agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni89Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-06-2010, 13:01   #181
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-06-2010
Merhabalar;
Siteye yeni üye oldum ve hep yucca sandığım ağacımın şimdi dracaena olabileceğini düşünüyorum. Resimlerini ekledim, benim ağacım yucca mı,dracaena mı?
Benim ağacım da çiçek açar mı?

Eklenen Resimler

Düzenleyen zeyzeynep : 24-06-2010 saat 14:53
zeyzeynep Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2010, 22:18   #182
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-01-2010
bitkiniz dracena massagena

merkürvenüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2010, 13:31   #183
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-06-2010
merkürvenüs bilgilendirme için teşekkür ederim..

zeyzeynep Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2010, 12:38   #184
Ağaç Dostu

Nariel's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2008
Galeri: 236
Bizim 12-13 yıllık drasenalarımızdan biri bunca yıldan sonra dipten bir tane sürgün verdi. O çok yaşlı kupku gövdenin dibinden gelen bu can, hayatın işleyişini de bir yönden bize anlatıyor:

Eklenen Resimler

Diadem beğendi.
Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2010, 11:33   #185
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-06-2010
Yerini değiştikten sonra mı oldu yaprak dökmesi? Benimde var bu çiçekten.Biraz yavaş büyüyen bir çiçek ve ortam değişikliğinden çok çabuk etkileniyor.Salonunuzun güneş almayan bir köşesine koyun. Benim salonum da çok aydınlık kışın idare ediyor ama yazın yer değişimi kaçınılmaz oluyor. Özel bir bakım uygulamıyorum hatta gübre de hiç vermedim ama iyi durumda benimki. Sulamasını duşta yapıyorum, belki ondan hoşlanıyordur.

mavisedir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2010, 11:20   #186
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-07-2010
buda benim drasenam.

elirsena Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2010, 11:20   #187
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-07-2010
resmi yükleyemedim.

elirsena Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2010, 22:48   #188
Ağaçsever

Nebat's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cellin Mesajı Göster
Selamlar arkadaşlar benim drasenam öldü ölecek. Önce yaprak dökülmesi ile başladı. Canlansın diye eşimin verdiği gübreler sanırım fazla geldi. Bayram dönüşü eve geldiğimizde üzerinde sadece 2-3 yaprak kalmıştı. Ancak atmaya kıyamıyorum. Belki tekrar canlanır diye bakıyorum ama gövdesinde de yumuşama var. Sizce ne yapayım?
Sayın Cellin;
Nebatınızı tamamen ölmeden kurtarmak için hemen budama işlemi yapınız.

Yumuşamanın başladığı yerin altından ince testere ile yumuşamaya yani çürümeye başlayan yeri korkmadan kesin ve saksıda kalan sağlam gövdenin üzerini (testereyle kestiğiniz yerin üzerini) mum damlatarak iyice kapatın.

Sonrada direk güneş ışığı almayan bir yere alarak her gün bol bol sulayın. Sulayın ama saksı tabağında kesinlikle su bırakmayın.
Bir de yeni sürgünlerin çıkacakları yerleri tahriş etmemek için ana gövdeye fazla ellemeyin.

Zamanla takriben bir aya kadar ana gövdenin yanlarından özellikle kestiğiniz ve mumla kapattığınız yerin hemen alt taraflarından patlatarak yeni sürgün ya da sürgünler verdiğini göreceksiniz Allah'ın izniyle.

Ben bu işlemi sağlam Yukka'da denedim ve başarılı oldum.
Yukka ile Drasena'nın gövde yapıları aynı olduğu için tereddütsüz tavsiye ederim.

Hoşçakalın.

Nebat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2010, 00:27   #189
Ağaçsever

