![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
vitamin eksikliği olabilir. Toprağına solucan gübresi ya da piyasada satılan mikro elementli npk gübrelerden koyun. Ama solucan gübresini tavsiye ederim. Doğal çünkü. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-07-2014
|
Bendede öyle bir sorun olmuştu ilk gardenya tecrübemde.çiçekteyken sürekli toprağının ıslak olmasından kaynaklı olduğunu farkettim.şimdi çiçekteyken sulamayı biraz azaltıyorum. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Alıntı:
Üretim; Havai daldırma Tercihen spagnum yosunu ile yoksa yukarıdaki tavsiye karışım toprakla, veya direk çelik almakla. Çelikler bir saksıya bir kaç tane konabilir. Ancak bolca sulanıp poşetlenecek. 2-3 hafta dokunulmayacak Zaten kökler toprak üstünde kalan yerlerden bile fışkırıp toprağa girecekler . Bu süreçten sonra arada açık poşet ağzı açık bırakılarak alıştırılacak sonrada normal saksılara alınacak. Zipli poşet, veya büyük kapalı pet şişe kullanılabilir. Bakın görün nasıl kökleniyor |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn musk siz onca gardenyanızın böcekleriyle nasıl başediyorsunuz.Düzenli ilaç mı kullanıyorsunuz?.unlubit,kırmızı örümcek vs nasıl bir koruma uyguluyorsunuz acaba?.Bu arada söylediğiniz gibi benim çiçek döken gardenyamda balçık gibi bir toprakta sürekli ıslak kalıyordu ve çiçek döküyordu.önceki hallerime göre balçık kıvamından çıkarsam da halen sizinki kadar süzek bir toprak yapmadım hiç. onun için belki çiçekteyken ıslak değil nemli olmasına özen gösteriyorum.Belkide bana rağmen çiçek açıyorlardır ![]() |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bunun dışında kırmızı örümcek için spiromesifen etken maddeli ilaç kullandım, memnun kaldım. unlu bit için ise değişik bir çok ilaç var kullanılabilir. Geçirgen karışım toprakta bitki köklerini rahat rahat uzatır ve gelişir. ama balçıkta bu olmaz. Benim gardenyalarımı ( çok büyüyenlerin saksısını büyütmektense köklerinde budama yapıyorum) sasıdan çıkardığınız zaman köklerini testere ile zor kesersiniz o kadar iç içe girmiş olur. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Zamanla deneyim oluşuyor. Dilerim en kısa sürede bahçenize kavuşursunuz. |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-11-2022
|
Merhaba. Neredeyse tüm forumu okudum fakat limon tuzu ve demir kürü tarif ve uygulamasını bulamadim. Tekrar anlatacak biri olursa çok sevinirim. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok sevindim yağmura.. İzmirde de bulutlar var. Hadi inşallah bize de ver Allahım.. Bu arada ben ne yaparsam yapayım Gardenyamın yapraklarının uçlarının kurumasını önleyemiyorum. Daha gölgeli bir yere aldım, Demir Sülfat, limontuzlu su, domates kabuğu, hepsini veriyorum. Yaprakların çoğunun ucunda koyu kahverengi kuruma, bazılarında da direkt yaprağın tamamı sarararak kuruma var. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güneşli bir yere koyup, susadıkça sularsan iyi olacak gibime geliyor. |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Acaba suyunu mu fazla veriyorsunuz hfz? Aşırı suya verdiği bir tepki olmasın sakın? Ya da acaba takviyeyi mi fazla kaçırdınız? Baksanıza, demir sülfat, limontuzlu su, domates kabuğu; hepsi, hepsi birden... Bir tek kabak eksik sanki... O da olsa füze gibi tomurcuk açacak... Yazın en sıcak zamanları olmadıkça, bence güneşten korumamalı, özellikle de günün ilk yarısındaki güneşten... Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok güzel görnüyor, kardeşide açsada bende koysam resimlerini ![]() Mis gibide kokuyordur o şimdi Keyfin yerindedir biliyorum çünkü bugun benimde fulüm açtı, keyfim yerinde ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
