Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi burak_skry
yok mu hiç yardımcı olabilecek birileri.şimdi ne yapmam gerekiyor açelyalarımın seneyede açması için?
|
Bende forumda yazılanlara göre açelyamın yapraklarını fıs fısla suluyordum ve güzelim beyaz açelyamın yaprakları dökülmeye başladı. Bakmadığım forum kalmadı. Bende iki çeşit açelya var biri daha ince yapraklı biri de biraz iri yapraklı. İnce yapraklı olan suya bayılıyor ama diğeri özellikle de yapraklarına sıkılan suyu sevmiyorlar. Yabancı bir forumda okudum. Burada da aynı sorunla karşılaşan çok kişi var. İş yerindeki bir arkadaşımda aynı sorunu yaşamış yapraklarına su sıktım dedi. bana getirmişti ne yapabilirim diye yapraklarını budadım hep. Çiçekleri ziyan ediyoruz. Bir daha da tövbe yapraklarına su vermem. Sizde büyük ihtimalle açelya bakımından yola çıkarak yapraklarını sulamışsınız. İri yapraklı açelyalat suyu fazla sevmiyor. Özelliklede toprağı torfsa mümkün olduğunca toprağı kurudukça sulayın. Benim yaprakları dökülen açelyam kendine geliyor yavaş yavaş umarım sizinkide kendine gelir ama tamamen kurumuş gibi görünüyor. Dallarını budadığınızda saplarda yaşam belirtisi var mı?