![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2007
|
İşte benim gardenyamın fotoğrafları. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet fidanlıktan aldığımızdan bahsediyorum. Ama resimler biraz kötü çıktı.![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Gardenya, ful ve ortancadan başka asitli toprağı sevdiği için limon tuzlu su ile sulanan çiçek hangisiydi arkadaşlar? Bir türlü hatırlamayamdım. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Sembe evin içinde mi?Bulunduğu ortam nasıl .Tam güneş mi? Çok güzel yerinden memnun.Güle güle büyüt. ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok uzun zamandır benim gardenyamın da üzerinde 4-5 tomurcuk var ama malesef açmıyorlar. İnatla bekliyorum ama o benden de inatçı çıktı. Aydınlık bir pozisyonda şuanda. Balkonun yarı gölge bir köşesine almam sizce uygun olur mu arkadaşlar? Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir dene severse orda kalsın. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Ataser ortam olarak nerde duruyorlar.Güneşli mi ?Az ışıklı mı? |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu "haset" değil, olsa olsa gıpta ve beğeni olur... Ben sadece ortama biraz neşe gelsin istiyorum bu vesile ile... İnşaallah daha da bol çiçek açarlar. Bu arada bendeki de oldukça coşkun. Yakında sıkı bir fotoğraf patlatabilirim haberiniz olsun. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Penelophe. Umarım ben de gardenyamın açtığını göreceğim. Aslında daha evvel balkona almamda fayda vardı ama geç kaldık işte. Bu arada şuandaki pozisyonu yarı gölge. Rüzgardan da korunaklı halde. Şimdi beklemedeyim. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Sempe Gardenyanız çok güzel. Acaba yerli gardenyamı yoksa ithal mi? Yoksa penelophe'den gelenlerden mi? Çiçeğinize nasıl bakıyorsunuz? Benim gardenyalarım balkonda sabah güneşi alıyor. Arada da limontuzlu su ve vitamin veriyorum. Bir de akşamları çiçekleri sularken onlarında yapraklarını suluyorum. Keyifleri gayet iyi gibi. Acaba başka yapılabilecek bir şey varmı? Düzenleyen ilknur aşık : 02-07-2007 saat 13:54 |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
nazardan korkarım valla
bugüne kadar yarı aydınlık cam kenarı şöför arkası olan gardenyalarımı dışarıya çıkardım. limon tuzuyla da gayet güzel bir şekilde de doyurdum ![]() sanki üzerlerinde o iğrenç katil bitlerden görür gibi olunca birde güzel ilaçladım, arap sabunlu karışım ile nasıl oldular bilseniz pırıl pırıl valla. en kısa sürede tomurcuklu resımlerini ekleyeceğim. bu arada bu işin asıl hastası olan dedemin gardenyası gene böceklere teslim olmuş ve kurumaya başlamıştı. neredeyse dibinden kesip tüm uzuvları atmıştı, o da tekrar yapraklanmaya başlamış. sanırım kışın yapılabilecek en akıllıca budama bu olacak. ve aklında yanlış kalmadıysa (85 yaşında çünkü) gardenyaların çeliklerinin toprağa dikildikten sonra üzerlerine kavanoz kapatılması gerektiğini söyledi. bu konuda bir fikri olan var mı. ve son söz olarak nazar etmeyin ne olur, umarım hepimizin olur ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn ilknur aşık fotoğrafı olan gardenya ithal. Yakında yerli gardenya fotoğrafı da ekleyeceğim. Ben amatör bir gardenyaseverim farkettiğim en önemli konu sulama fazla su tomurcuk dökülmesine ve kararmaya sebep oluyor. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Moderatör
|
Sevgili Penelophe, Deminden beri kargo şirketleri ile olan tartışmalarını okudum. Aynısı benim başıma geldi, sitedeki birkaç arkadaşımıza aloavera yollamaya kalktım, ne paketler yaptım birtürlü olmadı, İst.Tahtakale'den şeffaf kutular aldım saksıları içine koydum sabitledim. Yok yok birtürlü kabul etmediler, otobüs şirketleri ile gönderin dediler. En nihayet oğlum halletmiş, İstanbul içi olanları motor kurye ile göndermiş ama Antep ve Karabük zor oldu. Elfogi bozuk da olsa almış, Antep'ten haber yok. Sen nasıl koli yaptın bana da anlat da birdahaki sefere öyle yapayım. Yoksa bu adamlarla başımız dertte demektir. Selamlar. |
|
|
|
![]() |
|
|