![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-08-2008
|
Merhaba Arokarya sevenleri ![]() Benim de henüz yeni aldığım uzun bir yolculuk geçirdikten sonra salonumun ışık alan pencere tarafı köşesine yerleştirdim.Ancak, dedim ya uzun bir yolculuk geçirdi,bu yolculuk yüzünden yan dallarından 1 tanesi gövdeden kırılmış,acaba bu dalı iyileştirmemim bir yolu var mıdır?Aşı macunu ile yapmayı düşündüm ama eğer başka bir yöntem varsa bilmek istedim.Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim. Sevgiler ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-10-2012
|
Arokaryam galiba mutsuz :((
arkadaşlar merhaba ben 1 hafta önce bauhaus dan Arokarya aldım. bu forum da okuduklarıma göre bitkinin dalları yukarı doğruysa mutlu aşağı doğruysa mutsuz olduğu yazıyordu. nasıl bakılacağı hakkında hiçbir fikrim yok ama burda okuduğum kadarıyla ışık alan bir yere yerleştirdim. akşamüstü hasır perde ile direk güneşin gelmesini engelliyorum. yapraklarını her gün fısfıslıyorum. ilk aldığım gün sıvı besin maddesiyle sulamıştım. Resimlerini ekliyorum durumu hakkında bilgi verebilirmisiniz dallarını tekrar nasıl yukarı kaldırabilirim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-09-2018
|
salon arokarya çamı bakımı ile ilgili problemim
Merhaba doğa dostları, çok severek aldığım 2 senelik bitkim soldu dallarını aşağıya doğru saldı. Sizden ricam bu gidişe nasıl dur diyebilirim ? yapılacak acil yardım nedir. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Saksıyı değiştirin, daha büyük bir saksı kullanın. Bitkiyi güneş alan bir yere yerleştirin (güneşe bayılırlar). |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-09-2018
|
İlginiz ve hızlı dönüşünüz için teşekkür ederim. Saksısını değiştirirken torflu toprak mı ilave edeyim ? Ayrıca Aruacaria excelsa. İstanbulda yetişirmi? (Beylikdüzü Gürpınar sahile yakın oturuyorum 300mt ) |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Torf, zaman içerisinde çürür ve köklerin sıkışmasına ve boğulmasına neden olur. Bahçe toprağı kullanın. Arokarya tropik bir bitki dolayısıyla kar-soğuk gibi şeylerden hoşlanmaz. İzmir-Bornova'da, Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinin bahçesinde bir adet oldukça yaşlı bir Arokarya vardı, 2003 yılında yağan kar nedeniyle dondu ve kestiler. sözün özü, kışın sıfır derecenin altına inen bir yerdeyseniz arokarya ölür. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|