agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni1386Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-10-2007, 11:08   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Galeri: 1
tourkana,

O "bazı dallarda"ki yapraklarda hiç zararlı var mı, yaprak altlarında özellikle?

Veya acaba, yaprakları düzenli fısfıslamadın mı, yapraklar nemsiz kalıp aşırı ve direkt güneş altında kurumaya mı başladı ki?

Ataser,

Bence aşırı gübreden değil, öyle olsaydı sadece uçlardan olmazdı kuruma, yaprak bütün olarak kahverengileşip kurumaya başlardı. Benim aşırı doz tecrübemde öyle olmuştu da

Sorun aşırı ışık, düşük nem ve yetersiz sulama olabilir mi ki?

"Bir Bilen"e mi sormalı acaba?

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2007, 11:39   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-08-2007
Sayın tourkana, bitkinin kökleri dışarda, galiba tamamen torfa dikilmiş, yani bitkide gıdasızlıktan kloroz başlamış.
Saksıya toprak ilave edin, tam doldurun ve bastırın, 15.15.15 karışımlı kompoze gübre ve demir sülfat'tan birer çorba kaşığı 1 lt. suda eritip bu su ile (alttan çıkmayacak) sulayın. Kolay gelsin. Hoşçakalın.

mehtap gürbüz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2007, 14:32   #3
Ağaç Dostu.

tourkana's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2006
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mehtap gürbüz Mesajı Göster
Sayın tourkana, bitkinin kökleri dışarda, galiba tamamen torfa dikilmiş, yani bitkide gıdasızlıktan kloroz başlamış.
Saksıya toprak ilave edin, tam doldurun ve bastırın, 15.15.15 karışımlı kompoze gübre ve demir sülfat'tan birer çorba kaşığı 1 lt. suda eritip bu su ile (alttan çıkmayacak) sulayın. Kolay gelsin. Hoşçakalın.

Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim. Tüm dallarda değil bazı dallardaki yaprakların uç taraflarında kahverengileşmeler ve kurumalar var,kloroz olsa yaprak sararırdı sanırım.Hala demir ve gübre takviyesini şimdi yapmak mevsim zamanlaması açısından doğru mudur?
Görülen kökler bonsai çalışmasında kullanılmak üzere açıkta bırakılmış ve artık gövde halini almıştır.
Bonsai yarışmasına hazırlık için bu ağacı budadım ,saksı değişimi için şubatı bekleyeceğim.Umarım yaşar ve güzel bir bonsai olur.

tourkana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2007, 08:27   #4
Ağaçsever

Yeşilparmak's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2007
Merhaba sevgili Gardenya,cılar. Hepinizin Ramazan bayramınızı kutlar sağlıkla ve mutlulukla geçmesini dilerim. Ne zamandır aklıma takılan bir konu var ve onu sizinle paylaşıp doğruluğunu anlamak istiyorum. Gardenya sahibi olmama işyerimdeki bir arkadaşım sebep oldu ve aşağı yukarı 1,5 senelik bir yetiştiriciliği var. Bu zaman zarfında Gardenyalarında HİÇ pamuklu bit çıkmadı, çünkü ben sık sık görmeye gittiğimden biliyorum. Arkadaşımın böyle bir hastalıktan böyle bir durumla karşılaşmadığından hiç haberi yok . Ben bu arkadaşın sulama tarzını bildiğimden pamuklu bit olmamasını buna bağlıyorum. Kesinlikle altındaki tabaktan suluyor ve suyu hiç eksik etmiyor. Toprağın üstü sanki kuraklık varmış gibi kuru. Peki siz ne dersiniz?

Yeşilparmak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2007, 11:34   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-06-2006
Galeri: 7
Sayın Yeşilparmak ben sizin daha önce yazdıklarınızı okuduğumdan beri tabaktan bol bol suluyorum. Şimdiye kadar bir sorun görmedim. Faydalı olduğunu düşünüyorum. Bitkiler biranda değişti ve sürgünler uzadı. Fakat çiçek **** tomurcuk aşamasında hiç denemedim.
Pamuklu bit konusunda da bir sorunum olmadı. 5-6 ay önce bir kere toprak biti olduğunu düşündüm minik yaratıklarla karşılaştım. O zaman 1 hafta arayla 2 kez basudin ile suladım ve sorun çözüldü.

sempe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2007, 16:44   #6
Ağaçsever

Yeşilparmak's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2007
Sevgili sempe peki öncedende tabaktanmı suluyordunuz yoksa üst kısımdan mı? Birde bu bahsettiğiniz "Basudin" kolay bulunan bir ilaç mı? Teşekkürler..

Yeşilparmak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025