Nebat's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cellin Mesajı Göster
Sevgili Nebat öncelikle ilginize çok teşekkür ederim. Çiçeği saksısından çıkardım köklerine bakmak için. Bitkinin köklerinin çürüdüğünü ve köklerden başlayarak gövdeye doğruda bir çürüme olduğunu gördüm. Dediğiniz gibi yumuşama olmayan yerleri- ki bunlar dalları ve gövdenin bir kısmı- keserek torfa diktim. Yanlız şu mumla kapatmayı beceremedim. Başka yapabileceğim birşey varmı sizce.
Tekrar tecrübelerinizi ve bilginizi bana seferber ettiğiniz için teşekkürler.
Tekrar merhaba Cellin;
Eğer nebatınızın üst kısmını mum damlatarak iyice kapatırsanız o bölümden hava alamadığı için hem çürümeyecektir hem de tekrar köklenme ve yeni sürgün verme ihtimali artacaktır diye düşünüyorum.
Ben aynı yöntemle 15 cm uzunluğunda ve takriben iki parmak kalınlığındaki Yukka bedenini suda bekleterek iki hafta gibi kısa bir sürede köklendiğini tecrübe edindim. Hem de daha köklenme aşamasında iken mumla kapattığım kısmın hemen alt tarafına karşılıklı iki yeni sürgünün bedeni patlattığını da gördüm.
Sizde dilerseniz önce suda köklenmesini sağlayıp sonra toprakla buluşturabilirsiniz.

Bak gece gece üşenmedim resmini çektim senin için :-)

Eklenen Resimler

Nebat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2010, 23:10   #190
Ağaç Dostu

eminetirsi's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2009
sn gül batur çiçeği almak isteyen oldumu....

eminetirsi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2010, 16:28   #191
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-12-2010
*** arkadaşlar.bu tür hakkında biraz bilgi verebilir misiniz ısı istekleri saksı büyüklüğü v.b
bu gün yeni bir marginata aldıkta fazla bir bilgim yok

maviş-limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2010, 16:29   #192
Yeni Üye

bir de saksısı küçük değiştireyim mi yoksa öylemi kalsın?

maviş-limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2010, 11:37   #193
Yeni Üye

yaprak sararması ve dkülmesi

merhaba arkadaşlar.geçen hafta dracena bitkimin saksısı kırıldı ve yeni saksı ile beraber uzun zamandır toprak değişimde olmadığından toprağınıda bu arada yenilemiş oldumm.bu arada köklerinin küçük parçalar halinde dökülmüş olduğunuda farkettim.ancak sorun sanırım toprakta oldu hiç kurumayan bi toprak kullanmışım.1 haftadır toprak kurumdı sulandıktan sonra buna bağlı olarak ta bitki sararmaya ve dökülmeye başladı.Ne yapmam gerekir tekrar toprak değiştirsem bitki iyice strese girermi.yoksa toprağın kurumasını mı beklesem ki bu durumda bayağı bi yaprak kaybım olacak.lütfen bilgilendirirseniz sevinirim

kobayashi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2010, 09:32   #194
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-12-2010
kuruma ve solma

merhabalar arkadaşlar.1-2 aydır dracena bitkim yapraklarını indirdi.dik özelliklerini kaybetti.ayrıca yapraklarda kuruma ve dökülmeler başladı.bunlar olurken 15 gün önce saksı ve toprağını değiştirdim.bununla bağlantılı olabilirmi ardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Eklenen Resimler

e1hun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2010, 15:04   #195
Ağaç Dostu

Süleyman Koçak's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi e1hun Mesajı Göster
merhabalar arkadaşlar.1-2 aydır dracena bitkim yapraklarını indirdi.dik özelliklerini kaybetti.ayrıca yapraklarda kuruma ve dökülmeler başladı.bunlar olurken 15 gün önce saksı ve toprağını değiştirdim.bununla bağlantılı olabilirmi ardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
Sayın e1hun; (uzmanlar sessiz kalınca, meydan bana kaldı) Anladığım kadarıyla önce bitkiniz hastalandı, sonra da üstüne siz toprağını değiştirdiniz. Kanaatimce endişelenmeniz için henüz erken. Bitkinizin toprağı nasıldı? Eski, aşırı kireçli, geçirimsiz vb yani bitkinin sevmediği bir toprak ve saksı terkibi, yanlış sulama gibi etkenler sorunların kökeni olabilir. Ya da toprakta zararlılar türemiş ve kök yapısına zarar vermiş olabilir. Üstüne de saksı değişimi sırasında kök bölgesi zarar görmüş ve bitkiniz strese girmiştir. İhtimal dahilinde pek çok neden var. Tabi bir kısım yapraklar da buna bağlı olarak sararıp dökülecektir. Hatta bitki bütün yapraklarını bile dökse, gövde kısmı tamamen kuruyup içi boş bir hal almadan bitkinizden ümidinizi kesmeyin derim. Şayet kök sağlıklı ve toprak uygun ise, tepe kısmını kesseniz de kestiğiniz yerin yanından bir iki sürgün verecektir bitkiniz. Hatta bitkinizin formunu klasik görünümden kurtarmak istiyorsanız bu uygulamayı tavsiye ederim. Bu konuda kendimce başarılı bulduğum uygulamalarım var, yazdıklarım da tecrübe ile sabittir
Geçmiş olsun selamlar..

