![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-06-2009
|
Bu işlemleri ben yapmış olsam; Ana saksıdaki bitkiye hiç kesmemişim gibi davranarak devam ederdim. Sudaki yapraklı olana ise normal dozun altında vilmorin verirdim. Hafif gölge yere koyardım ki güneşte yapraklarından çok su kaybedip, solmasın. Günde iki kez da yapraklarını sprey ile ıslatırdım. Vilmorini bir camsil şişesi içine 1-2 çay kaşığı koyarak da yapraklarından verebilirsiniz. Denedim, birşey olmuyor Metal küçük saksıdaki köksüze de besin vermeden, hafif üstten sulardım. Yanlışlıkla kesilen küçük parçayı da yoğurt kovası v.s. küçük bir kabın içine eker, üstünü streç film ile kapatır güneşe koyardım. Filizlenene kadar açmaz, sulamazdım. Tabi benim olsaydı. Bunları size söyleyip, sorumluluk da almam istemem. Tecrübelerimden oluşmuş fikirlerdir, sizin bitkinizde tutmayabilir. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
''Tabi benim olsaydı. Bunları size söyleyip, sorumluluk da almam istemem. Tecrübelerimden oluşmuş fikirlerdir, sizin bitkinizde tutmayabilir.'' Sizi anlıyorum. Her bitki her zaman sık denenmiş başarılı bir yönteme yanıt vermeyebilir. Haklısınız. O nedenle hassasiyetiniz için teşekkürler. Zaten forumda okuduklarımda hemen aynı şeyler. O yüzden içim rahat. Tekrar teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
|
Rica ederim, gelişmelerden haberdar edersiniz umarım. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2008
|
danışmak istediğim o kadar çok şey var ki... difimde ne olduğunu kestiremediğim şeyler oluyor ![]() suda bekleyen difim vardı hani bu gün baktım oldukça kök salmış ama gövdede minik minik bir şeyler çıkıyor yaprak çıkaracak desem değil filiz desem acaba mı? adını siz koyun lütfen... ikincisi suda köklendirip kurtardığım başka bir difim ne ilginçtirki asıl yaprakları büyük olduğu halde yeni çıkan yapraklar iki parmak büyüklüğünde bunun sebebi nedir acep? üçüncü ve son olarakta difimin ana kökünü toprağa ektim ve iki adet filiz veriyor sanırım ![]() ne çok difim olacak çok şanslıyım çok ![]() şimdi resimleme zamanı... |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Bitki enerjisini kök atmaya harcıyor olabilir. Toprağı sıkı olduğunda küçük yapraklı çıkıyor. Benimki yeni talaşlı toprağından çok memnun, yeni yaprakları giderek daha büyük çıkıyor. Aynı saksıda 4 kök var bende. Hiç kökü olmayanın yaprağı küçük çıkıyor, ana gövdeden ayırdığım hem gövdeye bağlı hemde köklü olanlar biraz daha büyük yapraklı ve her yeni yaprak bir öncekinden büyük çıkıyor. Bence bekleyin yaprakları büyüyecektir ama toprağı gevşek tutmak daha sağlıklı oluyor. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
o halde saksısı hazırken hemen toprakla buluşturmalıyım ![]() birde talaşlı toprağa takıldım o nasıl oluyor sayın Fatih? toprağa bildiğimiz talaşımı karıştırıyoruz yani ? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
|
Evet bildiğimiz bıçkı tozu ama ağaç tozu olsun sunta veya mdf değil. %60 toz, % 40 torf karıştırıp ona ektim ben. Aslında en güzeli sıkıştırılmış hindistan cevizi kabuğu, lifi olan cocopeat topraklar var aşağıdaki linkte açıklanıyor. temin edebilirseniz bence bu daha güzel olur. Ben yaparken bundan haberim yoktu, tekrar yerinden oynatmak istemiyorum artık. Ama saksı değiştirirken cocopeat'a ekeceğim. http://www.gartengold.com/cocopeat.asp |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-07-2007
|
Arkadaşlar kırılan diffenbachiamın bir kısmını suya koydum.Uzun süre suda kalmasına rağmen kök oluşmadı fakat yaprak çıkarttı ve çıkan yaprak da çok küçük.Kök olmadıgı için çürür diye dikemiyorum.Ne yapmalıyım? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
bence toprağa dikin. şayet suda beklediği sürece çürüme tehlikesi var. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
|
Tesekkür ederim Sayın Sükunet.Dediğiniz gibi yapıp toprağa diktim.İnşallah toprakta köklenir. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
|
Sayın Powered bana kalsa ölmesin diye sürekli su verirdim. Peki nasıl sulama yapmam gerekir,toprağının kurumasını mı beklemeliyim? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2007