|
Demirsülfat
Arkadaşlar, Demirsülfat temizleyicide mi, aktarda mı, çiçekçide mi bulunur ? Hepsini gezerim de, bana tuhaf tuhaf bakarlar diye çekindim. Bir de şu pamukçuk yapan bitlerden nasıl kurtulurum ? Elimle mi temizleyeyim, duşa falan mı tutayım ? Teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
French merhaba, Her iki sorunuzun da yanıtı forumda mevcut. Yeni üye olmanızdan mütevellit, forumda arama yapmayı bilememeniz ihtimaline karşılık aşağıdaki şekilde yardımcı olmak isterim: Bu satırda koyu renkli ve altı çizili olan yere tıklarsanız demir sülfat (namı diğer "saçı kıbrıs) hakkında bilgiye ulaşacaksınız. Pamuklu bit için de yine aynı şekilde şu linke tıklarsanız ilgili yere yönlendirileceksiniz... Oradaki ilk sayfada Mine Pakkaner tarafından yazılmış 12 numaralı mesajda "Pamuklu Bit -Unlu Bit Mücadelesi" anlatılmıştır. Bundan sonrası için de, forum sayfalarının en üst kısmındaki menü satırının sağdan üçüncü sırasındaki ARAMA menüsünü tıklayıp ilgili yerlere merak ettiğiniz (örneğin buradaki mesajınızda sorduğunuz anahtar kelimeleri) yazarak arama yaparak arama konunuz hakkında forumda verilmiş olan bilgiyi etraflıca inceleyebilirsiniz. Forumda arama yapmak vb gibi diğer forum kullanım yöntemleri için de şuraya tıklayınız.... Orada da Forum Kullanım Kılavuzu'nu bulacaksınız. Forumumuzda keyifli, aktif ve bol yeşil günler geçirmeniz dileklerimle... |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Tabi ki ![]() Gardenya isteyenlerde son durum; 1-Sonreis66 2-BENBEN1967 3-Elfogi 4-Papatyam 5-Lerdemir 6-Kuyucu 7-Dilek Erbil 8-ceviz ağacı 9-İlknur aşık 10-Cankurtulus |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Penelophe de 3.yü resimlemiş zaten yakın çekim Çok güzeller hakkaten..Ne yapsam acaba ben de mi yollasam adresimi? Haftasonuna kadar adresini yollamayan olursa zaman aşımından sıra yedeklere geçer mi ki ![]() |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
|
Alıntı:
Merhaba Penelophe Sanada bu kadar zahmet verdi hakkını helal et beni ortancayı unutmamışındır umarım tekrar kucak dolus teşekür edeim..... |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Selamlar; Gardenya konusunda "alaylı" birisi oalrak bildiklerimi aktarmak isterim. Aşırı sulam tüm bitkilerde olduğu gibi gardenyada da kök çürümesine neden oluyor; ama hepsinden önceki belirtisi maalesef ki "mevcut tomurcukların kopup düşmesi" oluyor. O yüzden aşırı sulamaya dikkat ! Peki diyeceksiniz ki "nedir aşırı sulama?" Gardenyam üzerindeki deneyimim gösterdi ki, "susayan gardenyanın en tepe sürgünleri hafifçe boynunu büküyor". Benim göstergem bu. Tomurcuklu iken, tepe sürgünleri ve tomurcuklar bile hafif boyun büküyor; ama endişe etmeyin; bu durum aşırı sulamadan kaynaklanan tomurcuk dökülmesinden bin kez daha az zararlı. Gardenyaların tomurcuklarının ve tepe sürgünlerinin boyun büktüklerini farkettiğim anda (veya takip eden gün; o da pek sakıncalı değil inanın) biraz yukarıda bahsedildiği şekilde saksıyı tamamen suya daldırma yöntemi toprağı suya doyuruyorum. Sonrası Allah kerim; ne zaman