![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar, eşimin aldığı karanfili vazoya koymuştum, yaprağının dip tarafından yeni sürgün verdi, biri suyun içinde kalan kısımda biri üst tarafta. Bu karanfil sapını toprağa eksem acaba tutar mı? İki sürgünün resmini de ekliyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz? Ekersem ne şekilde ekmem gerekiyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-08-2008
|
Swevgili fevziye, ben uzman olmamakla birlikte kendimi örnek vereyim. Sizinki gibi (benimki hoş gerçi saksıdaydı) yeni sürgünlerden 2 adet alıp diktim. Bu 3.hafta olacak hala yeşiller. Sanırım tutacaklar. Umarım sizinkilerde tutar. Ama bende her koşulda bir uzman görüşü almayı isterim ![]() Malum ben ancak çiçeklert konusunda çıraklık yapabiliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
3 gün önce tohumdan ektiğim karanfillerimin bugün baktığımda bir kaç tanesiniz filizlendiğini gördüm.Üzerleri kapalı ve evin içindeler toprağınıda sürekli nemli tutmaya çalışıyorum.Evimin ısısı yaklaşık 20c... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
benim de karanfilim açıyor. saksısını büyütmem gerek dallanıp budaklandı iyice kökü nasıl sarmıştır şimdi toprağı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-03-2008
|
bu yıl ilk defa karanfil ve çin karanfili yetiştirmeye karar verip 10 gün kadar önce marketten satın aldığım tohumları torfa ektim, 5 gün içinde hepsinin çimlendiğini görünce çok şaşırdım. tabii rast gele ektiğim için çok sık oldular sanırım biraz daha büyüyünce seyreltmem gerekecek. en kısa zamanda fotoğraflamaya başlayacağım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2008
|
Arkadaşlar. Tohumdan karanfil yetiştirmek aslında çoğu kez ıslah amaçlı yapılır. En ideali çelikten yetiştirmektir. Ve çok daha başarılı sonuç alınır. Çelik dikiminin özel bir zamanı yoktur. Hemen hemen her mevsim dikilebilir. Yanlız çelik alırken çeliği alacak olduğumuz bitkide 2 çift yaprak bırakacak şekilde ve 13 cm civarı bir uzunlukta elle kopartarak almak lazım. Bu çeliklerin köklenmesi kısa sürede oluyor. Budamaya da dikkat ederseniz yaygın ve bol çiçekli karanfilleriniz olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2008
|
Merhaba ben de karışık katmerli karanfil tohumu aldım bahçe için ama nasıl ekmem gerektiğini bilmiyorum. Torfa mı direkt bahçeye mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Çimlendirdiğim tohumların resmini yarın sizin için ekleyeceğim. Şu anda benimkilerde karanfile benzemiyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
cok tesekkur ediyoum.. karanfilim köy karanfili dediğinizden türden.. formu bir kez daha okuyup celik yontemini de bir kez daha deneyim dedim ama oyle 13 cm lık sapları yok.5-6 santimlik bir dalı uzulerek kırıp plastik bardaga ektim.. bardağını altına delik actım tabii..bakalım ne olacak.. Düzenleyen maki01 : 15-04-2009 saat 16:19 Neden: duzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2008
|
Ben de kararnfil tohumlarımı asprinli suya koydum. Forumda okumuştum bakalım ne olacak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2008
|
ben de bu sene karanfili tohumdan yetiştirmeye çalışıyorum direk saksıya ektim on beş günde bir suyuna gübre koyuyorum gündüz de pencere önünde dışarıda güneş alıyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
fotolar için teşekkür.. benim filizler de böyle..umarım bu kez büyütebilirim onları.. gubre vermekten bile korkuyorum acıkcası..sıcaklık uygun ise gündüz balkona golge bir yere cıkarıyorum akşam odaya alıyorum..direkt güneş ışığı almıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
benim tohum aldığım yer öyle tavsiye etti çok sağlıklılar size de tavsiye ederim güneşe koyun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
tohumdan diktiğim karanfiller büyüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Heva, Ne iyi yaptınız yeni fotoları yayınlamakla.Aklım sizin bana yol gösteren filizlerinizdeydi hep. Açıkçası çekinmiştim "Gelişmelerini, yeni fotograflarını gönderir misiniz?" demeye .Çok teşekkürler.. Bu arada önerilerinizle hem ilk filizlerim toparlanmaya başladı hem de yeni ektiğim tohumdan çıkan filizler çok daha sağlıklı gelişiyor. Aralarında 1 aya yakın fark olmasına ragmen yeni çıkan filizler ilk filizlerimi yakaladı ve geçti. 3ve 4. yapraklar minik minik görünmeye başladılar. Sanırım bu kez başaracağım sizinle birlikte.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
İnanın sayın Maki01 size yardım edebildim mi diye ben de düşünüyordum. Siz de yayınlasanız fotoğrafları ne güzel olur. İnşallah eşinizin emanetleri sorunsuz büyüyecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Ceyda Hanım, Ben tohumları kendi karanfilimden aldım. Biber çekirdeklerine benzeyen biraz daha küçük ve siyah renkli tohumlar. Baharat olarak kullandığımız karanfilden üretmek mümkün mü bilmiyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
|
arkadaşlar birisi bana karanfillere biz şerbet verirdik demişti eskiden şimdi benimde karanfilim var daha 1 yıllık ama şimdi nasıl bişey şerbet dediği böyle bir şey duyan varmı,değişik ev yapımı karışım karanfillere verilen gibi vb.? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Site içi arama moturuyla aradığımda şu başlıklarda şerbetle ilgili bilgi buldum. İkinci linkte güvercin gübresinden şerbet hazırlama ile ilgili detay bilgi var. http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=27 http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=10306 Ben "Çiçek Çoşturan" adı altında satılan sıvı gübrelerden veriyorum. Ek:Afrika menekşesi ile ilgili formun mesajlarında buna da rastladım. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1436 Düzenleyen maki01 : 11-05-2009 saat 23:53 Neden: Ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2009
|
toprağa ektiklerim çımayınca,suda beklettiklerimde çürüyünce,onların tohum olmadığını anladım zaten ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|