agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni455Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-10-2008, 21:45   #1
Ağaç Dostu

bernacyhn's Avatar

Giriş Tarihi: 14-04-2008
Bugün igdaşın kartal şubesindeydim. Bilgisayardaki bir virüs programının güncellenmesi için şefimiz tarafından görevlendirildik ve gittik. Bizim (ümraniyedeki) binada olduğu gibi orada da çok fazla salon bitkisi vardı. Ama odanın birindeki devasa büyüklükteki diffenbahya çenemi resmen yerlerde arattırdı bana. Zaten çok yüksek tavanlı bir yerdi 2,5 metreden daha yüksek. Tavana değiyordu artık eğilip bükülmüş boynu zavallımın. Bizimkiler niye öyle olmuyorki? Çok kıskandım.

bernacyhn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2008, 18:08   #2
Ağaç Dostu

bernacyhn's Avatar

Giriş Tarihi: 14-04-2008
Bu pazar benim de iki hafta olacak. Köklenme konusunda hala bir kıpırtı yok ama kedim yeni çıkan sürgünü koparmıştı içerde sapı kalmıştı. Sapı büyümüş çıkmış dışarıya baya. sanırım ilerleme var. Üç parçaya ayırmıştım. Az önce sularını değiştirdim. Diğer parçalarda bir değişiklik göremedim. Galiba bir ayı bulacak bizimkilerin köklenmesi

bernacyhn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2008, 12:55   #3
Ağaç Dostu

berduray's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Galeri: 72
Benim çiçek maalesef açamadan çürüdü, geçen gün yağmurun altına koymuştum, yaprakları yıkansın diye acaba su fazla mı geldi? Ama yaprakların keyfi yerinde neden sadece çiçek çürüdü?

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2008, 19:01   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-10-2008
Benim diffenbachiam aldığımda sadece iki yapraktı...Şimdi kırk bin kere maşallah kocaman bir ağaç oldu neredeyse...Daha bir sene bile olmadı ve artık 3. kere saksını değiştirmem gerekecek.Aldığımda cocopeatli toff içindeydi; büyüyünce guanolu torfa ektim.Şimdi kendi yaptığım kombine toprağa ekeceğim bakalım.Haftada 1 kere suluyorum , iki günde bir yapraklarına memba suyu püskürtüyorum ve haftada bir yapraklarını memba suyu ile siliyordum. İki haftada bir kere de ılık su ile toprağını ıslatmadan yıkıyorum.Sıvı gübre kullanıyorum içinde potasyum, çinko,molibden,selenyum ,demir ve tabi azot ve fosfat var. Tavsiye ederim herkese.

derya Derya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2008, 12:59   #5
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray Mesajı Göster
Benim çiçek maalesef açamadan çürüdü, geçen gün yağmurun altına koymuştum, yaprakları yıkansın diye acaba su fazla mı geldi? Ama yaprakların keyfi yerinde neden sadece çiçek çürüdü?
Sevgili Berduray bitkilerin çiçekleri suya karşı hassas oluyor. O yüzden yapraklarına su fışkırtırken çiçeklere getirmemek lazım. Sizin o muhteşem diff. çiçeklerinizin solmasının nedeni çok muhtemelen direkt suya maruz kalmasıdır. Geçmiş olsun.

Eski 27-10-2008, 13:02   #6
Ağaçsever

catafalq's Avatar

Giriş Tarihi: 28-03-2008
Sayın Orkunkırcı söylemek istediğinizi tam anlayamadım. Benim sorum yandan çıkmak üzere olan yaprağa herhangi bir işlem yapılıp yapılmayacağı... Yani sadece beklemelimiyim? Diyorum ki yandan çıkan yaprak yan yan nasıl büyüyüp büyük difi olacak? dik olması gerekmez mi? Cahilliğimi mazur görün lütfen...

catafalq Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2008, 19:44   #7
Ağaç Dostu

Orkun Kırcı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2008
Galeri: 215
Bende de üç saksı diffenbachia var. İkisini fotoladım. Büyük olan uzun zamandır gelişmiyordu. Büyük saksıya almıştım sanırım kök büyütmekle meşguldü. Bu aralar kımıldamaya başladı arada sıvı destek veriyorum. İki dalda da yeni yapraklar çıkıyor. Umarım yeniler büyük olur. Küçük olanda farklı bi cins sanırım, ölü bir çelikten yeşerttim.

Name:  orkun-diffi.jpg
Views: 6598
Size:  54.3 KB
Name:  orkun-mini diffi.jpg
Views: 2939
Size:  45.2 KB

Orkun Kırcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2008, 19:50   #8
Ağaç Dostu

Orkun Kırcı's Avatar

Bu da diğer diffim okullar açıldığında gelmişti. Ama o günden beri neredeyse 15 kadar yaprağı kurudu. Birkaç gündür iyi gibi bakalım nasıl olacak.

