![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-06-2009
|
Merhaba Arkadaşlar, Fotoğrafta görüldüğü gibi bir difenbahya'm var. Bu bitki daha önce 4 daldan oluşuyordu. Altta pet şişe içerisinde olan parçayı ana gövdeden 15 gün kadar önce ayırdım. Sıvı gübreli su içerisinde 15 gündür köklendiriyorum, birkaç yerinden 1-2 mm kök çıkarmaya başladı. Bu diffenbahya mağaza içinde hiç bakılmıyordu hatta ilk toprağı bıçkı tozu karıştırılmış bir topraktı. % 60 bıçkı tozu vardı diyebilirim. Bir bardak su dökünce yarısı saksı altından çıkıyordu. Fotoğraftaki saksıya aldım, toprağını biraz dökerek yeniden ektim. Yaklaşık 6 haftadır yeni saksısında. Sıvı gübre kullanıyorum. Sıkıntım ise şu; Bu diffenbayha'nın yeni çıkan yaprakları büyük çıkmıyor. Fotoğrafta görünen büyük bir yaprak var ve hiçbirisi bu şekilde olmuyor. Acaba bitki 3 gövde ile büyüdüğünden cansız mı kalıyor. Yandaki iki dalı ayırmayı düşünüyorum. Hem 4 diffenbahya'm olur, hemde ana gövde yaprakları büyür diye düşünüyorum. Birde acaba yandaki dalları alınca, bitki yeniden yanlardan patlar mı? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
|