08-02-2015, 14:57
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2015
|
ben de 2014 öğretmenler gününde kendime hediye almak için çiçekçiye gittim. sıklameni ne kadar sevdiğimi. bakımının ne kadar kolay olduğunu ama hep açık havada durması gerektiği için balkona çıkmadıkça çiçeğimi göremediğimi, o yüzden evde durabilecek güzel açan güzel kokan ve kolay bakabileceğim bir çiçek istemiştim.. o da bunların üzerine bana Gardenya yı önerdi. tek yapman gereken nemsiz bırakma, tabağında su birikmesin dedi. tomurcukları vardı, 1 kaç güne açar dedi... ama malesef daha 1 kere bile açmadı, tomurcukların hepsi zamanla döküldü, yaprakları yavaş yavaş kahverengileşip dökülüyor, netten araştırdım kaç kere doğru dürüst bir bilgiye ulaşamadım. nihayet bu forumda yazılanları gördüm, tavsiyeleri uygulayan arkadaşların olumlu dönütlerini de görünce faydalı olacağına emin olarak foruma üye oldum. henüz limon tuzlu su vermedim, toprağın kurumasını bekliyorum, ama yaprakların püskürttüğüm suya da attım limon tuzu. dün ve bu sabah 1 er kez ıslattım. sağlıklı bir şekilde serpilsin, çiçek açsın, büyüsün diye gözünün içine bakıyorum... inşallah işe yarayacak. ben şimdiden forumdaki herkese çok teşekkür ediyorum
|
|
|