![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Fatma E, Üstten 3. (sondan 2.) fotoğrafta, sol elinizin hemen altında arkasında taze yeni yapraklar görünmekte. Bir yandan yaprak kaybederken bir yandan da yeni yapraklar veriyor görünüşe göre. Kuruma emaresi gösteren yaprakları hiç vakit geçirmeden kesmenizi öneririm. Ayrıca, bu kuruma şekli, benim aşırı doz bitki besini uygulamamdan yanan bitkime benziyor. Acaba sizde de mi böyle bir durum söz konusu oldu? Eğer öyle ise, forumda "aşırı doz" kelimeleri ile arama yaparsanız bu durumu nasıl atlatmak gerektiğine dair Mine Hn ve diğer üyelerin tarfileri ile benim uygulamalarımı göreceksinizdir. Bir de yapraklarınızın alt yüzlerinde miniminnacık kırmızımsı veya kahverengimsi partiküller var mı? (Bitki zararlısı) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu arada, en son yüklediğim fotoğraflardaki iki çiçek henüz kokularını kaybetmemişken, komşu dal da onlara eşlik etti ve bir mis çiçek de o verdi. Bugün açan çiçek için biraz acele ettiğimin farkındayım; henüz tam büyüklüğüne erişmedi ancak ilk açan iki çiçeğin rengi iyice bozulmadan üçlü görüntüleyeyim istedim... Gecenin bu saatindeki kötü ışık koşullarında bir minik seyirlik olsun istedim gardenya severlere... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar.Benim de yeni aldığım bir gardenyam var.Aldıktan sonra site içinde epeyce bir araştırma yaptım.Anladığım o ki bakımı oldukça zor ve çok nazlı bir çiçek.Ama kokusu ve güzelliğine değer.Sn Fatma E çiçeğinizin durumuna çok üzüldüm.Tabii Mine Hanım size mutlaka daha iyi bilgi verecektir ama benim aklıma da ilk gelen doz fazlalığı oldu.Birde acaba güneşte fazla mı kaldı?Okuduklarımdan aklımda kalan??direkt güneş ışığını sevmiyordu. |
|
|
|
![]() |
|
|