![]() |
|
![]() |
#1951 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2010
|
Sayın hira benimkinin de hiç açmaya niyeti yoktu. Dışarıya gölgeye çıkardım, yanından her gelip geçtiğimde yapraklarına su püskürttüm. Yağmur yağdığında yağmura çıkardım. Birde sardunya vitamininden verdim şuan iki tane tomurcuk var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1952 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Teşekkür ederim mavisedir ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1953 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-04-2014
|
daha önce evde ısırgan otundan gübre yapmış olan biri var mı acaba ? bize tecrübelerini anlatabilirse çok iyi olur. çoğu kişi bundan haberdar değil. çoğu insan duyduğunda öyle bir şey yok diyor bizimde kafamız karışıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1954 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Birkaç ay önce alınan çeliğin ilk çiçeği. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1955 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-08-2013
|
Ay çok güzel açmış. Benim çiçeğimin tomurcukları henüz küçükler. Yavaş yavaş büyüyorlar. Çelik alınanlar daha kolay mı açaıyorlar acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1956 |
Ağaç Dostu
|
Pak sanmıyorum sayın N.Akdas, zira çok sayıda aldığım çeliklerden biri çiçek açtı henüz. Düzenleyen musk : 16-05-2014 saat 14:04 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1957 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gardenyamın çiçek açması için verebileceğim besin falan ne önerirsiniz? Hangi sıklıkla ne kadar miktarda? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1958 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim yaptıklarım bu kadar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1959 |
Ağaç Dostu
|
15 Günde bir mi vilmorin çiçekli bitki besini yazınca arama motoruna bir sürü çıkıyor hangisi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1960 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1961 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() 15 günde bir sürekli mi vermeliyim yoksa belli aralıklarla mı verilecek? Gardenyamı açtıracağım diye öldürmeyeyim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1962 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bu gün üzerinde yazılan ölçülerle (2 lt ye yarım kapak hesabıyla) bir kez suladınız diyelim, kışa kadar her 15 gün sonunda tekrarlanacak, kış aylarında da ayda bir yeterli. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1963 |
Ağaç Dostu
|
teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1964 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2012
|
Torfa dikili, dışarıda duran ve son günlerde akşam üzeri direkt güneş almaya başlayan gardenyamın eski yapraklarında ani bir sararma başladı. Zaten yavaş gelişiyordu. Tomurcukları kıştan beri var. Bir tanesi açmaya çalışıyor. Sizce sorun ne olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1965 |
Ağaç Dostu
|
Büyük ihtimalle beslenemiyordur. Sade torf hem besin sağlamaz hem de bu havalarda çok çabuk kuruyabilir ki, bundan da gardenya pek haz etmez. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1966 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aşağı linkteki torf yetersiz mi sizce? Vilmorine ve saçı kıbrısa Haziran gibi başlayacağım.Kendiliğinden çiçek açsın diye bekleyemeyeceğim artık. Genta Humus Katkılı Genel Kullanım Torfu 10 lt - Koçtaş |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1967 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Madem yeni değiştirdiniz, şimdi yeniden bitkiyi strese sokmaya gerek yok. Ben de yıllarca bu hazır torfları tek basına kullandım ama açıkçası karışım kullanmaya basladıktan sonra bitkilerimin kendine geldiğini gördüm. Artık ne dikersem dikeyim mutlaka elimin altında hazır bulundurduğum çeşit topraklardan ve yardımcı malzemelerden (vermiculit, perlit, ponza) bitkinin cinsine göre de karışımlar yaparak bunlara dikiyorum. Ve toprağın çok geçirgen su tutmayan bir yapıya sahip olmasını tercih ediyorum. Gardenia gelişime devam ediyorsa, sürekli yeni yapraklar veriyorsa sorunu yok demektir. Çiçek vakti ortama göre değişebilir. Benimkiler içerde olduğundan çiçekleini açıp bitirdiler. Şu an sadece yaprak dal gelişimi var. Bir müddet izlemeye alın baktınız gelişim yok, veya geriliyor o zaman toprak değişimine gidersiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1968 | |
Ağaç Dostu
|
Gardenia jasminoides (Gardenya)
Alıntı:
Gardenya için toprak karışımında neleri önerirsiniz? Hidrokültüre uygun mu sizce? Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1969 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hydrokültür hakkında bilgim yok maalesef ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1970 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tomurcuklanınca yaprak gelişimini durdurdu.Hatta büyümeye çalışan yavru yapraklar tomurcuklandığından beri kaç aydır aynı boyuttalar. Bunun sebebi tomurcuğa kalkması mı?Yoksa topraktaki besin ihtiyacından dolayı mı acaba? Eğer sorun topraktaysa değiştirmek yerine sizin gibi vilmorin ve demir sülfat vermem yeterli olur mu? Yoksa toprak mı değiştirmeliyim?Alalı 1 sene olacak 2 kere toprak ekleme yaptım.1 kere koyun gübresi verdim. Sabah kalktığmda tomurcuklarında pamuksu bit gördüm eve gidince elimle temizleyeceğim ama yeterli olur mu ki? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1971 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1972 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yaprak renkleri koyu yeşilse demir sulfat vermenize gerek yok. Toprağın asitlik durumu çok önemli. Daha once defalarca söyledik yazdık, limon tuzu ara ara vermek lazım. Ve tabi musluk suyu vermemeli. illa verileceksede en azından iki gün dinlendirip vermeli. Toprak eklemeyi toprak veya saksı değiştirmekle eş tutamayız. Bitkinizin boyu nedir saksısı nedir bilmiyorum. Bitki çok büyük, saksı altında kaybolmuşa değiştirin. Saksı toprağını hafif kurutarak yavaşça saksısından çekip çıkarın, tabi toprağını dağıtmayın, kokler iyice sarıp sarmalamışsa, dokunduğunuzda toprak dökülüp ayrılmıyorsa köklerden, bir veya en fazla iki numara büyük saksıya geçirin. Yaparak dökmediğine göre (bahsetmediğinizden oyle olduğunu varsayıyorum) durumu çok kötü değil. Vitamin desteği verin. Pamuksu bite gelirsek, bitkiniz küçükse ve her yerini görebiliyorsanız elle temizlemeyi deneyin. Ama unutmayın bu bit gözükmeyen yerlerde genelde saklanır. iki dalın birbirini öptüğü yerlerde, dal yaprak birleştiği yerlerde vs... iyice inceleyin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1973 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sadece iki yaprağı sararmaya yakın durumda oda bayağıdır üzerinde ve yapraklarını dökmüyor. Limon tuzu dediğiniz gibi arada veriyorum. Suyuna gelecek olursak içme suyu veriyorum genelde ya da çeşme suyunu kaynatıp dinlendirip veriyorum. Vitamin desteği derken vilmorini mi kastediyorsunuz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1974 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1975 |
Ağaç Dostu
|
Bana vilmorin şart oldu anlaşılan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1976 |
Ağaç Dostu
|
Bugün baktım tomurcuklarım birazcık daha büyümekle beraber 3 tane daha küçücük tomurcuğum oluşmuş.Toplamda 12 oldu açarlarsa boyu küçücük ama bol çiçekli olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1977 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2014
|
Migrostan satın aldım,Mersinden gelmiş gardenyalar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1978 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şu an üzerinde bol tomurcuk var. Toprak değiştirirsem tomurcuklarını döker mi ? Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1979 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlla değiştirecekseniz kalıp seklinde çıkartıp yeni saksiya dikin. Toprağını bozmazsanız bir şey olacağını sanmıyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1980 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tomurcukların ve yeni yaprakların gelişimi çok yavaş. Bu normal midir? Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|