agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni89Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-06-2010, 12:04   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-05-2010
merhaba arkadşalar benim dracenamın toprağında çok küçük beyaz bit gibi bakteriler var ve çok hızlı hareket ediyorlar nasıl kurtulabilirim acaba yardımcı olurmusunuz ?

osman59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2010, 15:34   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-03-2010
bendede aynı sorun oldu beyaz sabunlu suyla yıkadım birşey kalmadı şimdi gayet sağlıklı..

mkayra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2010, 23:18   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-01-2010
bitkiniz dracena massagena

merkürvenüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2010, 14:31   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-06-2010
merkürvenüs bilgilendirme için teşekkür ederim..

zeyzeynep Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2010, 13:38   #5
Ağaç Dostu

Nariel's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2008
Galeri: 236
Bizim 12-13 yıllık drasenalarımızdan biri bunca yıldan sonra dipten bir tane sürgün verdi. O çok yaşlı kupku gövdenin dibinden gelen bu can, hayatın işleyişini de bir yönden bize anlatıyor:

Eklenen Resimler

Diadem beğendi.
Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2010, 12:33   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-06-2010
Yerini değiştikten sonra mı oldu yaprak dökmesi? Benimde var bu çiçekten.Biraz yavaş büyüyen bir çiçek ve ortam değişikliğinden çok çabuk etkileniyor.Salonunuzun güneş almayan bir köşesine koyun. Benim salonum da çok aydınlık kışın idare ediyor ama yazın yer değişimi kaçınılmaz oluyor. Özel bir bakım uygulamıyorum hatta gübre de hiç vermedim ama iyi durumda benimki. Sulamasını duşta yapıyorum, belki ondan hoşlanıyordur.

mavisedir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2010, 12:20   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-07-2010
buda benim drasenam.

elirsena Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2010, 12:20   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-07-2010
resmi yükleyemedim.

elirsena Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2010, 00:10   #9
Ağaç Dostu

eminetirsi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2009
sn gül batur çiçeği almak isteyen oldumu....

eminetirsi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2010, 17:28   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-12-2010
*** arkadaşlar.bu tür hakkında biraz bilgi verebilir misiniz ısı istekleri saksı büyüklüğü v.b
bu gün yeni bir marginata aldıkta fazla bir bilgim yok

maviş-limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2010, 17:29   #11
Yeni Üye

bir de saksısı küçük değiştireyim mi yoksa öylemi kalsın?

maviş-limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2010, 12:37   #12
Yeni Üye

yaprak sararması ve dkülmesi

merhaba arkadaşlar.geçen hafta dracena bitkimin saksısı kırıldı ve yeni saksı ile beraber uzun zamandır toprak değişimde olmadığından toprağınıda bu arada yenilemiş oldumm.bu arada köklerinin küçük parçalar halinde dökülmüş olduğunuda farkettim.ancak sorun sanırım toprakta oldu hiç kurumayan bi toprak kullanmışım.1 haftadır toprak kurumdı sulandıktan sonra buna bağlı olarak ta bitki sararmaya ve dökülmeye başladı.Ne yapmam gerekir tekrar toprak değiştirsem bitki iyice strese girermi.yoksa toprağın kurumasını mı beklesem ki bu durumda bayağı bi yaprak kaybım olacak.lütfen bilgilendirirseniz sevinirim

kobayashi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2010, 10:32   #13
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-12-2010
kuruma ve solma

merhabalar arkadaşlar.1-2 aydır dracena bitkim yapraklarını indirdi.dik özelliklerini kaybetti.ayrıca yapraklarda kuruma ve dökülmeler başladı.bunlar olurken 15 gün önce saksı ve toprağını değiştirdim.bununla bağlantılı olabilirmi ardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Eklenen Resimler

e1hun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2010, 16:04   #14
Ağaç Dostu

