28-03-2015, 13:23 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Brighamia insignis
Brighamia insignis, yakın zamana kadar nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan bir bitkiymiş fakat güncel durumu nedir bilmiyorum. Hawaii kökenli bitkinin çiçek yapısı döllenmeyi zorlaştırıyormuş ve Hawaii'ye de insan eli değmesi sebebiyle doğadaki sayıları oldukça azalmış. Artık insan eliyle döllendirilerek çoğaltılıyormuş. Ben aldığımda, üzerindeki etikette gelirinin yine bitkinin çoğaltılması çalışmalarında kullanılacağı yazıyordu. Yurt dışında Hawaiian palm ve cabbage on a stick isimleriyle bilinirken Hawaii'de alula ve olulu isimleriyle bilinmekteymiş. Bakımı aynı sukulent bakımı gibi olan bitkinin çiçeklerinin kokusu hanımeli kokusuna benziyormuş (ben henüz çiçekleriyle tanışamadım). Pek çok bitkinin aksine yazın dinlenme dönemine girip kışın gelişiyormuş, çiçeklenme ise ekim ayı gibi gerçekleşiyormuş. Acaba bizim ufaklığın başka arkadaşları da var mıdır Not: Fotoğraflar Pinterest'ten alıntıdır. |
20-08-2024, 17:38 | #2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-08-2024
|
Sizin brighamia hala yaşıyor mu.Nasıl iyi miBenim henüz 2 aydır bende yapraklar dökülmüştü ama yenileri çıkıyor.Ne zaman ve nasıl gübreleme yapmalıyım. Şimdiden teşekkür ederim.. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|