![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar topluca yanıt yazayım: Yaprakları zehirlidir. Küçük çocuklardan uzak tutun. Eskiden asi kölelere çiğnetilerek işkence yapılmasında kullanılırmış. Dilleri şişer, ağızları yara olurmuş. Saplarına beyaz bir sıvı akar. Normaldir. Uçlarından da damlar, beyaz iz bırakır. Silmeyin. Yapraklara su püskürtülmesini sever. Suyu sap oyuklarında toplar. Az sulayın. Yazın haftada 1 cidden normal geldi benimkine. Ben seyahatteyken akrabam fazla sulamış bitkinin resmen keyfi kaçmış, toprağı sırılsıklamdı, 1 ay su vermedim toparladı. Loş bir köşede duruyor, kışın güneş daha çok düşüyor o köşeye, daha iyi elbette. Gübre yaprağı büyütür, fısfıs da. Sıvı besin öneririm; Vilmorin-yeşil yapraklı bitkiler için. Yazın ayda 1-2 kere verdim. Kışın azaltalım elbette ki. Az ışık gören ya da kendi vazgeçtiği alt yapraklarını sarartıp döker. Normaldir. Çiçekçiler gübre basıp öyle sattıklarından eve getirmenizle bitki ufak yapraklar/çiçekler açıyor. Bitki kendi rutinine, özüne dönüyor. Bir çiçekçide görmüştüm adam orkide saksılarını sürekli su kabında gömülü tutuyordu, hormonlu suymuş. Oysa zararlı. Su akıp gitmeli, nemi kalmalı. Bazı seralar, avmler çok uygun ışık-sıcaklık-nem koşulları sağlayabiliyor tabii biz evimizde o kadar hassas bir kontrol yapamıyoruz, bunun da etkisi var. Bu da benim Marul'um. ![]() Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 20:05 |
![]() |
![]() ![]() |
|
|