![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler. Bu durumda ben de önce ne olur ne olmaz saksıda çimlendireyim, ardından bahçede uygun yere alayım. Bu arada nereye yerleştireceğime de karar vermiş olurum. Çünkü bugün bahçede dolaşıp nereye yerleştireceğimi düşünüp durdum ve karar veremedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güvey fenerim çok güzel filizlenip canlandı. Bahçeye alırsam daha mı iyi olur? Yoksa, yine balkonda saksısında mı kalmalı?. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
|
Benim de güvey fenerim var ve şu an bahçede..Daha önceki evin bahçesinde vardı ve nasıl unutmuşum bilmiyorum ama buraya taşımamışım..Geçtiğimiz hafta hemen eski komşumdan birkaç kök alıp diktim.Şu an iyi konumdalar. Adını çanta çiçeği olarak bildiğimden bu başlıkta rastlayana kadar güvey feneri olduklarını bilmiyordum aslında ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
|
Koçtaş dan çiçek tohumları arasında bulunan Physalis Alkekengi aldım. Fakat mahon arkadasımızında dediği gibi paketin arka yüzünde KESİNLİKLE YENİLMESİ ZARARLIDIR yazısı var. Bilginize sunarım. .. Çiçek olarak yetiştirmek isteyen arkadaşa hediye ederim. Çünkü ben daha çok meyvesi olan bitkilerle ilgileniyorum Adres bilgilerini özelime atsın. yollarım. Düzenleyen Özhan : 07-05-2008 saat 22:45 Neden: Ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba; Bendeki physalis peruviana büyüdü ve üzerinde meyveleri var Sonbaharda tohumdan dikip serada büyüttüm. Boyu yaklaşık 60cm. Aynı ölçülerde 4 tane var. 10 kadarıda 40cm civarında. Forumda SATIYORUM başlığı altında PHYSALİS PERUVİANA alt başlığında satış bilgileri mevcut. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-05-2008
|
Merhaba arkadaslar Ben bir sorum olucak. Dün bu basligi bastan sona okudum ve bitki cok ilgimi cekti. Bugün gidip marketten meyvesini aldim denemek icin. Meyvenin icinde kücük kücük cekirdege benzeyen taneler vardi (cok kücükler). Acaba o cekirdeklerden bu bütkiyi üretebilirmiyim. Yani torfa eksem cimlenirler mi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaçsever
|
Cevabiniz icin cok tesekkürler Iklimsiz. Bu bitkinin tohum ekim zamani nezaman peki. Ben yinede sansimi bir denemek istiyorum birkac tohum ekerek, belki cimlenirse diye. Cimlenmezse de mevsimini beklerim artik. Cimlendirme kosullari nelerdir. Bir sorum daha olucak. Bu tohumlarla cimlenen bitkini meyve verirmi, verirse meyvesi yenirmi ve büyümesi yavasmidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
Tohumun, neslini devam ettirebilmesi için mutlaka belli bir olgunluğa erişmesi gerekir diye düşünüyorum (bu konuda uzman değilim ) ![]() Meyvenin içindeki tohumları çıkarın, kurumaya bırakın, sonra ekin. Ekim işlemini mart-nisan ayında yapmak daha mantıklı gelse de, diğer aylarda ekilen tohumların akibeti ne olur, bilgim yok ![]() İlk defa bu meyveyi tohumdan yetiştirmeyi denediğim için diğer sorularınıza, daha deneyimli arkadaşların cevap vermesini umuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaçsever
|
Cevabiniz icin cok tesekkürler iklimsiz. Tohumlari gölgeli biryerde kurutmaya koymustum. Bugün baktim kurumuslar, bende sansimi denemek icin birkac tane ektim. Umarim cimlenirler cok isteyerek ektim onlari. Gelismeleri burda anlatirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili İklimsiz bana gönderdiğin güveyfeneri tohumlarını ektim bekledim bekledim. Birsüredir bir şeyler çimlendi oldukça da sevindim ama bugün sevincimin yerini üzüntü almaya başladı. Siteyi taradım benim çimlenenlerle sizlerinkilerin ayni olmadığını düşünüyorum. Sanırım benimkiler ot. Bu nedenle size çimlenen güveyfenerlerinin haberini vermediğim için en azından gelişmeyi yazayım dedim. Yarına fotoğraflayabilirsem buradan paylaşırım bir de siz bakarsınız. Çok çok teşekkürler. (Yeri değil ama japon fenerlerini tohumlarını ektiniz değil mi? Zamanı geldi de !) