduğu küçük saksısından kalıplaşmış torfu ile büyük bir saksıya almışlar ve üzerine bahçe toprağı eklemişler. bahçe toprağıda gayet süzek ve güzel olduğu için kurudukça su vermişim bende. Kökteki torfsa bütün suyu hapsedip çiçeği mutsuzlaştırmış. Şuan yeni toprağında çok keyifli gözüküyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-06-2014
|
Herkese merhaba Çiçek yetiştirmek konusunda son derece acemiyim, eşimin bana aldığı bir açelya vardı, üzerinde çiçekleriyle geldi ve uzun süre çiçekli kaldı, nerede hata yaptığımı bilmiyorum ama sanırım fazla sudan kökleri çürüdü. Önce çiçekler ve yapraklar tamamen gitti, budadığımda köklerin içinde yeşillik var, ama şimdi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, şu an kök üstünde çokkısa bir dal kaldı ama içi nokta şeklinde de olsa yeşil. torf ekledim ve saksı değiştirdim, ne pahasına olursa olsun açelyam canlansın istiyorum, ne yapabilirim bir fikri olan var mı? şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2014
|
Merhaba gülayça Bir acemi olarak ben de aldığım açelyamı ölüm noktasına getirip sonradan kurtarabilmiştim. Forumun ilk sayfaları okursan çok fayda göreceksin. Açelyamın önce çiçekleri sonrasında da - neredeyse- tüm yaprakları döküldü. Forumu okuyunca anladım ki az su verip sıcak yerde tutuyormuşum. 1-2 hafta forumda tarif edilen 'sera uygulamasını' yaptım ve minik minik filizler çıkmaya başladı. Ayrıca toprağını kontrol edersen de iyi olur. Umarım yardımcı olmuşumdur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Ağaç Dostu
|
Açelyam çiçeklerini artık bitirdi. Formu gayet güzel, dengeli ve kompakt bir görünümde. Üstelik yeni yapraklanmalar da başladı. Budamak istemiyorum. Çünkü budanacak bir nokta dahi göremiyorum. İlk kez açelya bakıyorum. Sadece saksı değişimi ve toprak tazeleme yapma fikrim var. Çiçekler geçtiğine, yeni yapraklanmalar başladığına göre doğu bir zaman diye düşünüyorum. Sormak istediğim konu, açelyayı gerekli olmadıkça budamamak gibi bir hareket doğru mudur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-08-2014
|
Bu da benim kızım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2014
|
merhabalar bende de açelya çiçeğinden varda ben bunu bahçeme diktim kışım soğuklara dayanıklı bir bitkimidir bu ? (istanbuldan) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|