Süleyman Koçak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-01-2011, 21:34   #196
Yeni Üye

nehirderya's Avatar

Giriş Tarihi: 04-12-2010
merhaba. benimde bir draçenam var. gözünün içine bakıyorum. fakat büyük saksıları sevmediğini duydum gerçkten doğru mu?

nehirderya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2011, 17:24   #197
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-12-2010
teşekkür ederim süleyman bey verdiğiniz bilgiler için.sanırım dediğiniz gibi bitki stresini attı ve yapraklarını kaldırmaya başladı ama bu arada bi hayli kayıp oldu.tavsiyenize uyacağım ve biraz değişiklik yapacağım

e1hun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2011, 09:54   #198
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-02-2009
yapraklarda sararma

Benim de salonumda dracena var. Yaprakları sararıp düşüyor. Önceden de böyle bir sorunum olmuştu ve o Dracenamın yaprakları birer birer sararıp düştüler. Neredeyse hiç yaprak kalmadı ve sonra da gövdesi yumuşadı ve çürüdü. Bunda sulamayla ilgili bir sorun mu oldu acaba???

pcay2000 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2011, 15:53   #199
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-05-2011
Umut var mı?

Merhaba,

Benim de bir dracaena'm var ofisimde, ilk aldığımda oldukça gürdü, bakımını bu güne kadar yemek işlerimizi yapan bir ablamız yapıyordu vefakat yaprakları solmaya başlayınca her gün sulamış sağolsun . Bugün fırsat bulup toprağını değiştirdim. Fakat kökünü görünce enikonu umudum kırıldı.

Toprak sudan nerede ise killeşmiş, kökü vıcık vıcık su olmuş.. Kökünü temizledim, iyice çürüyen bölümlerini koparttım, sonra yeni toprağını koydum ve sulama zamanını doğru ayarlamak için de şu cihazı sipariş verdim; http://urun.gittigidiyor.com/Ph-nem-...QQidZZ37904880

Bunların dışında yapmamı tavsiye edeceğiniz şeyler var mı? Sizce umut var mı kurtarabilir miyim?

okaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2011, 10:35   #200
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-06-2009
Çiçeğim kötü durumda :((

Yaklaşık 3 ay kadar önce aldığım drecenam yaprak uçları kırılır gidi oldu aşağı bakmaya başladılar.Gelip geçerken çarpılmıyor .Asıl sorun beyaz beyaz lekelenmeler olduğu,un biti mi bilemiyorum ama 1 ana gövdeyi sarmış durumda.Beyaz sabunlu su püskürttüm 2 gün önce dallarına ve yaprakalrına ama br değişiklik olmadı gittikçe de çoğalıyorlar.3 ana gövde var en üsttekinde hastalık yok acaba ona geçmeden farklı bir saksıya geçirsem mi ??? Ayrıca en üst sağlam daldan birini kesip köklenmesi için suya koydum ana gövdeyi mumla kapadım.Hepsini sayenizde bu forumdan öğrendim ve uyguladım umarım başarılı olur (?) Şu un btine sabunlu su iyi gelir mi ? Ne kadar zaman yapılmalı iyi gelirse de ?

Dagkum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2011, 19:03   #201
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-04-2011
herkesin sorunu ... benim de aynen, yapraklar aşağıya bakıyor salkım salkım, uçlarda yanıklık... çiçekçiden aldığımda dimdik çok enerjikti, şimdi ise bütün özelliğini yitirdi, yeşil bi ot yığını gibi duruyor, güneş görmüyor,aydınlık yerde, çok sulamadım, böcek yok görünürde, kimse çarpmıyor...
anlamıyorum bu çiçeklerin sorunu ne ...

princess48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2011, 23:12   #202
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-07-2011
Daha çok küçükler.

