agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni1386Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-01-2013, 09:52   #1
Ağaçsever

lalolu's Avatar

Giriş Tarihi: 04-09-2012
sagolasin.manifesto dün yazdiki buda ,....
bende budadim.
bi şey daha dibi çok sulu,aceb yagmurmu
-yani yagmur altinda kalmiş olabilirmi
yaptim artik.
beklcem aritik

lalolu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2013, 23:12   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-02-2011
Sayın lalolu
Sizin anlattıklarınızdan, ''...dondan etkilenmeyeceği, korunaklı bir yerde ,dışarıya koyun. Kurumadıkça sulamayın...'' yazmıştım. Toprağının çok sulu olabileceği aklıma bile gelmemişti.

Siz de,
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lalolu Mesajı Göster
...ben de budadim.Bi şey daha. Dibi çok sulu,acaba yağmur mu? Yani yağmur altinda kalmiş olabilir mi ?yaptim artik, bekleyeceğim...
yazdınız. Aslında bitkinizin problemini, kendiniz anladığınız için bu mesajınızdan sonra, kurumasını sağladığınızı ve sorularınızı, bitkiniz toparlandıktan sonra ki bakımı için sorduğunuzu düşünmüştüm. Şu ana kadar bitkinizde neler uyguladığınız hakkında bir fikrim yok.

Bir bitki besinsiz kaldığı için hemen ölmez (sürünür). Ama aşırı su bitkilerimizin çürümesi ve kaybının en büyük sebebidir.

Bitkinizi topraktan çıkarıp köklerine bakın. Kökler çürümüşse yapacak bir şey yok. Henüz sağlam kökler varsa yeni saksı harcı hazırlayarak dikin. Elinizde harç için gerekli malzeme hazır değilse, geçici bir süre yalnız funda toprağına da dikebilirsiniz. Fazla sulamamaya dikkat etmeniz gerekir. Gerçi ben köklerin çürüdüğünü düşünüyorum. İnşallah yanılıyorumdur.

Kesilen yerleri, kestiğiniz zaman, bitkinin özsuyunu kaybetmemesi ve kesikten mikroorganizmalar girmemesi için kapatmak gerekir. Bu kadar zaman sonra, artık kapatılması çok önemli de değil.. Kapatma için aşı macunu en uygun olanıdır. Ama çoğumuzun evinde aşı macunu bulunmaz. Evlerimizde bulunabilecek en basit malzeme, bildiğimiz mumdur. Mumu biraz ısıttıktan sonra, istediğiniz kesikleri mumla kapatabilirsiniz.

Güzin Çakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025