Sevgili arkadaşlar,
Biraz keyifsiz olduğum için evden dışarı çıkamayınca sitemizde dolaştım. Cam güzelleri ile ılgili bütün yazıları tek tek okudum. Sayın Ateş Bey'e çok teşekkür ederim, yazılarından çok faydalandım uzun uzun da notlar aldım.
Ben iki senede bir çiçekçimden 150 kök camgüzeli alıyorum (bir kasa 45 adet 6-7 YTL den) bunları evimizin giriş kapısının her iki tarafına yirmibeşerlik üçer sıra halinde ekiyorum. Çiçeklendiklerinde hem çok güzel bir görünüm sağlıyorlar hem de uzun bir müddet dayanıyorlar. 4-5 yapraklı fideleri ekmeden önce ekilecek toprağı iyice belleyip yanmış hayvan gübresi atıyor ve 4-5 gün her akşam bol bol suluyorum. Daha sonra toprağı iyice bir karıştırıp danaburnu ilacı hazırlıyorum. 2 gün de öyle bekliyor, sonra her fideyi sıvı kök gübresine batırıp sıra sıra ekiyorum. Böyle ektiğim bütün fideler hep iyi netice verdiler.
Size resmini yüklediğim cam güzelleri bu sezon söküldüler. Bu sene yerlerine Şeker begonyalarını ekeceğim. Hatırladığım kadarı ile her sene aynı yere aynı bitki ekilmemesi daha uygunmuş. Aynı bitki topraktaki aynı vitamini çekermiş. Bu yüzden ben bir sene cam güzeli diğer sene şekerbegonyası ekiyorum. Ama Ateş beyden öğrendiklerimi de bu sene deneyeceğim. Tekrar teşekkür ederim.
|