![]() |
|
![]() |
#181 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-06-2010
|
Merhabalar; Siteye yeni üye oldum ve hep yucca sandığım ağacımın şimdi dracaena olabileceğini düşünüyorum. Resimlerini ekledim, benim ağacım yucca mı,dracaena mı? Benim ağacım da çiçek açar mı? Düzenleyen zeyzeynep : 24-06-2010 saat 14:53 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-01-2010
|
bitkiniz dracena massagena |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-06-2010
|
merkürvenüs bilgilendirme için teşekkür ederim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
|
Bizim 12-13 yıllık drasenalarımızdan biri bunca yıldan sonra dipten bir tane sürgün verdi. O çok yaşlı kupku gövdenin dibinden gelen bu can, hayatın işleyişini de bir yönden bize anlatıyor: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2010
|
Yerini değiştikten sonra mı oldu yaprak dökmesi? Benimde var bu çiçekten.Biraz yavaş büyüyen bir çiçek ve ortam değişikliğinden çok çabuk etkileniyor.Salonunuzun güneş almayan bir köşesine koyun. Benim salonum da çok aydınlık kışın idare ediyor ama yazın yer değişimi kaçınılmaz oluyor. Özel bir bakım uygulamıyorum hatta gübre de hiç vermedim ama iyi durumda benimki. Sulamasını duşta yapıyorum, belki ondan hoşlanıyordur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-07-2010
|
buda benim drasenam. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-07-2010
|
resmi yükleyemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-04-2009
|
Alıntı:
Nebatınızı tamamen ölmeden kurtarmak için hemen budama işlemi yapınız. Yumuşamanın başladığı yerin altından ince testere ile yumuşamaya yani çürümeye başlayan yeri korkmadan kesin ve saksıda kalan sağlam gövdenin üzerini (testereyle kestiğiniz yerin üzerini) mum damlatarak iyice kapatın. Sonrada direk güneş ışığı almayan bir yere alarak her gün bol bol sulayın. Sulayın ama saksı tabağında kesinlikle su bırakmayın. Bir de yeni sürgünlerin çıkacakları yerleri tahriş etmemek için ana gövdeye fazla ellemeyin. Zamanla takriben bir aya kadar ana gövdenin yanlarından özellikle kestiğiniz ve mumla kapattığınız yerin hemen alt taraflarından patlatarak yeni sürgün ya da sürgünler verdiğini göreceksiniz Allah'ın izniyle. Ben bu işlemi sağlam Yukka'da denedim ve başarılı oldum. Yukka ile Drasena'nın gövde yapıları aynı olduğu için tereddütsüz tavsiye ederim. Hoşçakalın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-04-2009
|
Alıntı:
Eğer nebatınızın üst kısmını mum damlatarak iyice kapatırsanız o bölümden hava alamadığı için hem çürümeyecektir hem de tekrar köklenme ve yeni sürgün verme ihtimali artacaktır diye düşünüyorum. Ben aynı yöntemle 15 cm uzunluğunda ve takriben iki parmak kalınlığındaki Yukka bedenini suda bekleterek iki hafta gibi kısa bir sürede köklendiğini tecrübe edindim. Hem de daha köklenme aşamasında iken mumla kapattığım kısmın hemen alt tarafına karşılıklı iki yeni sürgünün bedeni patlattığını da gördüm. Sizde dilerseniz önce suda köklenmesini sağlayıp sonra toprakla buluşturabilirsiniz. Bak gece gece üşenmedim resmini çektim senin için :-) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2009
|
sn gül batur çiçeği almak isteyen oldumu.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-12-2010
|
*** arkadaşlar.bu tür hakkında biraz bilgi verebilir misiniz ısı istekleri saksı büyüklüğü v.b bu gün yeni bir marginata aldıkta fazla bir bilgim yok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Yeni Üye
|
