![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
Ben bu bitkimi bir alışveriş merkezinden aldım.Üzerinde Cam Güzeli(Yeni Gine) yazıyordu.2 gün susuz kaldığında buruşmaya başlıyor.4-5 gün su vermeyince çiçeğini döküyor.Bu ne ilginç bir bitkidir,bilen dostlardan yardım istiyorum. ![]() ![]() Düzenleyen Cgrturka : 14-11-2008 saat 15:26 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2007
|
Cevap için çok teşekkür ederim.Evim sobalı ama bütün ev ılık sıcaklık çok normal yani.Çeliklerimin boyu biraz daha gelişince köklendiririm şuan belirttiğiniz boyda değiller.Tekrar teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Ben de anladım aslında 0-20-20 gibi olacağını da belki arada kaynatırım diyordum. ![]() Adı üstünde NPK değilde NP bendeki herhalde? Yok valla bir tane daha gübre almam.Ev dükkana döndü. Ben bunları denize dökeyim en iyisi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-07-2007
|
Denize dökmeyin de bir zahmet içinden (N) azotu ayıklayıverin kullanın. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Moderatör
|
Sevgili arkadaşlar, Biraz keyifsiz olduğum için evden dışarı çıkamayınca sitemizde dolaştım. Cam güzelleri ile ılgili bütün yazıları tek tek okudum. Sayın Ateş Bey'e çok teşekkür ederim, yazılarından çok faydalandım uzun uzun da notlar aldım. Ben iki senede bir çiçekçimden 150 kök camgüzeli alıyorum (bir kasa 45 adet 6-7 YTL den) bunları evimizin giriş kapısının her iki tarafına yirmibeşerlik üçer sıra halinde ekiyorum. Çiçeklendiklerinde hem çok güzel bir görünüm sağlıyorlar hem de uzun bir müddet dayanıyorlar. 4-5 yapraklı fideleri ekmeden önce ekilecek toprağı iyice belleyip yanmış hayvan gübresi atıyor ve 4-5 gün her akşam bol bol suluyorum. Daha sonra toprağı iyice bir karıştırıp danaburnu ilacı hazırlıyorum. 2 gün de öyle bekliyor, sonra her fideyi sıvı kök gübresine batırıp sıra sıra ekiyorum. Böyle ektiğim bütün fideler hep iyi netice verdiler. Size resmini yüklediğim cam güzelleri bu sezon söküldüler. Bu sene yerlerine Şeker begonyalarını ekeceğim. Hatırladığım kadarı ile her sene aynı yere aynı bitki ekilmemesi daha uygunmuş. Aynı bitki topraktaki aynı vitamini çekermiş. Bu yüzden ben bir sene cam güzeli diğer sene şekerbegonyası ekiyorum. Ama Ateş beyden öğrendiklerimi de bu sene deneyeceğim. Tekrar teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Güler Hanım güzel bir görüntü. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Moderatör
|
Evet sevgili uzman16, ben de çok yerde bunları gördüm. Bu sene kendim de tatbik etmek istiyorum. Bir de ben ne yaptım biliyormusun? Geçen sene ilkbaharda bir arkadaşımızın Tuzla'daki yazlığına uğramıştık, bahçıvanı da cam güzellerini ekmekle meşguldü. Ekim sonrası elinde 20 adet kadar çiçek arttı, baktım sıraları bozup onları da sıkıştıracak 'ver bana onları' dedim. Bahçenin bir köşesinde kocaman bir Palmiye ağacı var. Gövdesindeki dalları keserken biraz uzun bırakmışlar, yani çanak-çanak duruyor. Hemen o çanakların içlerine toprak doldurup, çiçekleri palmiyenin gövdesine aşağılı yukarılı ektim. Arkadaşım daha sonra bana resmini gönderdi, çok güzel bir görüntü olmuş. Şimdi her sene kendisi yapıyor. Dalları dediğim yapraklarıydı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Peki o çanaklar toprağı nasıl tutuyor? İçleri iyice çukur gibi mi acaba ? Yani toprağın dökülmemesi ve orada çiçek yetişmesi için derince bir yer omalı. Resmini tarayıp yükleyebilirseniz memnun olurum. Merak ettim ve çok hoş olduğunu tahmin ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Moderatör
|
Sevgili uzman16, gövdeden çıkan yapraklar kesilirken 20-25 cm kadar sap kalmış, dolayısıyla bir kaşık gibi olmuşlar. Gövde ile çanak arasına 2-3 avuç dolusu toprak koyunca çok rahat ektim. Bir kök camgüzeline de bu kadar toprak çok bile. Hakikaten çok güzel bir görüntü vermişlerdi. Düşünsene koca palmiyenin gövdesinde sağlı sollu renk renk cam güzelleri. Resimlerimi karıştırayım bulursam hemen yollarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
geldi ki, mevsim nedeniyle Rabbim suluyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Çok güzel bir uygulama . ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
İşte benim ginem sanırım mutsuz ılık bir odadaydı şimdi normal ama biraz soğuk bir odaya aldım .Yaprakları sürekli pörsüyor ne yapacağımı bilemiyorum su verdiğim anda suyu hemen tabağına çıkıyor sanırım toprağıyla problemi var.Ne dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Moderatör
|
İyi akşamlar celal sungur, nasılsınız? Ben de dün Tarabya'dan eve doğru gelirken sahil yolunda gördüm. Yeniköy civarında da harıl harıl çuha ve hercai menekşeler ekiyorlardı, ee bu mevsimin çiçekleri tabii. Çok da güzel görüntü oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
ginemin sorunu ne olabilir sizce arkadaşlar yaprakları hep buruşuk. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Dün ilginç bir şey yaşadım ve yeni bir şey daha öğrendim ![]() Cam güzellerimin bir çok tohum kesesi yaptığını gördüm ve koparıp içindeki tohumların nasıl olduğuna bakmak istedim. Tohum kesesine dokunur dokunmaz kese patlayıp, aynen bir tırtıl gibi kıvrıldı. Ben tohum kesesi diye tırtıla mı değdim diye paniklerken, baktım çiçekte bir çok tohum kesesi var. Hangisine dokunsam patlayıp çok ilginç bir şekilde kıvrılıyorlar. Bu arada tohumu aynı petunya tohumu gibi incecik ve siyah ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Moderatör
|
Sevgili Limon, ben onları toplarken elime bir ufak boy piknik poşetlerinden alıyorumiçine doğru koyduğumda olmuş tohumlar patlasa da poşet içinde kalıyorlar. Sonra onları bir gazete kağıdına seriyorum ki daha iyi kurusunlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
|
Yaklaşık 20 kere bu bitkiden kesit aldım ama doğrusu ilk defa tamamını burda görüyorum. Impatiens'in yaprak sapı ve gövdesinde ergastik maddelerden kalsiyum oksalat bileşiminde iğne şeklinde rafit kristalleri var. İğne şeklinde kristal oluşturabilmesi gerçekten ilginç. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Geçen sene topladığım cam güzeli tohumlarını çimlettim . Çimlenmesi kolay ve pek fire vermiyor. Bir kısmını da geçen hafta şaşırttım: ![]() Dün de güzel havaları görünce dışarı, korunaklı bir yere çıkardım (zira salonumda yer kalmadı, koltuğu bile ortaya çektim). Umarım havalardan dolayı gerçekten şaşırmazlar! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|