Süleyman Koçak's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi e1hun Mesajı Göster
merhabalar arkadaşlar.1-2 aydır dracena bitkim yapraklarını indirdi.dik özelliklerini kaybetti.ayrıca yapraklarda kuruma ve dökülmeler başladı.bunlar olurken 15 gün önce saksı ve toprağını değiştirdim.bununla bağlantılı olabilirmi ardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
Sayın e1hun; (uzmanlar sessiz kalınca, meydan bana kaldı) Anladığım kadarıyla önce bitkiniz hastalandı, sonra da üstüne siz toprağını değiştirdiniz. Kanaatimce endişelenmeniz için henüz erken. Bitkinizin toprağı nasıldı? Eski, aşırı kireçli, geçirimsiz vb yani bitkinin sevmediği bir toprak ve saksı terkibi, yanlış sulama gibi etkenler sorunların kökeni olabilir. Ya da toprakta zararlılar türemiş ve kök yapısına zarar vermiş olabilir. Üstüne de saksı değişimi sırasında kök bölgesi zarar görmüş ve bitkiniz strese girmiştir. İhtimal dahilinde pek çok neden var. Tabi bir kısım yapraklar da buna bağlı olarak sararıp dökülecektir. Hatta bitki bütün yapraklarını bile dökse, gövde kısmı tamamen kuruyup içi boş bir hal almadan bitkinizden ümidinizi kesmeyin derim. Şayet kök sağlıklı ve toprak uygun ise, tepe kısmını kesseniz de kestiğiniz yerin yanından bir iki sürgün verecektir bitkiniz. Hatta bitkinizin formunu klasik görünümden kurtarmak istiyorsanız bu uygulamayı tavsiye ederim. Bu konuda kendimce başarılı bulduğum uygulamalarım var, yazdıklarım da tecrübe ile sabittir
Geçmiş olsun selamlar..

Süleyman Koçak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-01-2011, 22:34   #15
Yeni Üye

nehirderya's Avatar

Giriş Tarihi: 04-12-2010
merhaba. benimde bir draçenam var. gözünün içine bakıyorum. fakat büyük saksıları sevmediğini duydum gerçkten doğru mu?

nehirderya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2011, 18:24   #16
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-12-2010
teşekkür ederim süleyman bey verdiğiniz bilgiler için.sanırım dediğiniz gibi bitki stresini attı ve yapraklarını kaldırmaya başladı ama bu arada bi hayli kayıp oldu.tavsiyenize uyacağım ve biraz değişiklik yapacağım

e1hun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2011, 10:54   #17
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-02-2009
yapraklarda sararma

Benim de salonumda dracena var. Yaprakları sararıp düşüyor. Önceden de böyle bir sorunum olmuştu ve o Dracenamın yaprakları birer birer sararıp düştüler. Neredeyse hiç yaprak kalmadı ve sonra da gövdesi yumuşadı ve çürüdü. Bunda sulamayla ilgili bir sorun mu oldu acaba???

pcay2000 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2011, 20:03   #18
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-04-2011
herkesin sorunu ... benim de aynen, yapraklar aşağıya bakıyor salkım salkım, uçlarda yanıklık... çiçekçiden aldığımda dimdik çok enerjikti, şimdi ise bütün özelliğini yitirdi, yeşil bi ot yığını gibi duruyor, güneş görmüyor,aydınlık yerde, çok sulamadım, böcek yok görünürde, kimse çarpmıyor...
anlamıyorum bu çiçeklerin sorunu ne ...

princess48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2011, 00:12   #19
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-07-2011
Daha çok küçükler.

Eklenen Resimler

Azelia Kara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2011, 08:08   #20
Ağaç Dostu

Tika's Avatar

Giriş Tarihi: 22-09-2008
Geçen hafta Bayrampaşa Praktiker'den Drasena aldım.Fiyatı 4.99'du.Üstelik büyükte.Promosyon yapmışlar.Bir tane daha salon bitkisi aldım;ama adını bilmiyorum.Öğrenip forumdan onunla ilgili başlığı da okuyacağım.Haftada bir gün sulamam söylendi.Öyle de yapıyorum.Şimdilik iyi.Umarım bir sorun olmaz.Evde kedim var,ve alt yapraklarını biraz kemirmiş. Üstelik çimi de var;ama çiçekle de ilgili.Çiçeğim uzun hoparlörün üzerinde duruyor,bu nedenle üst yapraklara ulaşamıyor.Sıvı besini öğrendiğim de iyi oldu.Alır almaz da saksısını değiştirdim.Böyle bir huyum var.Aldığım bitkinin ilk olarak saksısını değiştiriyorum. :S Umarım yerini sever ve güzel bir şekilde büyür.Sevgiler.

Tika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2011, 09:49   #21
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-10-2011
Kökler çürüyor

Merhaba lütfen yardım edin. Yucca sandığım bitkimin sayenizde drasena olduğunu öğrendim.
Yaklaşık 1,5 senedir gayet sağlıklıydı, ancak son zamanlarda yapraklarını iyice döktü, yaprak uçları kurudu, kuruyan yerleri budadım ve küçük olan sapındaki 3 çıkış noktasının yaprağa uç verdiği kısımlar sararıyor, çürüyor (??) ve yapraklar daha sağlıklıyken düşüyor. Okuduklarıma göre sapı ellediğimde içi boş boş olan bir tanesini kestim ve mumla kestiğim yeri kapattım, ama diğerleri de düşmeye başladı
2-3 haftada bir suluyorum aslında, arada bir yapraklarına su da püskürtüyorum, sorun nedir anlamadım...
Ne yapmalıyım?