bir de saksısı küçük değiştireyim mi yoksa öylemi kalsın? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Yeni Üye
|
yaprak sararması ve dkülmesi
merhaba arkadaşlar.geçen hafta dracena bitkimin saksısı kırıldı ve yeni saksı ile beraber uzun zamandır toprak değişimde olmadığından toprağınıda bu arada yenilemiş oldumm.bu arada köklerinin küçük parçalar halinde dökülmüş olduğunuda farkettim.ancak sorun sanırım toprakta oldu hiç kurumayan bi toprak kullanmışım.1 haftadır toprak kurumdı sulandıktan sonra buna bağlı olarak ta bitki sararmaya ve dökülmeye başladı.Ne yapmam gerekir tekrar toprak değiştirsem bitki iyice strese girermi.yoksa toprağın kurumasını mı beklesem ki bu durumda bayağı bi yaprak kaybım olacak.lütfen bilgilendirirseniz sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-12-2010
|
kuruma ve solma
merhabalar arkadaşlar.1-2 aydır dracena bitkim yapraklarını indirdi.dik özelliklerini kaybetti.ayrıca yapraklarda kuruma ve dökülmeler başladı.bunlar olurken 15 gün önce saksı ve toprağını değiştirdim.bununla bağlantılı olabilirmi ardımcı olursanız sevinirim teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2008
|
Alıntı:
![]() Geçmiş olsun selamlar.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-12-2010
|
merhaba. benimde bir draçenam var. gözünün içine bakıyorum. fakat büyük saksıları sevmediğini duydum gerçkten doğru mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-12-2010
|
teşekkür ederim süleyman bey verdiğiniz bilgiler için.sanırım dediğiniz gibi bitki stresini attı ve yapraklarını kaldırmaya başladı ama bu arada bi hayli kayıp oldu.tavsiyenize uyacağım ve biraz değişiklik yapacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-02-2009
|
yapraklarda sararma
Benim de salonumda dracena var. Yaprakları sararıp düşüyor. Önceden de böyle bir sorunum olmuştu ve o Dracenamın yaprakları birer birer sararıp düştüler. Neredeyse hiç yaprak kalmadı ve sonra da gövdesi yumuşadı ve çürüdü. Bunda sulamayla ilgili bir sorun mu oldu acaba??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-05-2011
|
Umut var mı?
Merhaba, Benim de bir dracaena'm var ofisimde, ilk aldığımda oldukça gürdü, bakımını bu güne kadar yemek işlerimizi yapan bir ablamız yapıyordu vefakat yaprakları solmaya başlayınca her gün sulamış sağolsun . Bugün fırsat bulup toprağını değiştirdim. Fakat kökünü görünce enikonu umudum kırıldı. Toprak sudan nerede ise killeşmiş, kökü vıcık vıcık su olmuş.. Kökünü temizledim, iyice çürüyen bölümlerini koparttım, sonra yeni toprağını koydum ve sulama zamanını doğru ayarlamak için de şu cihazı sipariş verdim; http://urun.gittigidiyor.com/Ph-nem-...QQidZZ37904880 Bunların dışında yapmamı tavsiye edeceğiniz şeyler var mı? Sizce umut var mı kurtarabilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-06-2009
|
Çiçeğim kötü durumda :((
Yaklaşık 3 ay kadar önce aldığım drecenam yaprak uçları kırılır gidi oldu aşağı bakmaya başladılar.Gelip geçerken çarpılmıyor .Asıl sorun beyaz beyaz lekelenmeler olduğu,un biti mi bilemiyorum ama 1 ana gövdeyi sarmış durumda.Beyaz sabunlu su püskürttüm 2 gün önce dallarına ve yaprakalrına ama br değişiklik olmadı gittikçe de çoğalıyorlar.3 ana gövde var en üsttekinde hastalık yok acaba ona geçmeden farklı bir saksıya geçirsem mi ??? Ayrıca en üst sağlam daldan birini kesip köklenmesi için suya koydum ana gövdeyi mumla kapadım.Hepsini sayenizde bu forumdan öğrendim ve uyguladım umarım başarılı olur (?) Şu un btine sabunlu su iyi gelir mi ? Ne kadar zaman yapılmalı iyi gelirse de ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-04-2011
