03-03-2012, 01:29
|
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 06-01-2006
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arzu_
Gadenia' la ilgili bir sorum olacak.Daha önce beyaz pamukçuklar oluşmaya başladı, vermiş olduğuz arap sabunu tarifini uyguladum, şuan sadece 2 yerinde kaldı. Sonrasında yaprakları sarardı, sitede okuduğum bilgiler doğrultusunda toprağına baktım, saksıda ufak bir solucan ve örümcek tarzı ufak 1 böcek gördüm. Şu an toprağı güneşte havalandırıyorum vede bitkiyi.Ev yapımı ilaçlar sayfasına da ulaşamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Resim linkinide ekliyorum. http://www.agaclar.net/forum/906645-post1593.htm
Bir sorum daha olacak.
Cyclamen çiçeğimi düşürdüm, sonrasında yaprak ve çiçekleri kurudu. Yumrusuna baktım hala sert olduğu için saksıda tutmaya devam ettim. Bu gün onunda toprağını kontrol ettiğimde bir kurt çıktı içerisinden. Ne yapmalıyım . Saksıdaki toprağı kullanabilir miyim?.
|
Gardenyanıza ne olmuş daha iyi anlayayım diye sayfayı okurken bunları da gördüm.
Alıntı:
...pencere kenarında tutuyorum, 1 kere besin, 1 kerede limontuzu karışımlı su verdim. Fakat bir kaç gün önce pamuk biti galiba adı ondan gördüm ve sitedeki arapsabunu karışımından vermiştin.Sonrasında 2 gün sonra galiba poşet geçirdim üstüne 1 gece beklettim onuda sitede okumuştum sabah poşeti çıkardığımda vaziyet buydu.
|
Limon tuzunu sulama suyu çok kireçli ise kullanın. Besin gibi vermeyin, harcı hafif asidik hale getirmek için kullanılır. Besini goncalar üzerinde olduğu sürece verin. Yoksa serada düzenli beslenen bitki evde birden besini kesilince, ortamı değişince gonca döküyor, sararıyor, uçları kuruyor vs.
Arap sabunlu karışım pamuklu bitte uygulanan en basit çözüm. Sonrasında o vaziyetteyken keşke poşetlemeseydiniz.
Şimdi yapılacaklara bakalım, önce bir deniz yosunu ( Ben maxi crop kullanıyorum), sonra humik asit elinizin altında olsun. Sıra ile bir hafta ara ile etiket dozunun yarısı kadar kullanın. Tabakta çakıl yöntemi ile neçevresinde nem sağlayın. Yaprakları döküldükçe endişelenmeyin, kökü çürümedikten sonra yeniden sürgünler, yapraklar verir.
http://www.agaclar.net/dergi/mart07.html de "evde bitkilerimiz için hijyen" makalem var, okursanız eski saksı topraklarımızı nasıl kullanacağımız vs. bilgiler bulacaksınız.
|
|
|