![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Gardenyalarda önemli olan 3. seneki durumu...eğer 3 .sene de çiçek açıyor ve büyüyorsa bu iş tamam... Ama ben "3.sene de gardenyam çok sağlıklı çiçek açtı her sene de büyüyor" diyene rastlamadım. Eğer varsa formülü buraya yazsın lütfen ...bir de yerli mi ithal mi bu konu da önemli... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Benim ithaldi.İkinci senem .Şu anda tomurcuk.İnşallah açar.Açarsa bu üçüncü açışı olacak.Mine Hanım'ın tarifini uyguladım .Limon tuzlu su sonrası demir katkılı sıvı gübre iyi geliyor.Yapraklarınada su püskürtüyorum... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Domatese Yerleştirdiğim Gardenya Çiçeğimin Fotoğrafları
Merhabalar, Bu bağlantıda, bugün çiçek açan gardenyamın çiçeğinin domatese yerleştirilmiş halini görüntülediğim fotoğraflarını bulabilirsiniz. Bakalım beğenecek misiniz? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
gardenyam
bende de şu anda iki saksıda gardenya var, ve hallerinden oldukça memnun görünüyorlar, ikiside daha birer yıllık birisi ilk çiçeklerini açtı ve döktü yenilerine hazırlanıyor. diğeri ise kontrolden çıktı her dalda başka bir tomurcuk var şu anda ve aynı anda açarlarsa ev de ki koku tüm mahlleye yayılacak gibi duruyor. bu arada yarın ilk iş limon tuzu ile sulama hazırlığına başlayacağım. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Açmıyorlar abiciğim. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Chlorosis
Merhaba, Yerli bir Gardenia var balkonumda..Yaklaşık 3 senedir benimle..Oldukça büyüdü..Ancak bu kış yapraklarının ucu pas rengini aldı ve kurudu..Sanırım bu hastalığa chlorosis diyorlar..Elimde Schultz marka bir gübre var..Gübre diyorum çünkü kutunun bir yerinde öyle yazıyor..Diğer bir tarafında ise toprak asidi düzenleyici diyor..NPK oranı 33-11-11.. Bunu ne sıklıkta vermem gerektiğini ve hastalığın gerçekten chlorosis olup olmadığını ve sebeplerini bilen varsa bana yardımcı olabilir mi? Sevgiler, Günüm |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Maaşallah; Forumda bir yerlerde; mühim olanın 3.senede de canlı tutabilmek olduğu, hiç 3.yaşında da evde yaşatabilen görmediğini söylemişti deneyimli bir üyemiz... Boşverin çiçek açmasın, canlı kalsın yeter diyeceğim, ama insanın da içi elvermiyor tabii.. Tomurcuk aşamasına kadar gelip de gonca açmadan düşüyorsa bir sıkıntısı var demek ki... Onu uzman arkadaşlardan yardım alarak tespit edip giderebilirsek, kokudan evde duramayacaksınız demektir... ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Yuppiii Uçuyorum.Gardenyam bir çiçek açtı.2 ve 3 yolda.limon tuzu uygulması işe yarıyor.İki seneyi geçti.Benle birlikte oda savaşıyor.Bozulmasın diye çok uğraştım.Sanırım artık sevildiğini anladı .Hayatta kalabilmek için savaşıyor.Tepkisini çiçek açarak dile getiriyor. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2010
|
Sevgili Gardenya sevenler, Aşağıda resimlerini eklediğim gardenya'ya, bu bölümde okuduğum ve yöremize göre durum tespit edip şu uygulamayı gerdanyama uyguladım. Görülen resimdeki gerdanya tam çalı ve tomurcuk dopdolu olarak bundan 3 ay önce satın aldım,aldıktan 1 ay sonra çiçek açtıktan sonra yanlış uygulamalardan resimdeki hale geldi, ilgili formun 10.sayfasına kadar okuduktan sonra,kendime göre çıkardığım sonucu uygulamam şu şekilde olmuştur. 18.18.18+Potas+M.A.P+Demir sülfatı toprağa serptim (hepsinden bir küçük avuç içi kadar) saksı 18 Lt.olduğundan kireci alınmış 1 Lt.suya limon tuzu sulayacağım suda eriterek ekledim.(Li.Tuz.Kristal halde 1 tatlı kaşığı silme)suladım yaptığım uygulamayı anlattım.Sonuçlarını daha sonra sizlerle paylaşmak üzere...TÜM TOPRAĞI TORFTUR NOT: Bizim yörede hava nemi biraz yüksek (AZGARİ 40 üzeri )Hava ve toprak nem, PH ölçüm aletim mevcud. AZ DAHA UNUTUYORDUM BENİM BİR SORUM VAR GERDANYA ÜZERİNDE BAZI YERLERİNDE PAMUKÇIK GÖRDÜM BUNUN ZARARI VE NASIL GİDERİLİR? BU KONUDA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARDAN RİCA EDİYORUM. Düzenleyen feyyazk : 14-07-2010 saat 15:58 Neden: SORU SORMAK,TOPRAK HK.BİLGİ VERMEK. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
İlk aldığım gardenia yerli galiba dilimizi biliyo 😀 1 tane de olsa yine açıp beni mutlu etti. bir de yeni aldım o beni hiç anlamıyor 😔 gerçi böceklendi mine hanımın sabunlu ilacını hazırlayıp 3 haftadır haftada 1 kez sıktım. Bu hafta acı biberliye başlayacağım inşallah kurtulurda çoğaltmaya da başlarım. Milla ya sözüm var tutamadım diye üzülüyorum |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Çok naziksin sevgili saisha İnşallah kısa zamanda düzelir. Çok güzeller gerçekten. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-12-2015
|
Aralık başında aldığım gardemyam kış boyunca evde durdu ve bir gelişim göstermedi.Baharın gelmesiyle birlikte çiçeğin her tarafı kök dolu olan nerdeyse toprak kalmamış olan saksısını değiştirdim ve balkona çıkarttım.Organik Sıvı Gübre(Humik+Fulvik Asit) vermeye başladım.Serpildi ve çok sayıda tomurcuk çıkarmaya başladı.Dün itibariyle NPK(5-7-6) olan sıvı bitki besini vermeye başladım.Sulamayı sadece çeşme suyuyla yapıyorum.Konya'da oturuyorum havalar bir sıcak bir soğuk inşallah birşey olmaz. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba
Alıntı:
0,5 lt pet kaba 2 adet |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Deneyebilirsiniz.Ben bunu asit li toprak seven her çiçekte deniyorum.Sonuç olumlu.Zaten bunu Sevgili Mine Hanım uygulamamı söylemişti. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Ada 2,5 sene önce çiçekli satın almıştım.Gidip gelip kokluyordum.Sonradan kahverengiye dönüşmüşlerdi.Meğer çok yanaşmıyacakmışsın.Birde tomurcuk oluştuktan sonra spreyle su fışkırtmıycakmışsın.Bizimki onun için döküyordu tomurcukları. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
[attach] [/attach] |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim Gardenyamın çiçeğide bu şekilde ...İkinci tomurcukta açtı.Üçüncü yolda hazırlanıyor. ) |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Belki de benimki çiçek açmayı sevmiyordur, hep tomurcuk kalmak istiyordur diye düşüneceğim nerdeyse ![]() Sanırım 3 ay oldu alalı. Aldığımdan beri 20den fazla tomurcuğu var ama hiç açmaya niyetleri yok malesef. Neyseki dökmüyor da ama tomurcuklarını. Ben çiçekliyken su püskürtülmez ama tomurcukluyken püskürtülür diye biliyordum, yukarda yazanlara göre sanırım bu yanlışmış. Tamam su püskürtmeyi bıraktım. Acaba başka bir derdi var mıdır? Forumda bir yerde Mine Hanım gardenya dış mekan bitkisidir demiş, ben de dışarı koydum o yüzden. Suyu da bayağı seviyor sanırım. Limon tuzuyla demir sülfatını da veriyorum 2 aydır ama sararma durmuş değil. Güneşle arası nasıl biliyor musunuz? Dışarda direk güneş altında olacağı bir yere koysam bana kızar mı sevinir mi? |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevinir bence , çünki 4 tane gardenya öldürmüş biri olarak anladım ki; gardenya çiçek açıncaya kadar güneşli bir balkonu , açıpta soluncaya kadar ışıklı bir odayı ve çiçeği dökünce tekrar balkonu seviyor. Evet tomurcuklara su tehlikeli ,tomurcuk çürümesi yapıyor. Ama sizinki dökülmemiş şükür. Bence çiçekli bitkiler için sıvı bitki besini veya çiçekcosturan verin tomurcuklar irileştiyse 2-3 güne kadar açacaktır, biraz sabır. saygılar. |
|
|
|
|
|
|
#30 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Kendi tecrübe ettiğim üzere düzeltmek isterim: Gardenya her gün fısfıs ile nemlendirilmek istiyor ve bunu çok seviyor. Tomurcuk halde iken de çekinmeden ve gönlünüzce su püskürtebilirsiniz her yerine (tomurcuklar da dahil) Ancak ne zaman ki o tomurcuklar gonca halinden çiçek haline dönmek üzere harekete geçerlerse (tam yeşil renkteki gonca kapsülü yer yer açılmaya başlayıp yeşilliğinin arasından beyaz rengini göstermeye başladığında) işte o zaman spreylerken artık o goncalara su gelmemesine özen göstermeye başlayın. Unutmayın, bu demek değil ki bu dönemde spreylemeyi kesin. Hayır! Tam aksine! Devam etmelisiniz gardenyanızı günlük olarak spreylemeye; sadece goncalara dikkat. Aynısına çiçek tam olarak da açtığında dikkat edersiniz olur biter. Ben aylardır öyle yapıyorum; gardenyam çok coşkun, sürekli goncalar, çiçekler ve dahi yeni yeni yapraklar ve sürgünler... Şimdi aşağıya, bir başka konu başlığında gardenya bakımında kendi tecrübe ettiklerime dair yazıklarımı kopyalıyorum. Verdiğim linke bakarsanız Mine Hn'ın da bu yazdıklarımı tasdik ettiğini göreceksiniz. Kolay gelsin... Bu linkin 29. sayfasının 862 numaralı mesajında şöyle yazmışım: Alıntı:
Alıntı:
|
||
|
|
|
![]() |
|
|