|
herkesin sorunu ... benim de aynen, yapraklar aşağıya bakıyor salkım salkım, uçlarda yanıklık... çiçekçiden aldığımda dimdik çok enerjikti, şimdi ise bütün özelliğini yitirdi, yeşil bi ot yığını gibi duruyor, güneş görmüyor,aydınlık yerde, çok sulamadım, böcek yok görünürde, kimse çarpmıyor... anlamıyorum bu çiçeklerin sorunu ne ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-07-2011
|
Daha çok küçükler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-09-2011
|
Herkese selamlar. Yaklaşık 7 yıldır drasena çiçeğim var. Şimdiye kadar ne yaprak döktü ne de sarardı.Her geçen yıl biraz daha büyüdü. Çok fazla büyüdüğü için 1 hafta önce daha büyük bir saksıya geçirerek üzerine yeni toprak ilave ettim. Ancak yaprakları sararıp dökülmeye başladı. Çiçeğimi kaybetmek istemiyorum. Ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz? *** |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-09-2008
|
Geçen hafta Bayrampaşa Praktiker'den Drasena aldım.Fiyatı 4.99'du.Üstelik büyükte.Promosyon yapmışlar.Bir tane daha salon bitkisi aldım;ama adını bilmiyorum.Öğrenip forumdan onunla ilgili başlığı da okuyacağım.Haftada bir gün sulamam söylendi.Öyle de yapıyorum.Şimdilik iyi.Umarım bir sorun olmaz.Evde kedim var,ve alt yapraklarını biraz kemirmiş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
Kökler çürüyor
Merhaba lütfen yardım edin. Yucca sandığım bitkimin sayenizde drasena olduğunu öğrendim. Yaklaşık 1,5 senedir gayet sağlıklıydı, ancak son zamanlarda yapraklarını iyice döktü, yaprak uçları kurudu, kuruyan yerleri budadım ve küçük olan sapındaki 3 çıkış noktasının yaprağa uç verdiği kısımlar sararıyor, çürüyor (??) ve yapraklar daha sağlıklıyken düşüyor. Okuduklarıma göre sapı ellediğimde içi boş boş olan bir tanesini kestim ve mumla kestiğim yeri kapattım, ama diğerleri de düşmeye başladı ![]() 2-3 haftada bir suluyorum aslında, arada bir yapraklarına su da püskürtüyorum, sorun nedir anlamadım... Ne yapmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-11-2011
|
Merhaba; Yaklaşık 25 yıldır baktığım Dr Marginata yı saksıdan bahçeye alabilirmiyim? Düzenleyen RODOPLU : 07-11-2011 saat 09:16 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2011
|
Alıntı:
Kışın 10-15 C sıcaklık isteyen bir bitki Dracaena Marginata. Sanırım dışarda yaşamaz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Bitkiler ailemize yeni katılan dresenamız, hediye geldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2012
|
ekte gördüğünüz bitkiler benim marginata'm ancak yapraklarının ucunda sararmalar var. Bir de benim bitkim sizin dracena larınızdan biraz farklı sanırım farklı bir türü. Öyle değil mi? ![]() Düzenleyen glorya : 02-04-2012 saat 12:03 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-04-2012
|
![]() benim de 2 tane marginatam var. İkisinin de saksılarını ve topraklarını 1 ay önce değiştirdim. Yalnız 2. resimdeki görüldüğü üzere pek cansız ayrıca yandaki daldan çıkan 3 ayrı dal da çürüdü. Önce boynunu eğdi, sonra dalın içi boşaldı. ben de sağlam yerinden kestim ve mumla üstlerini kapattım. Ama yine de ana dalın yaprakları da çok sağlıksız. Güzel gelişen çiçeğimin yapraklarında ise küçük beyaz noktacıklar var. onlarında fotoğraflarını çektim. Ben şimdi hangi çiçeğime ne yapsam?? yardım eder misiniz?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|