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2008
|
Açıyor mu ??? benim yıllardır var. KOcaman oldu agac gibi ama hiç görmedim. Acaba ceşitleri mi var? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Sevgili Samarra sizinki saırım Tropik Show olan cinsten sanırım.Maşallah çok çok güzel.. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Samarra gözünüz aydın çiçeğini görme şansını yakalamışsınız. Bende yıllardır difembahya yetiştirmeme rağmen çiçeğini göremedim ve kocaman oldu. Rica etsem difembahyanızın boydan resmini eklermisiniz. Baya merak ettim... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
teşekkürler arkadaşlar bende ilk defa gördüm çiçeğini hatta ilk zmanlarında yaprakmı filizmi veriyor acaba demiştim çiçek vereceği hiç aklıma gelmedi boydan fotosunu önceki mesajlarda eklemiştim tekrar ekleyebilirim |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Sdurul o difinizde kullandığınız bahçe toprağımı benmi yalnış gördüm acaba? eğer öyleyse derhal torf toprağa alın difanbahyalar torf toprakta gelişim gösterir ayrıca toprağı çokta sıkı olmasın...güneş alabilen bir yere koyarsanız yaprağı açacaktır. unutmayın difler güneş ve aydınlık yerleri severler öyle ki ışık alan tarafa yapraklarını çevirirler.... Sayın Samarra ![]() o ne güzelliktir öyle bakmaya doyamadım. darısı bizim diflerimize ![]() ben kocaman bir maşallah diyorum... nazar değmesin ![]() ömrü uzun olsun çiçeğinizin ... |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
teşekkürler gözünün içine bakıyorum derler ya ben de işte bu çiçeğime çok özeniyorum amin inşallah darısı ve daha güzeli sizin çiçeğinize olsun |
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
teşekkürler ikinci çiçekde yolda sanırım darısı daha güzeli sizin çiçeğinize de olsun |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Süreyya Aysun hakikaten hasta difembahyanız çok güzelmiş. Saksısını değiştirip ilk etapta güneş almayan aydınlık bir ortamda tutarak tedaviye başlayabilirsiniz. Ben de difembahyamın saksısını 1 ay önce değiştirip bu şekilde yaptım ve düzelmeye başladı... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-03-2009
|
Sayın Faruk cevabınız için teşekkürler.Yalnız çürüme gödenin bir kısmında saksıdan 25 cm kadar yüksekte beni endişelendirende bu.... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
|
OFFFya kesmek mi elim nasıl varır bebişime zaten kocaman bbitki nasıl idare eder kökleri olmadan nasıl tutar bilemiyorum.çürümenin üst kısmında 18 yaprak var kökler olmadan bu yapraklar dökülmez mi..... |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Süreyya Aysun maalesef sizin için zor olacak ama bitkiniz iyice çürümeden kesim işlemini yapın en azından bitkinizin bir kısmını kurtarmış olursunuz. Merak ettim çürümeyi çok sulamadan dolayımı oluşturdunuz? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
|
Hayır Sayın Faruk sulamayı fazla yapmıyordum sadece dibindeki toprak kurudukça ve fazla su vermeden damacana suyla yapıyordum.Bende anlamadım bir hafta önce yapraklarını nemli bezle sildim hiç bir şey yoktu.(galiba sıcaklardan canı kola istedi... anneme sordum.Daha önce bitkiye o bakıyordu.Evde içilmeyen asidi kaçmış kola varsa sulandırıp bitkiye zaman zaman veriyormuş.Yaklaşık7 aydır bitki bende ve ben böyle birşey vermedim.tek hatam bu olabilir diye düşünüyorum.) |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-08-2009
|
iyi günler. benim difenbahya bitkim var. şimdiye kadar bsağlıklıydı. ama şimdi yapraklarının uçların sararmaya başladı. daha sonra bu sararan kısımlar kuruyup gazal gibi olup dökülüyor ve yaprağın diğer kısmı sararmaya başlıyor. bitkimin sorunu ne ve benim ne yapmama gerekiyor. yardımcı olursanız sevinirim. forumda daha önceki sayfaları okudum ama net bir yanıt bulamadım. bir arkadaşımız su çok fazla verilmiş derken, bir arkadaşımız suyun az gelmesi nedeniyle bu şekilde sarardığını söylemiş. şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
![]() |
|
|