26-05-2014, 14:14
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-08-2013
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musk
Sayın N.Akdas,
Madem yeni değiştirdiniz, şimdi yeniden bitkiyi strese sokmaya gerek yok. Ben de yıllarca bu hazır torfları tek basına kullandım ama açıkçası karışım kullanmaya basladıktan sonra bitkilerimin kendine geldiğini gördüm. Artık ne dikersem dikeyim mutlaka elimin altında hazır bulundurduğum çeşit topraklardan ve yardımcı malzemelerden (vermiculit, perlit, ponza) bitkinin cinsine göre de karışımlar yaparak bunlara dikiyorum. Ve toprağın çok geçirgen su tutmayan bir yapıya sahip olmasını tercih ediyorum.
Gardenia gelişime devam ediyorsa, sürekli yeni yapraklar veriyorsa sorunu yok demektir. Çiçek vakti ortama göre değişebilir. Benimkiler içerde olduğundan çiçekleini açıp bitirdiler. Şu an sadece yaprak dal gelişimi var.
Bir müddet izlemeye alın baktınız gelişim yok, veya geriliyor o zaman toprak değişimine gidersiniz.
|
Gardenyamda tomurcuk oluşana kadar yaprak gelişimi devam etmekteydi.
Tomurcuklanınca yaprak gelişimini durdurdu.Hatta büyümeye çalışan yavru yapraklar tomurcuklandığından beri kaç aydır aynı boyuttalar.
Bunun sebebi tomurcuğa kalkması mı?Yoksa topraktaki besin ihtiyacından dolayı mı acaba?
Eğer sorun topraktaysa değiştirmek yerine sizin gibi vilmorin ve demir sülfat vermem yeterli olur mu?
Yoksa toprak mı değiştirmeliyim?Alalı 1 sene olacak 2 kere toprak ekleme yaptım.1 kere koyun gübresi verdim.
Sabah kalktığmda tomurcuklarında pamuksu bit gördüm eve gidince elimle temizleyeceğim ama yeterli olur mu ki?
|
|
|