![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
tıpkı kına çiçeğine benziyorlar. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Kına çiçeğini ilk kez duydum. Sorguladığımda latince adı impatiens balsamina olan bir bitki ile karşılaşıyorum ki, o halde camgüzeli ailesinden olan kına çiçeğinin farkı kokulu olması sanırım. Teşekkürler, sayenizde kına çiçeğinden de haberdar oldum ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben de şüphelendim şimdi siz kına çiçeği deyince. 2 nedenle şüphelendim. 1. Ekerken tohumlar iri iriydi, cam güzeli nasıl bu kadar büyütmüş bu tohumları diye söylenmiştim kendi kendime. Şu anda fideler iri iri, tosuncuk gibiler... ![]() 2. nedende paketlerine melisa çalısı diye, melisa otu tohumu koyan firmanın tohumlarından. Adını hatırlayamadım. Pakette cam güzeli yazısı ve resmi vardı onu net hatırlıyorum da. Tabi boş paketi hemen ''gene mi tohum alındı'' lafını duymamak için çöpe atmıştım... ![]() Bakalım kısmet diyelim, ne çıkacak bahtımıza. Neyse kimseye hediye falan etmiyeyim bari, bahçe çiçeği çıkarsa komik olur... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Yapraklarda oluşan problem konusunda öneri ve yardımlarınızı bekliyorum. Çiçek tomurcuğu sağlıklı. Gövde yapısı sağlıklı, yapraklarda böyle bir durum söz konusu. Toz işlemiş gibi görünüyor ilk bakışta, fakat su tuttuğumda geçmeyince ve biraz çoğalınca bunun bir problemden ileri geldiğini düşündüm. Sizce sorun nereden kaynaklı olabilir? Çözüm önerileriniz nelerdir? Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Hüzün haklıymışsınız, benimkiler kına çiçeğiymiş. Annemde onayladı bu durumu. O kadar da sevinmiştim ne güzel çimlendiler, ne çok büyüyorlar diye. ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|