Eklenen Resimler

flzrkymz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2011, 16:09   #22
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-11-2011
Merhaba;
Yaklaşık 25 yıldır baktığım Dr Marginata yı saksıdan
bahçeye alabilirmiyim?

Düzenleyen RODOPLU : 07-11-2011 saat 10:16
RODOPLU Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2011, 17:23   #23
Ağaç Dostu

eb_ru's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi RODOPLU Mesajı Göster
Merhaba;
Yaklaşık 25 yıldır baktığım Dr Marginata yı saksıdan
bahçeye alabilirmiyim?
Merhaba
Kışın 10-15 C sıcaklık isteyen bir bitki Dracaena Marginata. Sanırım dışarda yaşamaz.

eb_ru Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2012, 15:13   #24
Ağaç Dostu

nardane's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2011
Bitkiler ailemize yeni katılan dresenamız, hediye geldi.

Eklenen Resimler

nardane Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2012, 10:45   #25
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-04-2012
Question

benim de 2 tane marginatam var. İkisinin de saksılarını ve topraklarını 1 ay önce değiştirdim. Yalnız 2. resimdeki görüldüğü üzere pek cansız ayrıca yandaki daldan çıkan 3 ayrı dal da çürüdü. Önce boynunu eğdi, sonra dalın içi boşaldı. ben de sağlam yerinden kestim ve mumla üstlerini kapattım. Ama yine de ana dalın yaprakları da çok sağlıksız. Güzel gelişen çiçeğimin yapraklarında ise küçük beyaz noktacıklar var. onlarında fotoğraflarını çektim. Ben şimdi hangi çiçeğime ne yapsam?? yardım eder misiniz??

Eklenen Resimler

aybükeahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2012, 09:39   #26
-

Giriş Tarihi: 11-04-2012
Galeri: 2
Benim de ölü bir drasenam var.. Bu akşam tüm vaktimi ona ayırıp tekrar diriltmeye çalışacağım. Umarım becerebilirim... Tüm yaprakları uzun süre önce döküldü. Bende hain ve gaddar bir sahip olarak onunla hiç ilgilenmedim. Kınıyorum kendimi. Tüm önerilerinizi bekliyorum.

dryad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2012, 22:02   #27
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-04-2012
Bu da benim marginatam. Tepe çeliği alarak bir tane daha üretmek istiyorum. Ama şeklini bozmadan nasıl çelik alacağım. Ayrıca hangi dönem çelik almak daha doğru olur?

Name:  IMG_1126.jpg
Views: 9267
Size:  67.6 KB

Deniz Yıldızı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2015, 19:53   #28
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-06-2013
Acil yardim

Güzelim çiçegimin son hali. Eşim kollari çok ince diye budadi.çıkan çelikleri suda bekletiyorum, köklenmeye başladı.Forumdan anladıgım kadarıyla saksıda açıkta kalan bölümleri mumlamak gerekiyormuş, ben onu henüz öğrendim.Benim sorum ne kadar zamanda eski haline gelir.Böyle çok kötü görünüyor.

Eklenen Resimler

Muda ve Milla beğendi.
Şenay34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2012, 12:35   #29
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-04-2011
sayın DENİZ YILDIZI ;

Güzel bir bitki uzun yıllar sizinle olması dileğiyle..

Nacizane tavsiyem alt kısımlardan ve orta dallardan alın. Şekli bozulmaz ve genç dal almış olursunuz , tutma şansı artar. Üst tarafa dokunmayın derim.

Bu mevsimde kolay kökleniyor , sadece köklendirme suyunu 2 günde bir değiştirmenizi tavsiye ederim. Klorsuz ( bir gece ağzı açık bir kapta dinlendirişmiş su ) su ile..

Kolay gelsin..

bozo.0606 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2012, 20:26   #30
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-04-2012
Sayın bozo.0606

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Gelecek hafta dediğiniz şekilde çelikten köklendirme işlemi yapmayı deneyeceğim. Umarım iyi sonuç alırım. Gelişmeleri burada paylaşmaya çalışırım.

Deniz Yıldızı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026