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili İklimsiz; bugün güvey fenerlerini ektiğim saksıdaki bildiğim tüm otları temizledikten sonra saksıda sadece bunlar ve farklı olarak fotoğrafta sağ üst köşedeki bitki kaldı. İyice incelediğimde burada fotoğrafları eklenenlere benzettim. Sizce de çimlenenler güvey feneri olabilir mi? (İnşallah cevap evet olur.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
|
Buket Hanımcığım evet bunlar güvey fenerleri, kökleri bir kere toprağı sardımı yetiyor. Üst kısım kurusa bile kökler tekrardan filizler veriyor. Ben benimkileri büyütemedim hep hastalık geldi. Çok arsız bir bitki özel bir ilgi istemiyor, inşallah güzel güzel kırmızılığı ile bahçenize renk katar... Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Buket Hanımcığım iyi niyetiniz için, merak etmeyin kolayca büyütebilirsiniz. Bu konuda başarılı olacağınıza eminim, her bitki ile aynı bakım şartlarını istiyor hemen hemen. Gelişmeleri resimleyip bizimle paylaşırsanız sevineceğim... Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
Benimkilerde boylarını büyütemeyince Domateste yaptığım gibi , bir adedinde alttan çıkan sürgünleri ve koltuk budamasını yapınca birden boya verdi . Zahmetsiz bir şekilde kendi kendine büyüyor.Ayrıca kırmızı çiçekleri olmasınada sevindim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaçsever
|
Bu ayin 21 de ektigim tohumlar cimlendi arkadaslar. Gec kaldim diye ümidim yoktu acikcasi ama beni sasirtip cogu cimlendiler. Biraz gelissinler buraya resimlerini eklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-05-2008
|
Aranıza yeni katıldım.Ben de güvey feneri konusunda çalışmalar yapmaktayım.Balkonumda 7 kök 30-40 cm boyutlarında şimdilik.Çiçek açıp bir süre sonra dökülüyorlar.Boyuna büyümeye devam ediyorlar.Yenilebilen cins galiba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaçsever
|
Bunlarda benim minikler. Tutmazlar diye biraz fazla tohum atmistim sansim artsin diye, cogu tutmus durumlarida biraz sIkIsIk. Biraz daha bekleyip seyreltme yapmayi düsünüyorum. Simdilik cok iyi durumdalar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
Bende 4 adet çimlendirdim .Biraz büyüyünce geniş bir saksıya aldım . Dikine büyüyecek sanıyordum . Eğer yanlış öğrenmedi isem tatlı cinsi 15 cm boy yapıp 120 cm yayılıyormuş . Bunu öğrenince hemen 4 ' ünüde bahçeye aldım . İnşallah doğru yapmışımdır ! ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar benim güvey fenerlerim hastalanıp kuruyunca saksısını bir köşede unutmuştum. Sonra annem terasta balık kasalarının içine bu kökleri ekmiş. Bir de baktım bizim fenerler hızlı bir şekilde büyümeye başlamış. Ama bunlar patlıcana çok benziyorlar, ben bu sene eve patlıcan tohjumu bile sokmadık halbuki. Bir çoğu çiçek tomurcukları bile vermeye başlamış, işte resimleri: ![]() ![]() Burda çiçek tomurcuğu gözüküyor, cep telefonu kamerası ile çektiğim için net değil... ![]() Bazı physalis türlerinin yapraklarına baktımda netten bunlara benziyorlar, patlıcana çok benziyorlar ama olmaları imkansız. Bilen arkadaşlarımız yardımcı olursa çok sevineceğim... Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-07-2008
|
SELAM arkadaşlar, bende bu konuyu tv de bi proğramda görüp, duyup merak sardım. sanırım iklim koşulları olarak gazipaşa/antalya da yetişir. tabi aranızdan bana tokum gönderebilecek arkadaşımız varsa? şimdiden *** ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Bir süredir yemeye başladık. Gerçekten hoş, değişik bir meyva.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |