agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni89Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-06-2007, 10:34   #1
Ağaç Dostu

sabah's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 11
Drasena (Dracaena)

Daha öncede belirttiğim gibi Dracaenaya kardeş kanı dendiğini duymadım, çiçekçi katalogları, kitaplar ve internette de karşılaşmadım.

Sınırlı kullanımı mı var yoksa sadece bir öneri mi anlamadım.

İnternette kırmızı reçinesinden dolayı yalnızca Dracaena draco L.'ye ejder kanı dendiğini buldum.

Eğer dracaena'ya başka türkçe ad bulunamıyorsa ve türkçe bir ad ile yazılmak isteniyorsa birçok yerde yapıldığı gibi Drasena olarak yazılmasını daha doğru buluyorum.

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2011, 15:53   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-05-2011
Umut var mı?

Merhaba,

Benim de bir dracaena'm var ofisimde, ilk aldığımda oldukça gürdü, bakımını bu güne kadar yemek işlerimizi yapan bir ablamız yapıyordu vefakat yaprakları solmaya başlayınca her gün sulamış sağolsun . Bugün fırsat bulup toprağını değiştirdim. Fakat kökünü görünce enikonu umudum kırıldı.

Toprak sudan nerede ise killeşmiş, kökü vıcık vıcık su olmuş.. Kökünü temizledim, iyice çürüyen bölümlerini koparttım, sonra yeni toprağını koydum ve sulama zamanını doğru ayarlamak için de şu cihazı sipariş verdim; http://urun.gittigidiyor.com/Ph-nem-...QQidZZ37904880

Bunların dışında yapmamı tavsiye edeceğiniz şeyler var mı? Sizce umut var mı kurtarabilir miyim?

okaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2012, 10:44   #3
Ağaçsever

glorya's Avatar

Giriş Tarihi: 02-04-2012
ekte gördüğünüz bitkiler benim marginata'm ancak yapraklarının ucunda sararmalar var. Bir de benim bitkim sizin dracena larınızdan biraz farklı sanırım farklı bir türü. Öyle değil mi?

Eklenen Resimler

Düzenleyen glorya : 02-04-2012 saat 12:03
glorya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2018, 20:37   #4
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Merhaba arkadaslar,
Kahve kosemizde bahsettigim Dracena budur. Dun elinde torbasiyla fotografini cekmisim;biraz acemi isi gibi oldu kusura bakmayin ama evden uzakta olunca simdi boyle koyayim dedim. Oradaki calisanda alt turunu bilmiyordu ancak bilen,tahmin yurutebilecek varsa yorumlarini bekliyorum.Amerika’dan aldigim icin belki farkli varyeteleri de geliyordur diye dusundum.

Sevgiler

Eklenen Resimler

lusoari beğendi.
Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2023, 10:52   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-12-2023
Yeni dallarin ciktigi dalin ucu koptu

Merhaba, carpma sonucu kucuk yeni dallarin ciktigi uclardan birisi koptu, simdi orada bir bosluk var. Ayni yerden dal cikmaya devam eder mi, ya da orayi kapatmam mi lazim? Hava alirsa tum ana dal kurur mu? Ayrica kopan parcayi koklendirme sansim var mi?

Eklenen Resimler

Mesut Temiz beğendi.
Ebruebruebru Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2008, 13:52   #6
Ağaç Dostu

Süleyman Koçak's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2008
Dracaena margarita

Merhaba dostlar.
Ben de bir margarita (veya marginata) bitkisi satın aldım. Ancak uygun yaşama ortamları hakkında bilgim yok. Nasıl bir ortam ister? Su ve nem ihtiyacı nedir? Bakımında nelere dikkat etmek icabeder? Hangi toprak çeşidinden hoşlanır? Çiçekçiden getirdikten sonra yapılaması gerekenler nedir?
Ayrıca fotoğrafta da görüldüğü gibi uçlardaki sararmalar normal midir?
Bilgi verirseniz memnun olurum.

Düzenleyen Süleyman Koçak : 06-09-2010 saat 11:50
Süleyman Koçak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2008, 20:26   #7
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2007
Galeri: 53
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Süleyman KOÇAK Mesajı Göster
Merhaba dostlar.
Ben de bir margarita (veya marginata) bitkisi satın aldım. Ancak uygun yaşama ortamları hakkında bilgim yok. Nasıl bir ortam ister? Su ve nem ihtiyacı nedir? Bakımında nelere dikkat etmek icabeder? Hangi toprak çeşidinden hoşlanır? Çiçekçiden getirdikten sonra yapılaması gerekenler nedir?
Ayrıca fotoğrafta da görüldüğü gibi uçlardaki sararmalar normal midir?
Bilgi verirseniz memnun olurum.
Başından itibaren bu bölümü okursanız sanırım Dracaena margarita hakkında gereken bilgileri bulacaksınız.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-11-2008, 02:16   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Galeri: 225
Kardeş Kanı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sabah Mesajı Göster
Dracaena'ya "Kardeş kanı " dendiği daha önce duymamıştım. Tuylerim diken diken oldu....

Melih Cevdet ANDAY Anı adlı şiirinde şöyle der:

"Sevdiğim çiçek adları gibi
Sevdiğim sokak adları gibi
Bütün sevdiklerimin adları gibi
Adınız geliyor aklıma"

Aslında bütün çiçek adlarını severim...
Latince adlarından söz etmiyorum. Türkçe adlarından söz ediyorum...
Hemen hemen hepsinin adı şiirseldir. Pek çoğunun da adını çocuklarımıza vermişizdir. Ama Kardeş Kanı?.. (Latince ismi: Centranthus...)
İnsanı nasıl da rahatsız ediyor... Kim neden bu adı vermiş buna, nasıl anonim hale gelmiş bilmiyorum...

Bahçemde var bu çiçekten.
Çok arsız bir çiçek oysa...
Öyle dramatik bir görünüşü de yok.
Güzel, evet bir arada iken çok gösterişliler.
Üstelik yayılıcı da...
Hiç olmadık yerlerden çıkıyorlar.. Duvar diplerinden, taşların aralarından fışkırıyorlar... Boyları 1 metreye ulaşanları oluyor. Soğuktan da, ayazdan da; kardan, borandan da korktukları yok...
Hani yine de razı gelmem ama öyle kırılgan, öyle nazik, öyle naif olsalar bari... Ama neden kardeş kanı adını vermişler anlamış değilim.

Bu çiçeğin adını ilk duyduğumda ister istemez aklıma İnsanlığın ilk cinayeti olduğuna inanılan kardeşin kardeşi (Hz Adem'in çocukları olan Kabil'in Habil'i) öldürmesi aklıma geliyor?... Nitekim Cezmi ERSÖZ'ün de içini sızlatmış bu isim... (Kafka Market Syf 75) Ama onun sözünü ettiği bir çiçek değil aktarlarda satılan bir tür mercan kayasına verilen ad. Ezilip suyla tülbentten geçirildikten sonra limon damlatılarak içiliyormuş. Korkusu olanlara iyi geliyormuş... Ersöz de benim gibi soruyor... 'Ve en tuhafi, bu ilginç nesneye Kardeş Kanı adını kim verdi?...'

Eklenen Resimler

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2007, 12:32   #9
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-05-2007
dracaena marginata

Merhabalar,
Benim de bir Dracaena Marginata çiçeğim var. Rengi tamamen yeşil değil, yaprakların kenarları şerit halinde açık renk. Arkaları da hafif bordomsu. Son günlerde hızlı biçimde yaprak döküyor. Yaprakları önce uçtan itibaren kızıllaşıyor, sonra sararıyor ve ertesi gün gidiyor.. İlk başlarda direkt güneş ışığı almayan ama aydınlık bir cam kenarına koymuştum. (diğer çiçeklerimin yanına) Ancak hava akımı konusunda hassas olduğunu öğrenince daha az akım olan bir yere taşıdım. Sanırım yerini sevmedi. Yaprak uçları da yanık yanık. Suyuyla ilgili bir sorun olabilir mi? Toprağının nemli olmasına özen gösteriyorum. Düzenli olarak su püskürtüyorum. 15 günde bir sıvı bitki besini veriyorum. Hatta geçen gün belki kendine gelir diye yıkadım da... Banyonun ardından sanki biraz canlandı ama yaprak dökmeye devam ediyor. Sizce nerede hata yapıyorum? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Bir de ev içinde sigara içiliyor olması genel olarak çiçekleri etkiler mi?
Şimdiden teşekkürler

Eklenen Resimler

Milla beğendi.