Name:  orkun-diffi2.jpg
Views: 3560
Size:  51.7 KB

Eski 25-10-2008, 22:42   #9
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orkunkırcı Mesajı Göster
Bu da diğer diffim okullar açıldığında gelmişti. Ama o günden beri neredeyse 15 kadar yaprağı kurudu. Birkaç gündür iyi gibi bakalım nasıl olacak.

Eklenti 50861
Direkt güneş ışığından koruyun ama ışık alan bir ortamda olsun.. Bence fena görünmüyor, toparlar o... Dayanıklıdır... Hem zaten bitkiler ortam değiştirince bir afallıyorlar nedense.

Eski 25-10-2008, 23:27   #10
Ağaçsever

catafalq's Avatar

Benim anlamadığım birşey var onu sormak istiyorum size arkadaşlar ....

Kestiğim difenbahyamın saksıda kalan kısmı da bu resimdeki gibi gözden çıkmak üzere.Üstüne mum damlattım su kaybını önlemek için. Hani diyorsunuz ya çeliği kestim falan diye ben ne yapmalıyım böyle gözden yaprak çıkınca? Diğer parçaları anladım suda köklenince toprağa dikicem. Aklıma yatmayan şey bu şekilde gözden yaprak çıkınca nerden büyüyecek bu çiçek? Sonuçta üstünde mum damlatılmış halde? Yandan mı büyüyüp gidecek yoksa ek işlem yapmalı mıyım sizce?

Eklenen Resimler

Eski 26-10-2008, 01:07   #11
Ağaç Dostu

Orkun Kırcı's Avatar

Sayın Catafalq yandan minik bir dal şeklinde çıkması gerek 416 nolu mesajdaki mini diffi fotosuna bakın. O da aynı sizinki gibiydi. Üst kısım zamanla kurudu ve bugün yerinden kopardım.

Eski 27-10-2008, 19:14   #12
Ağaç Dostu

Orkun Kırcı's Avatar

Sayın Catafalq sözün özü şu o yandaki çıkıntı zamanla yukarı doğru ilerleyecek normalden farkı olmayacak. Sadece bekleyiniz

Eski 27-10-2008, 21:53   #13
Ağaç Dostu

Orkun Kırcı's Avatar

Arkadaşlar benim diffenbachia nın gövdesinde resimdeki gibi bir leke oluşmuş. Ne olabilir acaba. Daha önce böyle birşeyle karşılaşan oldu mu?

Name:  orko-DSC02436.jpg
Views: 3384
Size:  62.9 KB

Eski 27-10-2008, 22:01   #14
Ağaç Dostu

Sıvı veya herhengi bir suni gübre kullanıyor musunuz?

Eski 27-10-2008, 22:03   #15
Ağaç Dostu

Sanki bir besin eksikliği belirtisi gibi.
Tekrar beraber gözden geçirelim bitkilerin ihitiyaç duyduğu besin maddeleri bölümünü.
Bilgilerimizi paylaşalım.

Eski 27-10-2008, 22:12   #16
Ağaç Dostu

Okudum tüm blgileri ama malesef sizde ki sorunu açıklamıyor.
Teşhis koyamadık, tedavi yapamıyoruz..
Üzgünüm.

Eski 27-10-2008, 22:30   #17
Ağaç Dostu

erbek_'s Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2008
Galeri: 17
O sarartı yumuşak mı yoksa kuruma şeklinde mi acaba? Yani çürüme belirtisi var mı yoksa kabuk şeklinde bir tabaka mı var?

erbek_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2008, 15:00   #18
Ağaç Dostu

Orkun Kırcı's Avatar

Herhangi bir yumuşama yok, kabuksuda değil sadece renk değişikliği var. Henüz iki kez sıvı destekli suyla suladım. Ayrıca çokta neşeli bir bitki şuan da iki de yeni yaprak çıkarmakla meşgul. Bu neden oldu anlamadım doğrusu.

Eski 30-10-2008, 21:54   #19
Ağaç Dostu

Bugün aynı türden bir bitkide de aynı sorunu gördüm Ama galiba bu bir sorun değil çünkü o diff.de çok mutlu görünüyordu, yeni yeşil yaprakları vardı. İlgilenen kişiye sordum yaşalanan bitkiyi budayıp yeniden diktikten sonra oluştu dedi. Hyıra alamettir inşallah.

Eski 31-10-2008, 08:52   #20
Ağaçsever

catafalq's Avatar

Suya köklendirmek için koyduğum çelik gözlerinden sürgün vermeye başladı ama hiç köklenme emaresi yok nedense? Önce gözlerden sürgün mü verir normaldede? 3 hafta oldu suya koyalı...

Eski 31-10-2008, 16:04   #21
Ağaç Dostu

Orkun Kırcı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi catafalq Mesajı Göster
Suya köklendirmek için koyduğum çelik gözlerinden sürgün vermeye başladı ama hiç köklenme emaresi yok nedense? Önce gözlerden sürgün mü verir normaldede? 3 hafta oldu suya koyalı...
Biraz daha bekleyin küçük beyaz kökler çıkmaya başlıyacaktır.

Eski 31-10-2008, 14:47   #22
Ağaçsever

Manta's Avatar

Giriş Tarihi: 19-09-2008
Galeri: 1
Elime geçen bir bitkinin difenbahya olduğunu düşünüyordum, bu gün kesinleşti. Yalnız çok bakımsız kalmış. Acaba bu arkadaşa toprağını yenilemek dışında nasıl yardımcı olabilirim? Toprak öyle olmuş ki, hiç organik madde kalmamış, sanki liflerden oluşan bir sünger. Suyu dökünce direk saksının altından geliyor. Bitkiyi kum - torf karışımına diksem uygun olur mu? Teşekkürler.

Ha bu arada bitkiyi aldığım arkadaş zemin kattaki caddeye bakan penceresinin dışına koymuştu. Yaprakları toz içinde. Güzelce silsem mi acaba?

http://www.agaclar.net/forum/attachm...9&d=1225452271

Manta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2008, 20:22   #23
Ağaç Dostu

Bu diff. gerçekten çok hasta görünüyor. Bence spreyli su kabına bir iki damla bulaşık deterjanı damlatıp bu karışımı bitkinize püskürtün, 1- 2 dakika bekleyip bol suyla ( ama toprağını çok ıslatmadan yatay konımda) yıkayın. Daha sonra sararmış olan yapraklarını budayın ve yeni bir saksıya dikin. Can suyu olarak 1/2 tablet asprini 1 litre suda eritip bu suyu toprağı çok fazla ıslatmayacak şekilde veriniz.Daha sonra sıvı gübreler ile bitkiyi destekleyiniz, eser element ve demir içeren sıvı gübreleri tercih ediniz

Eski 31-10-2008, 15:41   #24
Yeni Üye

ayutku's Avatar

Giriş Tarihi: 25-10-2008
manta

bence önce toprağını değiştirmelisin. sonra yapraklarını sil ve arasıra yapraklarına su püskürtebilirsin şuan havalar soğuk 2-3 günde bir olabilir bu. ama toprağını sularken suyunu çok vermemeye çalış

ayutku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2008, 16:03   #25
Ağaç Dostu

Orkun Kırcı's Avatar

Sayım Manta aynı bitkiden bende de var. Sanırım diğerlerine göre biraz daha hassas. Olumsuz durumlara hemen tepki veriyor. Sulamayı üstten yapmayın daima tabağına dökerek sulayın. Ben şu anda haftada bir suluyorum. Kaloriferden dolayı da 2 günde 1 fısfıslıyorum bu hoşuna gidiyor. Sizde öyle yapın bence ve yapraklarını da iyice temizleyin.

Eski 02-11-2008, 13:53   #26
Ağaçsever

Manta's Avatar

Giriş Tarihi: 19-09-2008
Yazınızı okumadan ben de aynı şeyleri düşünmüşüm. Yaprakları tek tek sildim. Sarı yaprakları kopardım. Toprağını torf-kum-perlit karışımı harçla değiştirdim ve daha büyük bir saksıya aldım. Bolca da (alttan süzülünceye kadar) su verdim. Aspirin hakkında birşey bilmiyordum. Ama kökler iyileşince, birkaç gün sonra gübreli su vermeye başlayacaktım.

Manta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2008, 09:26   #27
Ağaç Dostu

Ben diff.imin toprağını değiştirirken, alttan iki yaprağını kırdım malesef
Bu yaprakları köklendirici hormona hafifçe değdirip suya koydum..
Acaba bu yapraklar köklenir mi?
Yazıları okudum ama hep gövde köklenmesinden bahsedilmiş...
Ne olacak benim yapraklar?

Düzenleyen derya Derya : 07-11-2008 saat 13:54 Neden: İMLA HATASI
Eski 04-11-2008, 09:40   #28
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Manta Mesajı Göster
Yazınızı okumadan ben de aynı şeyleri düşünmüşüm. Yaprakları tek tek sildim. Sarı yaprakları kopardım. Toprağını torf-kum-perlit karışımı harçla değiştirdim ve daha büyük bir saksıya aldım. Bolca da (alttan süzülünceye kadar) su verdim. Aspirin hakkında birşey bilmiyordum. Ama kökler iyileşince, birkaç gün sonra gübreli su vermeye başlayacaktım.
1 litre suya 1/2 table asprin ve 1/2 tablet B vitamini karışımı hastalıkla mücadele eden bitkilere iyi geliyormuş...Mine Hanım'dan öğrendim bende...

Eski 09-11-2008, 11:23   #29
Ağaçsever

catafalq's Avatar

Tam 1 ay önce 3e böldüğüm şirin çiçeğimin yapraklı kısmında bugün biri uzun diğeri kısa 2 beyaz kökle karşılaşınca sevinçten uçtum Berna seninkiler ne alemde? Sudaki diğer parçanın gözlerinde pörtleme var ama kök yok henüz...

Eski 09-11-2008, 12:02   #30
Ağaç Dostu

Yapraklarımı suya koydunuz köklensin diye?
Yoksa gövdeyi mi?
Ben de bekliyorum yapraklarımın köklenmesini...
Boşuna mı bekliyorum acaba?

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026