Eklenen Resimler

Azelia Kara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2011, 07:34   #203
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-09-2011
Herkese selamlar.
Yaklaşık 7 yıldır drasena çiçeğim var. Şimdiye kadar ne yaprak döktü ne de sarardı.Her geçen yıl biraz daha büyüdü. Çok fazla büyüdüğü için 1 hafta önce daha büyük bir saksıya geçirerek üzerine yeni toprak ilave ettim. Ancak yaprakları sararıp dökülmeye başladı. Çiçeğimi kaybetmek istemiyorum. Ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz?

oliver1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2011, 07:08   #204
Ağaç Dostu

Tika's Avatar

Giriş Tarihi: 22-09-2008
Geçen hafta Bayrampaşa Praktiker'den Drasena aldım.Fiyatı 4.99'du.Üstelik büyükte.Promosyon yapmışlar.Bir tane daha salon bitkisi aldım;ama adını bilmiyorum.Öğrenip forumdan onunla ilgili başlığı da okuyacağım.Haftada bir gün sulamam söylendi.Öyle de yapıyorum.Şimdilik iyi.Umarım bir sorun olmaz.Evde kedim var,ve alt yapraklarını biraz kemirmiş. Üstelik çimi de var;ama çiçekle de ilgili.Çiçeğim uzun hoparlörün üzerinde duruyor,bu nedenle üst yapraklara ulaşamıyor.Sıvı besini öğrendiğim de iyi oldu.Alır almaz da saksısını değiştirdim.Böyle bir huyum var.Aldığım bitkinin ilk olarak saksısını değiştiriyorum. :S Umarım yerini sever ve güzel bir şekilde büyür.Sevgiler.

Tika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2011, 08:49   #205
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-10-2011
Kökler çürüyor

Merhaba lütfen yardım edin. Yucca sandığım bitkimin sayenizde drasena olduğunu öğrendim.
Yaklaşık 1,5 senedir gayet sağlıklıydı, ancak son zamanlarda yapraklarını iyice döktü, yaprak uçları kurudu, kuruyan yerleri budadım ve küçük olan sapındaki 3 çıkış noktasının yaprağa uç verdiği kısımlar sararıyor, çürüyor (??) ve yapraklar daha sağlıklıyken düşüyor. Okuduklarıma göre sapı ellediğimde içi boş boş olan bir tanesini kestim ve mumla kestiğim yeri kapattım, ama diğerleri de düşmeye başladı
2-3 haftada bir suluyorum aslında, arada bir yapraklarına su da püskürtüyorum, sorun nedir anlamadım...
Ne yapmalıyım?

Eklenen Resimler

flzrkymz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2011, 15:09   #206
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-11-2011
Merhaba;
Yaklaşık 25 yıldır baktığım Dr Marginata yı saksıdan
bahçeye alabilirmiyim?

Düzenleyen RODOPLU : 07-11-2011 saat 09:16
RODOPLU Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2011, 16:23   #207
Ağaç Dostu

eb_ru's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi RODOPLU Mesajı Göster
Merhaba;
Yaklaşık 25 yıldır baktığım Dr Marginata yı saksıdan
bahçeye alabilirmiyim?
Merhaba
Kışın 10-15 C sıcaklık isteyen bir bitki Dracaena Marginata. Sanırım dışarda yaşamaz.

eb_ru Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2012, 14:13   #208
Ağaç Dostu

nardane's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2011
Bitkiler ailemize yeni katılan dresenamız, hediye geldi.

Eklenen Resimler

nardane Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2012, 10:44   #209
Ağaçsever

glorya's Avatar

Giriş Tarihi: 02-04-2012
ekte gördüğünüz bitkiler benim marginata'm ancak yapraklarının ucunda sararmalar var. Bir de benim bitkim sizin dracena larınızdan biraz farklı sanırım farklı bir türü. Öyle değil mi?

Eklenen Resimler

Düzenleyen glorya : 02-04-2012 saat 12:03
glorya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2012, 09:45   #210
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-04-2012
Question

benim de 2 tane marginatam var. İkisinin de saksılarını ve topraklarını 1 ay önce değiştirdim. Yalnız 2. resimdeki görüldüğü üzere pek cansız ayrıca yandaki daldan çıkan 3 ayrı dal da çürüdü. Önce boynunu eğdi, sonra dalın içi boşaldı. ben de sağlam yerinden kestim ve mumla üstlerini kapattım. Ama yine de ana dalın yaprakları da çok sağlıksız. Güzel gelişen çiçeğimin yapraklarında ise küçük beyaz noktacıklar var. onlarında fotoğraflarını çektim. Ben şimdi hangi çiçeğime ne yapsam?? yardım eder misiniz??

Eklenen Resimler

aybükeahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025