16-05-2007, 13:00 | #33 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Merhaba
Alıntı:
0,5 lt pet kaba 2 adet |
|
16-05-2007, 18:49 | #34 |
Ağaç Dostu
|
Deneyebilirsiniz.Ben bunu asit li toprak seven her çiçekte deniyorum.Sonuç olumlu.Zaten bunu Sevgili Mine Hanım uygulamamı söylemişti. |
16-05-2007, 18:53 | #35 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Ada 2,5 sene önce çiçekli satın almıştım.Gidip gelip kokluyordum.Sonradan kahverengiye dönüşmüşlerdi.Meğer çok yanaşmıyacakmışsın.Birde tomurcuk oluştuktan sonra spreyle su fışkırtmıycakmışsın.Bizimki onun için döküyordu tomurcukları. |
16-05-2007, 19:02 | #36 |
Ağaç Dostu
|
Evet kesinlikle bana aldığım marketin botanikçisi hergün yapraklarına su püskürt dedi, (ilk aldığımda üzerinde 20-25 tomurcuk ve 3 tane açmış çiçeği vardı) tabi ben geldim gittim püskürttüm , 15 gün sonra oda, bütün tomurcukları püskürttü, hepsi çürüyüp dökülmeye başladı. Ve sonradan da ilk gardenyam yavaş yavaş kurudu |
17-05-2007, 11:11 | #37 |
Ağaç Dostu
|
[attach][/attach] |
17-05-2007, 11:13 | #38 |
Ağaç Dostu
|
Benim Gardenyamın çiçeğide bu şekilde ...İkinci tomurcukta açtı.Üçüncü yolda hazırlanıyor.) |
18-05-2007, 13:51 | #40 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok sevindim yağmura.. İzmirde de bulutlar var. Hadi inşallah bize de ver Allahım.. Bu arada ben ne yaparsam yapayım Gardenyamın yapraklarının uçlarının kurumasını önleyemiyorum. Daha gölgeli bir yere aldım, Demir Sülfat, limontuzlu su, domates kabuğu, hepsini veriyorum. Yaprakların çoğunun ucunda koyu kahverengi kuruma, bazılarında da direkt yaprağın tamamı sarararak kuruma var. |
|
18-05-2007, 14:11 | #41 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
18-05-2007, 18:33 | #44 |
Ağaç Dostu
|
Tamam işte ilk çiçeği yeni yerinde açtıysa, orayı sevdi demektir. Yapraklarıda zamanla düzene girer, ama alt yapraklarda kuruma mutlaka oluyor. Onlarıda budarsın |
18-05-2007, 20:41 | #45 |
Ağaç Dostu
|
Belki de benimki çiçek açmayı sevmiyordur, hep tomurcuk kalmak istiyordur diye düşüneceğim nerdeyse Sanırım 3 ay oldu alalı. Aldığımdan beri 20den fazla tomurcuğu var ama hiç açmaya niyetleri yok malesef. Neyseki dökmüyor da ama tomurcuklarını. Ben çiçekliyken su püskürtülmez ama tomurcukluyken püskürtülür diye biliyordum, yukarda yazanlara göre sanırım bu yanlışmış. Tamam su püskürtmeyi bıraktım. Acaba başka bir derdi var mıdır? Forumda bir yerde Mine Hanım gardenya dış mekan bitkisidir demiş, ben de dışarı koydum o yüzden. Suyu da bayağı seviyor sanırım. Limon tuzuyla demir sülfatını da veriyorum 2 aydır ama sararma durmuş değil. Güneşle arası nasıl biliyor musunuz? Dışarda direk güneş altında olacağı bir yere koysam bana kızar mı sevinir mi? |
18-05-2007, 21:19 | #46 | |
Ağaç Dostu
|
Acaba suyunu mu fazla veriyorsunuz hfz? Aşırı suya verdiği bir tepki olmasın sakın? Ya da acaba takviyeyi mi fazla kaçırdınız? Baksanıza, demir sülfat, limontuzlu su, domates kabuğu; hepsi, hepsi birden... Bir tek kabak eksik sanki... O da olsa füze gibi tomurcuk açacak... Yazın en sıcak zamanları olmadıkça, bence güneşten korumamalı, özellikle de günün ilk yarısındaki güneşten... Alıntı:
|
|
18-05-2007, 21:19 | #47 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevinir bence , çünki 4 tane gardenya öldürmüş biri olarak anladım ki; gardenya çiçek açıncaya kadar güneşli bir balkonu , açıpta soluncaya kadar ışıklı bir odayı ve çiçeği dökünce tekrar balkonu seviyor. Evet tomurcuklara su tehlikeli ,tomurcuk çürümesi yapıyor. Ama sizinki dökülmemiş şükür. Bence çiçekli bitkiler için sıvı bitki besini veya çiçekcosturan verin tomurcuklar irileştiyse 2-3 güne kadar açacaktır, biraz sabır. saygılar. |
|
18-05-2007, 21:53 | #49 | ||
Ağaç Dostu
|
Kendi tecrübe ettiğim üzere düzeltmek isterim: Gardenya her gün fısfıs ile nemlendirilmek istiyor ve bunu çok seviyor. Tomurcuk halde iken de çekinmeden ve gönlünüzce su püskürtebilirsiniz her yerine (tomurcuklar da dahil) Ancak ne zaman ki o tomurcuklar gonca halinden çiçek haline dönmek üzere harekete geçerlerse (tam yeşil renkteki gonca kapsülü yer yer açılmaya başlayıp yeşilliğinin arasından beyaz rengini göstermeye başladığında) işte o zaman spreylerken artık o goncalara su gelmemesine özen göstermeye başlayın. Unutmayın, bu demek değil ki bu dönemde spreylemeyi kesin. Hayır! Tam aksine! Devam etmelisiniz gardenyanızı günlük olarak spreylemeye; sadece goncalara dikkat. Aynısına çiçek tam olarak da açtığında dikkat edersiniz olur biter. Ben aylardır öyle yapıyorum; gardenyam çok coşkun, sürekli goncalar, çiçekler ve dahi yeni yeni yapraklar ve sürgünler... Şimdi aşağıya, bir başka konu başlığında gardenya bakımında kendi tecrübe ettiklerime dair yazıklarımı kopyalıyorum. Verdiğim linke bakarsanız Mine Hn'ın da bu yazdıklarımı tasdik ettiğini göreceksiniz. Kolay gelsin... Bu linkin 29. sayfasının 862 numaralı mesajında şöyle yazmışım: Alıntı:
Alıntı:
|
||
18-05-2007, 22:05 | #50 |
Ağaç Dostu
|
Sayın qxyl, Gördüğüm kadarıyla gardenyanız tek saplı bir gövdeden oluşuyor. İnternetteki yabancı kaynaklardan okuduğum kadarıyla tepe sürgünlerini elle koparıp aldıkça yatay büyümeyi teşvik edip çalı görünümünü almasına yardımcı oluyormuşuz. Yoksa böyle tek dalda uzayıp giden bir gardenyanız olur gibime geliyor tabii en alt yan taraflarından da sürgün verebiliyor; ama tepe sürgünlerini engellersek bu daha da hızlanmasını sağlar sanırım. Bu arada, fotoğrafta, sağ arkadaki kiremit rengi saksıda yanılmıyorsam harika bir ful göz kırpmakta, öyle değil mi? |
18-05-2007, 22:19 | #51 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Selamlar; Ne büyük tezattır ki; şimdiye kadar yapraklarına su püskürttüğüm bütün gardenyaları kaybettim. Ve bu resimdeki gardenyanın yaprağı bir kere bile su yüzü görmedi ama hızla gelişiyor. Deneyimlerimiz faklı sanırım. Daha önceki ölen gardenyalarım ithaldi fakat bu yerli ve en uzun süre yaşayan ve en sağlıklı olanıda bu. Suyunu toprağın kurumasını bekleyerek veriyorum. Balkonda ve güneş görüyor akşama kadar. Sürgün konusu içinde henüz erken çiçekleri açsın ve çiçeklerini döksün ondan sonra budayabilirim. Bilgileriniz için teşekkürler. Evet yanılmıyorsunuz o açmak üzere olan bir ful, az önce ful konusuna yeni bir resmini ekledim. Bakmak istersiniz belki. Saygılar. |
|
18-05-2007, 23:51 | #52 |
Ağaç Dostu
|
Anlamadım ben şimdi... İki ayrı kişi, iki tezat sonuç. Aynı çiçek; aslında biri yerli biri ithal; belki fark buradadır... Bilemiyorum.... Biri bize anlatsın o zamannn... Bakın ben de benim gardenyamın 3.gününü doldurmuş ve cansızlaşmaya başlayan çiçeğiyle pozlarını ekliyorum... Gardenyanın önündeki ince dallı gövde ise mini mini ful fidesi |
18-05-2007, 23:59 | #53 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
evet birinin bize anlatması lazım Gardenyanızda başka tomurcuk yok gibi görünüyor, görünüşe aldanmalı mıyım? Ful çok cici görünüyor saygılar. |
|
19-05-2007, 00:07 | #54 |
Ağaç Dostu
|
Evet, şu anda üzerinde başka tomurcuk yok. 2 ayda bu minicik plastik saksıda olmasına rağmen 6 adet çiçek açtı; sadece 1 gonca açamadan düştü... Şu an tomurcuksuz ama tüm dalların tepesinden ve yanlarından taze açık yeşil sürgünler veriyor. Hatta 3 tane de dipten yeni dal çıkartıyor. Acaba bu safhada olmasından mı kaynaklanıyordur bu tomurcuksuzluğu? Şimdilik performansı bu kadar. |
19-05-2007, 00:35 | #55 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bildiğim kadarıyla senede 3-4 kez çiçek açıyor ve bu dönemleri 2-3 ay sürüyor. Daha sonra dinlenmeye ve yapraklara veriyor kendini. Evet bu yüzden tomurcuksuz olabilir. Daha güzel tomurcuklar vermeye hazırlıyordur kendini 2 ayda 6 çiçek hiç fena değil. 1 kayıpta fazla değil. Saygılar. |
|
19-05-2007, 00:51 | #57 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gardenyada mı tenekeden hoşlanıyor yoksa? |
|
19-05-2007, 01:30 | #59 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi bu gündüz sıcaklığı işini pek sevmedim : ( Ankara daha Mayıs'da 30 oldu bile, yazın muhtemelen 40a gider. Bu konuda yapacak birşey yok ama gece nemini uygulayacağım. Bir de haftada bir sulama konusuna takıldım. Benimki suyu baya bir seviyor sanki gibi geldi.. Biraz azaltayım bakalım tepkisi ne olacak.. Bir de telve ne işe yarıyor? |
19-05-2007, 01:37 | #60 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|