![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Sayın k donmez harika ...Ankara ve Kırıkkale iklimi birbirine çok yakındır.Bende deneyeceğim bu yıl..Ara ara su püskürtürseniz arapsaçı çok daha hızlı yayılıp kabarıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Umit79 Arapsaçını Yalova'da sitenin bahçesinden bir parça alarak getirdim. Diktiğim yer balkon altına geldiği için yağış almıyor. O yüzden bolca ve üstten yıkayarak suluyorum. Yalova'da yetiştiği yerde kuzeyde ve güneş görmeyen alandaydı. Eğer bahçeye dikecekseniz güneş görmeyen veya yoğun gölge bir alan seçmenizi tavsiye ederim. Kışın da korumanız gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-04-2010
|
dün bir çiçekçide rastladım adına arapsaçı dedi. bu bitkinin aaynısı ama üzerinde inanılmaz sıklıkta minik turuncu meyvelei vardı. minik minik mercimek gibi. sizinkilerde meyve verdimi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
Arapsaçının daha büyük bir saksıya değen dalları orda köklendi ve yayılmaya başladı. Yaprakları fark edilir ölçüde büyük çıkıyor. Bu saksıyı aradabir gübreliyorum, sanırım o yüzden daha büyük oldular. Aslında saksıyı yabani otlara ayırmıştım, bir de japon şemsiyesine. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
|
Geçen gün üstünde minicik tohumlar buldum. Biraz takip edeyim dedim, bugün üstünde minik çiçeklere rastladım. Demek arapsaçının çiçeği de böyle oluyormuş; |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili querelle evet çiçek sizinkiler. Maşallah ne kadar güzel görünüyor.Dün yeni bulduğum bir serada ben de çiçekli halini gördüm.Çok güzel sarkmıştı , sırrını sordum . Seranın sahibi tek sırrının düzenli sulanması ve üst kısmı geniş yayvan bir saksıda dikilmiş olması olduğunu söyledi. Uçlarından dantelsi sarkanların ne olduğunu merak edip indirttim çiçekmiş ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Temiz Besin
|
Çok sevdiğim , fakat uzun zamandır bulamadığım bir bitkiydi.Sonunda bir çiçekçide minik bir viyolde buldum.İçeride pencere kenarında olduğu dönemde dalları yukarıya doğru uzamaya başlayınca, biraz daha büyükçe saksıya ve dışarıya aldım.Şimdi formunu bulmaya başladı ve halinden memnun görünüyor.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2007
|
bende uzun zamandan beri arıyorum ama bir türlü bulamadım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin orkide de başlıbaşına bir gizem ona bakarsanız, benim gibi sıradan bir insan sizinle yarışamaz ki. Eminim ki gübre vermesem ben asla çiçek miçek göremezdim benimkinde ![]() Şaka bir yana dikkat etmemişim demek ki, mevsimsel birşeymiş...Gerçekten şirinler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
Fısfıs denince aklıma geldi hatırlatmadan geçmeyeyim. Bu bitki fısıfıs yapılmasına çok olumlu tepki veriyor. Ama fısfıs yapıyorum diye de sakın ha rutin sulamaları ihmal etmeyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
|
Evet var Sevim Ablacım .Trafiği tıkayıp arabayı yol ortasında park etme pahasına yol kenarında satış yapan bir satıcıdan minicik almıştım .Şimdi kocaman oluyor.Sarkmalar başladı saksıdan aşşağılara... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-02-2010
|
Benim sevgili arapsaçım maşuk (sultan papağanı)fırsat buldukça tepesine çıkıp yemese rahat rahat büyüyecek yavrucum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
Üzerine doğru sarkan hederaların uçlarını budayınca daha çok ışık almaya başladı ve bulunduğu bölgeyi doldurup adaçayına yanaştı. Bir yandan da çim taşlarının arasına uzanıyor. Tutunabilirse güzel bir görüntü oluşacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
Mücahit Pehlivan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-02-2009
|
Arkadaşlar benim arapsaçı çok sıklaştı ve sıklığın yoğun olduğu yerlerdeki arapsaçları saraıyor neden olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Arap saçı
Nem su ve gölge seviyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-03-2011
|
arapsaçını nerden bulurum diye düşünüp duruyordum ki bugün kendi kendine çıktı geldi karşıma. Kalede kahve içiyorduk ki önümdeki saksıda duruyor rica edip bir parça aldım hemen, akşam gelince de hemen diktim. biraz minik yapraklı ve cılız umarım tutunur ve her yeri sarar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2011
|
Bayılıyorum arapsaçına... 3-4 yıl önce kadar benim de vardı fakat tam tuttu yayılıyor derken ne yazık ki böceklendi ve kaybettim. Bulursam kesinlikle yeniden edinmek isterim. Faydalı bilgiler için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
arapsaçını bende çok seviyorum kocaelindeyim ben nerden temin edebilirim yardımcı olursanız sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2011
|
aşkın gözyaşı çiçeği yapraklarından gözyaşı akıtan ve bu gözyaşlarının toprağa düşmesiyle tekrar filizlenen çiçektenmi bahsediyorsunuz ben bu çiçeği aramadığım çiçekci kalmadı tesadüf bi arkadaşımda buldum ama malesef kurudu o kadar uzun zamandır arıyorum ki bu çiçeği ama aşkın gözyaşına arap saçı dendiğini şimdi öğrendim eğer benim bahsettiğim çiçekle aynıysa ne olur elinde olan gönderebilirmi ücreti neyse ödeyebilirim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
Selamlar nuray bahsettiğiniz aşkın gözyaşı çiçeğinden elimde 1-2 dal mevcut,arzu ederseniz size verebilirim. özelden msj attım ama geri dönmediniz,neyse teklif var ısrar yok ![]() Bu arada benim arapsaçı arayışlarım hala devam ediyor, elinde olan benimle paylaşırsa çok mutlu olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|