Düzenleyen yase_erdo : 27-05-2007 saat 19:22 Neden: resim ekleme
yase_erdo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2007, 19:40   #10
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yase_erdo Mesajı Göster
Merhabalar,
Benim de bir Dracaena Marginata çiçeğim var. Rengi tamamen yeşil değil, yaprakların kenarları şerit halinde açık renk. Arkaları da hafif bordomsu. Son günlerde hızlı biçimde yaprak döküyor. Yaprakları önce uçtan itibaren kızıllaşıyor, sonra sararıyor ve ertesi gün gidiyor.. İlk başlarda direkt güneş ışığı almayan ama aydınlık bir cam kenarına koymuştum. (diğer çiçeklerimin yanına) Ancak hava akımı konusunda hassas olduğunu öğrenince daha az akım olan bir yere taşıdım. Sanırım yerini sevmedi. Yaprak uçları da yanık yanık. Suyuyla ilgili bir sorun olabilir mi? Toprağının nemli olmasına özen gösteriyorum. Düzenli olarak su püskürtüyorum. 15 günde bir sıvı bitki besini veriyorum. Hatta geçen gün belki kendine gelir diye yıkadım da... Banyonun ardından sanki biraz canlandı ama yaprak dökmeye devam ediyor. Sizce nerede hata yapıyorum? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Şimdiden teşekkürler

Sorun tam olarak bu mu bilemem ama toprağın nemli olması konusuna takıldım ben. Çünkü sanırım bu türlerin suyla çok arası yok. Ben kışın 3 haftada bir suluyordum nerdeyse, şu sıralarda da bir hafta-10 günde bir falan suluyorum. Toprağın üst kısmı ciddi ciddi kurumuş oluyor. Bunu da sevdiğini düşünüyorum çünkü aldığımda hafif sarımsıydı, yine de en iyisi bu diye almıştım. Ama şimdi yemyeşil.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2007, 19:42   #11
Ela
Ağaç Dostu

Ela's Avatar

Giriş Tarihi: 23-10-2006
İlk başlarda direkt güneş ışığı almayan ama aydınlık bir cam kenarına koymuştum. (diğer çiçeklerimin yanına) Ancak hava akımı konusunda hassas olduğunu öğrenince daha az akım olan bir yere taşıdım. Sanırım yerini sevmedi. Yaprak uçları da yanık yanık. Suyuyla ilgili bir sorun olabilir mi? Toprağının nemli olmasına özen gösteriyorum. Düzenli olarak su püskürtüyorum. 15 günde bir sıvı bitki besini veriyorum. Hatta geçen gün belki kendine gelir diye yıkadım da... Banyonun ardından sanki biraz canlandı ama yaprak dökmeye devam ediyor. Sizce nerede hata yapıyorum? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Benim de aynı çiçekten var ve çok sağlıklı benim ki gölge de duruyor.4 günde bir az su veririm fakat yapraklarını sık sık yıkıyorum.15 günde bir sıvı gübre veriyorum.Çiçeklerimin yanında sigara içilmiyor.Yanından geçenlerin çarpamayacağı bir yerde duruyor.

Ela Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2007, 21:51   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-05-2007
öncelikle yanıt veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. ortamın loş göründüğü doğru, çünkü akşam saatlerinde ve cep telefonuyla çekmiştim, ancak bu kadar becerebildim.. aslında gündüz daha aydınlıktır. ama sanırım asıl sorun toprağını fazla nemli bırakmam. şu andan itibaren sulama işini azaltıyorum. 15 günde bir sıvı besin ve su püskürtme işine devam edeyim. bakalım, inşallah bir an önce kendine gelir ve sağlıklı fotoğraflarını yollarım...

yase_erdo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2007, 23:16   #13
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yase_erdo Mesajı Göster
öncelikle yanıt veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. ortamın loş göründüğü doğru, çünkü akşam saatlerinde ve cep telefonuyla çekmiştim, ancak bu kadar becerebildim.. aslında gündüz daha aydınlıktır. ama sanırım asıl sorun toprağını fazla nemli bırakmam. şu andan itibaren sulama işini azaltıyorum. 15 günde bir sıvı besin ve su püskürtme işine devam edeyim. bakalım, inşallah bir an önce kendine gelir ve sağlıklı fotoğraflarını yollarım...
İnşallah

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2007, 22:32   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-10-2007
yapraklarda beyaz şeyler

Selamlar..ben de 4gün önce yapraklarına filan dikkat etmeden Dracaena aldım ama daha dün farkettim ki yapraklarının altında ve üstünde beyaz pamuğa benzer şeyler var ve elimle onları sıyırdığımda o beyaz şeyin olduğu yer açık yeşil bir renk almış oluyor.inşallah anlatabilmişimdir bit olduğunu sanmıyorum çünkü ahreket etmiyorlar.Acaba bu nedir ve bitkiye bir zararı var mıdır?nasıl yok edebilirim?

bernay35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2007, 18:27   #15
Ağaçsever

Ashba's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bernay35 Mesajı Göster
Selamlar..ben de 4gün önce yapraklarına filan dikkat etmeden Dracaena aldım ama daha dün farkettim ki yapraklarının altında ve üstünde beyaz pamuğa benzer şeyler var ve elimle onları sıyırdığımda o beyaz şeyin olduğu yer açık yeşil bir renk almış oluyor.inşallah anlatabilmişimdir bit olduğunu sanmıyorum çünkü ahreket etmiyorlar.Acaba bu nedir ve bitkiye bir zararı var mıdır?nasıl yok edebilirim?
Zararlılar bölümüne bakmanız sizin için daha aydınlatıcı olur.