boyun bükerlerse... Su için ise şunu söylemeliyim: Su tercihen musluk suyu olmamalı kireçten ötürü; ki kireç demir emilimini azalttığı için hassas gardenyalara, diğer bitkilerden daha çok zarar veriyor. Elinizdeki demirtozunu veya demir sülfatı veya demir gübresini bu suya (en akıllıcası, malzemenin kullanma talimatına uygun olarak) yedirerek toprağa ermiş olursunuz. Limon tuzunu da ihmal etmeyin. Bitkiyi satın alıp, yeni bir mekana getirmenizden dolayı olan tomurcuk dökülmelerini kendinize dert etmeyin. İnşallah bu akşam yeni fotoğraflar yükleyeceğim. Görüşmek üzere. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
İşte son zamanlarda bir yandan coşkun bir biçimde tomurcuklanan, öte yandan da çiçekler açan gardenyamdan birkaç fotoğraf... Sadece 2 adet çiçek bile neredeyse evin yarısını mis gibi kokuya boğuyor; enfes... Buyurun... Özellikle üzerindeki çok sayıda (22-24 civarı) tomurcuğu da görebilmeniz için yakın çekim benzer kareleri yerleştirdim... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben teşekkür ederim ilknur aşık; Ben de forumda bilgiye nasıl ihtiyaç duyuyorsam, az çok bilgi sahibi olduğumu düşünebildiğim konularda da bilgiyi o şekilde sunmaya çalışıyorum. Fayda görürseniz ne mutlu bana. Hepimizin burada buluşma amacı da bu değil mi zaten... NOT: Bu forumdaki Her Derde Deva, Soranların Dostu, Hızır Mine Hn.'ın başlığı olan Mine Pakkaner'e soralım (Zirai danışma, bahçe tasarımı, peyzaj) konusunun 27.sayfasının 805. mesajından itibaren gardenya hakkında sorulmuş sorular ve Mine Hn'ın uzman görüşleri bulunuyor.Forumda yazı kirliliği olmaması açısından aynen buraya kopyalayıp nakletmek yerine; okuyanlara da kolaylık olması için altı çizili kelimelere bağlantıları ekliyorum. Orada, teknik bir uzman tarafından verilmiş yanıtlar hepimize ışık tutuyor gardenya bakımı konusunda. Altı çizili kelimelerin üzerine fare ile gelip bir kez tıklarsanız ilgili mesaj açılacaktır. 27.sayfayı takip eden 28. ve 29.sayfalarda da parça parça devam ediyor konu: 27.sayfada mesaj numaraları 805, 806; 28.sayfada mesaj numaraları 811, 813 'bu nacizane benimdir , 815, 819 (bu mesaj çok önemlidir), 840; 29.sayfada 843, 844, 845, 847, 856 (bu da çok önemli), 858, 859 (Bu da benim ), 862 (teyit mesajıdır). |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Lerdemir verdiğiniz cevaplar için size minnettarım.Bu arada anladığım kadarıyla limon tuzunu demir sülfatla beraber vermeyeceğiz.sanki çizelge şöyle olacak; 1 normal sulama-1 demir sülfatlı sulama-1 normal sulama-1limon tuzlu sulama Ve bu sulamaları bitki boynunu bükmeden yapmayacağız. Umarım doğru anlamışımdır? Eşiminki de açarsa hemen bir resmini koyacağım foruma.Tabii becerebilirsem. ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaçsever
|
Sulama konusu herhalde bir muamma. 1 senedir gardenya sahibiyim saksı altındaki tabağı susuz hiç bırakmadım.her zaman döküyorum, mübarek sanki söğüt. o sular nereye gidiyor çok merak ediyorum. işin tuhafı o suları başka çiçeğe döksem kesin çürür. buda resimleri... ![]() Düzenleyen Yeşilparmak : 26-08-2007 saat 22:46 Neden: resim çok büyük çıktı nasıl küçülecek bu bir bilen varmı acaba? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
|
"benben1967" gardenyanın başına gelen durum çok üzücü. en kısa zamanda en güzel bir gardenya sahibi olmanı dilerim. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|