![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Cam güzeli çiçeğimdeki kırmızı örümceklere karşı dün arap sabunu karışımı uyguladım.İki-üç saat sonra yaprakları ve tomurcukları dökülmeye başladı.Sorun halen devam etmekte.Bu karışımı cam güzelinde deneyen var mı? Nasıl bir sonuç aldınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-06-2007
|
Merhabalar, Benim cam güzelimde de aynı şey oldu. ![]() 2 gündür yeniginemde de aynı şeyler olmaya başladı.Şimdi içerde daha yeni aldığım bir saksı cam güzeli var . Onunda alt yapraklarda sararma başladı. Bizim ev biraz nemli belkide ondan oluyordur. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Arapsabunu işe yaramıyor.Bu kırmızı örümcekler hiç aldırmıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
|
Benim cam güzellerinin topraklarını değiştirmem,onları balkona çıkartmam onlar için pek birşey ifade etmedi anlaşılan.Bu sabah yine tomurcuk ve yaprak dökmeye devam etmişler.Ateş beyin dediği gibi fazla üstlerine düşmeyeyim diyorum ama ölecekler diye de korkuyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
|
Sevilay kardeşim, Geç yazabildiğim için kusura bakma. Yurtdışındaydım. Dönünce de işlerim vardı. Beni uzman görmenize teşekkür ederim. Fakat, ben de sizler gibi amatörüm. Cam güzeline üzüldüm. Alır almaz köklendirmen iyi. Emniyet oluyor. Benim kanaatim; uygun olacağını yazdığım şartlarda çok karışmadan çiçeği uzun bir süre bırakmak. Sonuçta her hareketiniz sonunda kendini tekrara tekrar toplamaya çalışıyor. Böceklenme yoksa yarı gölge bir yerde aşırı olmayan bir sulama yapın ve bekleyin. Elfogi'nin yolladığı cam güzeli geldiğinde perişandı. Ektim, 5-6 ay bekledim. yavaş yavaş kendini topladı. Güçlendiği an bir iki alıp bıraktım. Şimdi, aynı küçük saksıda kocaman oldu. Siz de dışarıdan aldığınız cam güzelini ışık ve güneş alan bir cam önüne koyduğunuz için doğal olarak eski ortamından daha farklı bir etki yapmış oldunuz. O da tomurcuklarını döktü. Bıraksaydınız bir kaç hafta sonra kendini toplayabilirdi. Souç, cam güzeli yıllık bitki sayılır. Sürekli çelik alıp bir yandan yenileyin. Düzenleyen Ateş Öztan : 03-08-2007 saat 22:19 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
|
Rica ederim Arzu hanım, ben farkında bile olmadan öğrenmişsiniz, çok memnun oldum ![]() Çiçeklerinizin maşallahı var. ![]() Ben de camgüzelini bir türlü yaşatmayı beceremeyenlerdenim. ![]() Bir kaç tane öldürdükten sonra kendime cam güzeli konusunda zaman tanımaya karar verdim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaç Dostu
|
Cam güzeli bir kaç yıl yaşayabiliyor. Fakat, dalları aşırı uzarsa çok kötü görünüyor. Ben her yıl yeni bir kaç tane yapıp anacı bir kenara bırakıyorum. Yenileri sağlıklı büyüyorsa anacı atıyorum. Yeni sürmeye başladığında sağlıklı ve güçü ise çiçeklenmeden önce ucunu koparaıp kısa ve çok dallı olmasını sağlıyorum. Bu şekilde kısa ve çok çüçekli oluyor. Daah önce de yazdığım gibi uygun bir yerde ise aşırı oynamadan kendi haline bırakın.Sulama için de yeni kararınız doğru. Esasında "sırasını kapmak" denilen şeye ulaşılınca arkası geliyor. Bende de he zaman mükemmel olmuyor. Bilhassa seyahatler uzun olunca sorun çıkıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Ağaç Dostu
|
Adının Yeni Gine olduğunu forumda öğrendiğim çiçeği senelerce hep iç mekan bitkisi diye yetiştirmeye çalışmıştım. Her seferinde evde en fazla iki hafta yaşatabilmiştim. Seçim günü seraya gittiğimde 400 YKR'den 5 kök aldım ve dışarıda bolca güneş gören bir saksıya diktim. Satıcı arkadaş bu cam güzeli diye bilinir ve gölge sever sanılır ama bu cam güzeli çiçeği değil ve güneşi sever demişti. Dinledim ve çiçeklerim coştu. Saksıdakileri 5 YTL'ye satıyordu pahalı geldi ben poşette küçücük fidelerden aldım. Seneye güneş alan her yere Yeni Gine dikmek istiyorum çok sevdim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu
|
Bu çiçekten bende de var ama ben adını rozet çiçeği diye biliyordum. Bu arada çok fazla tohum oluşturuyor. Saksıya dökülenler çıkmaya başladı. Tohumlarını sakla seneye dikersin. Ben toplamaya başladım bile ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2007
|
Cevabınız için çok teşekkürler cicekci ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaçsever
|
Cevabınız için çok teşekkürler cicekci ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaçsever
|
Sağol çiçekçi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar,üç hafta önce cam güzelimdeki kırmızı örümcekler için arap sabunu karışımı uyguladığımı ve yaprakların ve tomurcukların döküldüğünü yazmıştım.Bir haftadır cam güzelimde gözle görülür bir değişme var beyaz lekeler koyboldu.Yeni yapraklar ve tomurcuklar vermeye başladı. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-10-2006
|
Merhaba, 2 hafta once apartman girişinde, hava alamayan bir bölgeden saksı içerisinde bir camgüzelini, çiçek açamadığı için balkona çıkardık. Sabah erken saatler hariç doğrudan güneş almayan ancak oldukca aydınlık bir balkonda duruyor. Sanırım hasta. Üzerinde pek çok tomurcuk olmasına ve tam açılma evrelerine kadar çok sağlıklı görünmelerine rağmen tomurcuklar açılmıyor, kurumaya başlıyor ve dökülüyor. Yapraklarında, özellikle yaprağın uç kısmına doğru (yaprak sapının tersi yönünde) buruşukluklar var. Bazı yapraklarda, özellikle bitkinin alt kısımlarına doğru olanlarda kuruma oluyor ama bu durum çok az. Ayrıca yaprakların alt yüzünde kahverengi lekeler var (daha önce cam güzeli yetiştirmediğimden bunların doğal olup olmadığını bilmiyorum). Birkaç fotoğrafı siteme koyup adresi aşağıya ekledim. Yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim. Not: Bitkiyi yakından inceliyoruz. Herhangi bir parazit böcek görmedik. Mantar olabilir mi ya da bakteri/virüs? Solucanlar bu tip bir soruna yol açmaz sanırım. Fotograflar:http://scriptrunner.googlepages.com Saygılarımla, :.imperium:: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Merhaba İmperium Resimler çok net.Bitkiniz sanırım akarların saldırısına uğramış.Akarlar çıplak gözle o kadar seçilmiyor.En üst resimdeki yaprak üstü onu belirtiyor.Bitkiyi tümden ele geçirmeden.Arapsabunlu karışım bir uygulayın.Cam güzeli çok hassas bir bitki.Bir kere hastalığa yakalandımı bir daha telafisi zor oluyor.Umarım hastanız düzelir.Geçmiş olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Ağaç Dostu
|
Sayın imperium,yaprağın altındaki lekeler çiçeğin kendi yapısından kaynaklanıyor.Çiçeğiniz tarif ettiğiniz yerde durmaya devam etsin.Sayın elfoginin söylediği gibi arap sabunu karışımı uygulayın.Cam güzeli nemsiz ve kuru ortamlarda bu tür haslalığa yakalanıyor.Çiçeğinize arasıra bir sipreyle su püskürtün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
|
Yeni Gine
Ben de bu yıl üç tane yeni gine almıştım. 2'si çok kısa bir süre içinde Penelophe'nin 113. mesajındaki gineleriyle aynı duruma geldiler. Ne yaptıysan kurtaramadım malesef. Diğeri bir ay kadar daha uzun yaşadı, ama bu sırada ne çiçeklendi ne de yeni yaprak çıkardı. Sürekli var olan tomurcuklar kuruyup dökülüyordu. O da bir hafta önce öldü malesef. Bu sırada ben bir ihtimal yaşatırım düşüncesiyle bir tane daha almıştım. (Bauhaus'da o kadar güzel görünüyorlar ki dayanamadım işte.) Ama bu sefer de pek iyiye gitmiyordu, üzerinde birsürü tomurcuk olmasına rağmen neredeyse hepsi kurudu. Ben de sonunda onu fazla güneş almayan mutfak penceresine koydum. Veeee anladım ki gineler sıcaktan hoşlanmıyorlar. Burada yaprakları güzelleşti, ve yeni tomurcuk bile çıkarmaya başladı. Sanırım bu sefer yaşatacağım ginemi ![]() Bu çiçeğe sahip olan ya da yeni alacak arkadaşlara önerim gölge bir yere koysunlar. Her ne kadar cam güzeli diye satılsalar da güneş bu çiçeklere göre değil! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Ağaç Dostu
|
Fatma Hanım benim yeni ginem ise güneşi çok sevdi ![]() ![]() Bu arada sizin yazınızdan sonra inceledim tomurcuk oluşumu sandığım yerler gerçekten de tohum keseleriymiş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|