![]() |
|
![]() |
#212 |
Ağaç Dostu
|
Yer kirazı
Sırığa alırsanız bakım ve meyve hasadını daha rahat yapabilirsiniz.Ancak Peru da geniş alanlara ekimde sırık kullanılmadığını duymuştum.Bu ekzotik meyvenin hakim üreticisi ülke Peru ikinci sırada ise İsrail geliyor.Dünyada en fazla tüketen ilk iki ülke Almanya ve A.B.D Almanya'ya bu kadar yakın olmamıza rağmen bu meyveyi yene keşfetmemiz gerçekten çok üzücü.Perulu ihracatçı bu ekzotik meyvenin kilosundan yaklaşık 20 TL kazanıyor ki bu Türkiye şartları için çok iyi bir fiyat. Alt yapraklardaki sararma çok önemli değil sararan yaprakları budarsanız daha iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
|
Sn . sercan 1969 bizde uretsek bile alici o parayi oder mi ? Siz satabiliyormusunuz misal , kac paraya ? Havaalaninda Billa diye bir marketten aldim 200g, yaklasik 2 evro. Peru dan mahsul degildi , alman bir cift , uzerinde isimleri yaziyordu, kendi ciftliklerinde uretmisler . Turkiyede pazar bulmak biraz zor gibi . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Ağaç Dostu
|
Tanınmadığı için bence pazar bulmak zor. Süper meyve goji bile pazara gelse kimse almaz çünkü tanınmıyor. ![]() Kalabaşı pazarda kimse almıyor, pazarcı kavun gibi tadına baktırıp satmaya çalışıyordu. Pepinoda da önceleri böyleydi artık tanınıyor ama tadı güzel olmadığı için satışı yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Ağaç Dostu
|
http://www.cambridge2000.com/gallery...s/PA088999.jpg Sn.Sercan1969 sizdeki yer kirazları linkteki gibi kırmızı mı? -------------------------------- -------------------------------- Sanırım yer kirazlarını yenen tür (tatlı ve ekşi olarak iki tür)ve dekoratif tür diye ayırmak lazım. Linkteki kırmızı yer kirazları yenmiyor ve her yıl kendiliğnden tekrar kökten çıkıyor. Diğer yer kirazlarını ise her yıl tohumdan yetiştirmek gerekiyor http://www.agaclar.net/forum/showpos...5&postcount=85 linkte mahon67 bilgi vermiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Ağaç Dostu
|
Yer kirazı ( Güvey Feneri ) Fideleri
Bendekiler kırmızı değil.Fotoğraftakiler kırmızı dış kabuğa sahip ve peyzajda kullanılıyor.Bendekiler Meyve olarak tüketilen mayhoş tatlı ve olgunlaştığında meyveleri turuncu renk alan p. peruviana (olgunlaştığında dış kabuğu beyazlaşıyor.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaç Dostu
|
Yer kirazı
Bugün ilk defa meyvelerin tadına baktım.Tadı çok hoş ama gerçek aromatik tad ve kokunun ortaya çıkması için sanırım ağustos ayının sonlarını beklemem gerekecek.Meyve olgunlaştığında turuncu renk alıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-08-2009
|
Bu bitkiden geçen yıl gittigimiz bir evde görmüştüm.Ev sahibinede çok güzel oldugunu söylemiştim ve dün ofise küçük bir saksıda isminin güneyfeneri oldugunu tahmin ettiğim bu bitkiden bırakmış o arkadaşımız.Bendekinin meyvesi çok küçün ve yendigini sanmıyorum ve saksıda yetişiyor çok güzel bir görüntüsü oluyor.Sanırım farklı bir türü.Henüz çok küçük ilerde resmini eklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Benim diktiğim güvey fenerlerinin meyveleri nihayet olgunlaştı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Sayın sercan1969 bari şu reçelinde tarifini verinde tam olsun.En azından şeker ölçüsünü? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Sercan 1969, Gönderdiğiniz,yerkirazı(güvey feneri) ve pembe domates fıdeleri olağanüstü,bu fırsatla size çok teşekkür ederim.Domates fide zamanı geldiğinde mükemmel referanslar verebilirim,burada uzun uzun yazamayacağım.Gelelim yerkirazına çok lezzetli meyveler elde ettim 5 tanecik fide den ,ancak yemek için meyve oldu ,birçok kişiyle bu meyveyi tanıştırmak da ayrı bir keyif,reçelini sanırım bu yıl üretimini yapan arkadaşlardan temin edeceğiz gibi gözüküyor. Ama gelecek yıl bir hayli reçel yapan arkadaş ve farklı tarifler bulacağımı umuyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-01-2009
|
Balon Çiceğim - Çin feneri ( Physalis )
Adını tam olarak bilmiyorum ama çicekleri balona benzediği için balon çiceği diyorum, ilk önce beyaz çicek açtı, ondan sonra yeşil balonlar çıktı şimdi ise kırmızı oldu balonlar son halini fotoğraflardan görebilirsiniz. Düzenleyen Cloud : 23-08-2009 saat 21:49 Neden: Başlığa çiçeğin adını yazdım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Kırmızı phaselis. Balonların içerisinde kırmızı renkli meyveler oluşur. Normal phaselis (sarı meyveli) epeyce faydaları olan bir meyve, sanırım kırmızı olan yenmez diye biliniyor. Çok sıcaklarda çiçek açmaz, meyve tutmaz. İç mekanda kışın bile çiçek açar, meyve tutar. Sarılıcı değildir, kazık dikerek dik durması sağlanmalı. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-08-2009
|
sanki kudret narının küçüğü gibi görünüyor ama... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Ağaç Dostu
|
Güvey Feneri ( Yer Kirazı )
Arkadaşlar güvey fenerinin kudret narı ile uzaktan yakından herhangi bir benzerliği yoktur.Türkiye ve dünyada makbul olan oldunlaştığında kabuğu kuruyup açık kahveye dönen P. peruviana dır.Meyve kuruyan kabuğun içinden yırtılarak çıkartılır.Meyvenin olgunlaştığını turuncuya dönen renginden anlaşılmaktadır.Meyvenin kendine has özel bir kokusu ve mayhoş aroması vardır.Dünya da en değerli kabul edilen ekzotik meyvelerden biridir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
|
İki taneside sararıp yere düşmüşlerdi. Bende birinin tadına baktım öyle çok mayhoş bir tadı yoktu, zannediyorum henüz yeşilimsi olduğu turuncuya dönmediği içindir. Ürünlerimin devamını bekliyorum daha reçel yapacağım ben. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Arkadaşlar o kadar çok tohum oluşuyor ki, bir tanesinden 50 belki daha fazla tohum. Düzenleyen hocam100 : 27-08-2009 saat 18:01 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili BenBen1967, sizin bitkiniz güvey feneri değil, japon feneri. Kuruyunca fenerlerin içinde ikişer üçer siyah tohumlar göreceksiniz ve tohumların üzerinde beyaz kalp şekli olacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-10-2008
|
Güvey Feneri ( Yer Kirazı )
Güvey fenerinin reçelini marketlerde gören var mı acaba? Tadını çok merak ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaç Dostu
|
Güvey fenerleri olgunlaştılar, çok hoş aromasının yanında görüntü de harika, kuruyan meyveler dalından düşseler de toprakla temas etmedikleri için çürümüyorlar. Yalnız dalları çok nazik, toplarken dikkat etmenizi öneririm. Ben tadını ağızda bıraktığı rayihasını çok beğendim, yaşatabilirsem seneye reçel yapacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|