![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Bugün igdaşın kartal şubesindeydim. Bilgisayardaki bir virüs programının güncellenmesi için şefimiz tarafından görevlendirildik ve gittik. Bizim (ümraniyedeki) binada olduğu gibi orada da çok fazla salon bitkisi vardı. Ama odanın birindeki devasa büyüklükteki diffenbahya çenemi resmen yerlerde arattırdı bana. Zaten çok yüksek tavanlı bir yerdi 2,5 metreden daha yüksek. Tavana değiyordu artık eğilip bükülmüş boynu zavallımın. Bizimkiler niye öyle olmuyorki? Çok kıskandım. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Bu pazar benim de iki hafta olacak. Köklenme konusunda hala bir kıpırtı yok ama kedim yeni çıkan sürgünü koparmıştı içerde sapı kalmıştı. Sapı büyümüş çıkmış dışarıya baya. sanırım ilerleme var. Üç parçaya ayırmıştım. Az önce sularını değiştirdim. Diğer parçalarda bir değişiklik göremedim. Galiba bir ayı bulacak bizimkilerin köklenmesi |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-10-2008
|
Benim diffenbachiam aldığımda sadece iki yapraktı...Şimdi kırk bin kere maşallah kocaman bir ağaç oldu neredeyse...Daha bir sene bile olmadı ve artık 3. kere saksını değiştirmem gerekecek.Aldığımda cocopeatli toff içindeydi; büyüyünce guanolu torfa ektim.Şimdi kendi yaptığım kombine toprağa ekeceğim bakalım.Haftada 1 kere suluyorum , iki günde bir yapraklarına memba suyu püskürtüyorum ve haftada bir yapraklarını memba suyu ile siliyordum. İki haftada bir kere de ılık su ile toprağını ıslatmadan yıkıyorum.Sıvı gübre kullanıyorum içinde potasyum, çinko,molibden,selenyum ,demir ve tabi azot ve fosfat var. Tavsiye ederim herkese. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Berduray bitkilerin çiçekleri suya karşı hassas oluyor. O yüzden yapraklarına su fışkırtırken çiçeklere getirmemek lazım. Sizin o muhteşem diff. çiçeklerinizin solmasının nedeni çok muhtemelen direkt suya maruz kalmasıdır. Geçmiş olsun. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-03-2008
|
Sayın Orkunkırcı söylemek istediğinizi tam anlayamadım. Benim sorum yandan çıkmak üzere olan yaprağa herhangi bir işlem yapılıp yapılmayacağı... Yani sadece beklemelimiyim? Diyorum ki yandan çıkan yaprak yan yan nasıl büyüyüp büyük difi olacak? dik olması gerekmez mi? Cahilliğimi mazur görün lütfen... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Bende de üç saksı diffenbachia var. İkisini fotoladım. Büyük olan uzun zamandır gelişmiyordu. Büyük saksıya almıştım sanırım kök büyütmekle meşguldü. Bu aralar kımıldamaya başladı arada sıvı destek veriyorum. İki dalda da yeni yapraklar çıkıyor. Umarım yeniler büyük olur. Küçük olanda farklı bi cins sanırım, ölü bir çelikten yeşerttim. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
|
Benim anlamadığım birşey var onu sormak istiyorum size arkadaşlar .... Kestiğim difenbahyamın saksıda kalan kısmı da bu resimdeki gibi gözden çıkmak üzere.Üstüne mum damlattım su kaybını önlemek için. Hani diyorsunuz ya çeliği kestim falan diye ben ne yapmalıyım böyle gözden yaprak çıkınca? Diğer parçaları anladım suda köklenince toprağa dikicem. Aklıma yatmayan şey bu şekilde gözden yaprak çıkınca nerden büyüyecek bu çiçek? Sonuçta üstünde mum damlatılmış halde? Yandan mı büyüyüp gidecek yoksa ek işlem yapmalı mıyım sizce? ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sıvı veya herhengi bir suni gübre kullanıyor musunuz? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sanki bir besin eksikliği belirtisi gibi. Tekrar beraber gözden geçirelim bitkilerin ihitiyaç duyduğu besin maddeleri bölümünü. Bilgilerimizi paylaşalım. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Okudum tüm blgileri ama malesef sizde ki sorunu açıklamıyor. Teşhis koyamadık, tedavi yapamıyoruz.. Üzgünüm. ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Herhangi bir yumuşama yok, kabuksuda değil sadece renk değişikliği var. Henüz iki kez sıvı destekli suyla suladım. Ayrıca çokta neşeli bir bitki şuan da iki de yeni yaprak çıkarmakla meşgul. Bu neden oldu anlamadım doğrusu. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün aynı türden bir bitkide de aynı sorunu gördüm Ama galiba bu bir sorun değil çünkü o diff.de çok mutlu görünüyordu, yeni yeşil yaprakları vardı. İlgilenen kişiye sordum yaşalanan bitkiyi budayıp yeniden diktikten sonra oluştu dedi. Hyıra alamettir inşallah. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
|
Suya köklendirmek için koyduğum çelik gözlerinden sürgün vermeye başladı ama hiç köklenme emaresi yok nedense? Önce gözlerden sürgün mü verir normaldede? 3 hafta oldu suya koyalı... |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Biraz daha bekleyin küçük beyaz kökler çıkmaya başlıyacaktır. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
|
Elime geçen bir bitkinin difenbahya olduğunu düşünüyordum, bu gün kesinleşti. Yalnız çok bakımsız kalmış. Acaba bu arkadaşa toprağını yenilemek dışında nasıl yardımcı olabilirim? Toprak öyle olmuş ki, hiç organik madde kalmamış, sanki liflerden oluşan bir sünger. Suyu dökünce direk saksının altından geliyor. Bitkiyi kum - torf karışımına diksem uygun olur mu? Teşekkürler. Ha bu arada bitkiyi aldığım arkadaş zemin kattaki caddeye bakan penceresinin dışına koymuştu. Yaprakları toz içinde. Güzelce silsem mi acaba? http://www.agaclar.net/forum/attachm...9&d=1225452271 |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu diff. gerçekten çok hasta görünüyor. Bence spreyli su kabına bir iki damla bulaşık deterjanı damlatıp bu karışımı bitkinize püskürtün, 1- 2 dakika bekleyip bol suyla ( ama toprağını çok ıslatmadan yatay konımda) yıkayın. Daha sonra sararmış olan yapraklarını budayın ve yeni bir saksıya dikin. Can suyu olarak 1/2 tablet asprini 1 litre suda eritip bu suyu toprağı çok fazla ıslatmayacak şekilde veriniz.Daha sonra sıvı gübreler ile bitkiyi destekleyiniz, eser element ve demir içeren sıvı gübreleri tercih ediniz |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayım Manta aynı bitkiden bende de var. Sanırım diğerlerine göre biraz daha hassas. Olumsuz durumlara hemen tepki veriyor. Sulamayı üstten yapmayın daima tabağına dökerek sulayın. Ben şu anda haftada bir suluyorum. Kaloriferden dolayı da 2 günde 1 fısfıslıyorum bu hoşuna gidiyor. Sizde öyle yapın bence ve yapraklarını da iyice temizleyin. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
|
Yazınızı okumadan ben de aynı şeyleri düşünmüşüm. Yaprakları tek tek sildim. Sarı yaprakları kopardım. Toprağını torf-kum-perlit karışımı harçla değiştirdim ve daha büyük bir saksıya aldım. Bolca da (alttan süzülünceye kadar) su verdim. Aspirin hakkında birşey bilmiyordum. Ama kökler iyileşince, birkaç gün sonra gübreli su vermeye başlayacaktım. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben diff.imin toprağını değiştirirken, alttan iki yaprağını kırdım malesef ![]() Bu yaprakları köklendirici hormona hafifçe değdirip suya koydum.. Acaba bu yapraklar köklenir mi? Yazıları okudum ama hep gövde köklenmesinden bahsedilmiş... Ne olacak benim yapraklar? Düzenleyen derya Derya : 07-11-2008 saat 13:54 Neden: İMLA HATASI |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
|
Tam 1 ay önce 3e böldüğüm şirin çiçeğimin yapraklı kısmında bugün biri uzun diğeri kısa 2 beyaz kökle karşılaşınca sevinçten uçtum Berna seninkiler ne alemde? Sudaki diğer parçanın gözlerinde pörtleme var ama kök yok henüz... |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Yapraklarımı suya koydunuz köklensin diye? Yoksa gövdeyi mi? Ben de bekliyorum yapraklarımın köklenmesini... Boşuna mı bekliyorum acaba? |
|
|
|
![]() |
|
|