Ashba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2007, 14:11   #16
gökhan aydinli

gokhan aydinli's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2007
Bu çiçek uygun ortam sağlanırsa bir hayli hızlı büyüyen ve dayanıklı bir yapıya sahip.
Yaprak uçları sadece hava akımı **** aşırı sulama veya susuzluktan değil çarpma ve sürtünmeler sonucu sararma kuruma yapabilmekte, az ışık alan karanlık olmayan yerlere iyi adapte olduğunu söyleyebilrim..
Toprağın üst kısmı özellikle yazın nemli olmalı, çok su sevmiyor yarakları ise suya bayılıyor yapraklarını haftada bir yıkamak kışın ise kapalı mekanlarda ihtiyacı olan nem için su püskürtmek gayet yerinde olacaktır...

gokhan aydinli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2007, 10:27   #17
Ağaç Dostu

BenBen1967's Avatar

Giriş Tarihi: 09-10-2006
Galeri: 3
Dallanabiliyor.Ben kök yapmak için birini kırmıştım yeniden dal çıkarttı,ama çelik köklenememişti

BenBen1967 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2007, 10:39   #18
Ağaç Dostu

BenBen1967's Avatar

Giriş Tarihi: 09-10-2006
Galeri: 3
Geçekten bunun adını değiştirelim ,tüylerim ürperiyor inanın buraya bakmak bile istemiyorum çoğunlukla.Kardeş kolları diyelim bence ,kol gibi uzuyor zaten

BenBen1967 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2007, 14:46   #19
Ağaçsever

fiancee's Avatar

Giriş Tarihi: 28-05-2007
Merabalar,
Bende de bu bitkiden var,geldiğinde küçüktü 5 senede epey yol aldı.Yalnız 1 senedir falan bu en büyük sürgünün yaprakları aşağı doğru inmeye başladı.Acaba ışıkla ilgili mi diye düşünüyorum.Pencereye yakın bir yerde güneş görebiliyor.Eskiden top gibiydi şimdi biraz şekli değişti,neden olabilir acaba?Bir de ne yapabilirim eski haline dönmesi için?

Eklenen Resimler

fiancee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2007, 11:35   #20
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-12-2007
artkadaslar bende spati var yaklasık 1 yıldır onun buyumesı ıcın herseyı yaptım tum odaları gezdı ama nedense cıcek acmıyor ve hep yaprakları asagıya bakıyor ne yapmam lazım bılgı verırsenız sevınırım

aslı5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2008, 11:54   #21
Yeni Üye

durakkan's Avatar

Giriş Tarihi: 17-06-2007
Merhabalar,
Marginata'nın köklendirmesi ve çoğaltılması ile ilgili bilgi verecilecek ve deneyimini aktarabilecek bir arkadaşımız var mı?Teşekkürler...

durakkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2008, 07:55   #22
Ela
Ağaç Dostu

Ela's Avatar

Giriş Tarihi: 23-10-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi durakkan Mesajı Göster
Merhabalar,
Marginata'nın köklendirmesi ve çoğaltılması ile ilgili bilgi verecilecek ve deneyimini aktarabilecek bir arkadaşımız var mı?Teşekkürler...
Ben köklendirdim.Önce suya koymuştum.15 gün suda durdu.Çürüyecek korkusuyla torf+toprak karışımına diktim.10 gün üstünü şeffaf bir torbayla kapattım.Şimdi yeni yapraklar çıkartıyor.Bu dediğim işlemleri nisan ayında yaptım.Bu çiçekte ilk denememdi.Şans eseri tuttu.

Ela Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2008, 00:56   #23
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-10-2007
Galeri: 1
merhaba
ben de dracena indivisa için bilgi istiyorum
lütfen yardım edermisiniz

seherkor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2008, 19:01   #24
Ağaçsever

Ashba's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2007
Sağa sola dokunmayı, sürtmeyi sevmeyen bir bitki. Uçtaki kurumalar genelde bundan olur. Çiçekçiden alındıysa ilk iş spreyle su sıkmak olmalı. Yaprakları parlatması için bazı çiçekçiler kimyasallar sıkarlar üstlerine. Doğrudan güneş almasın. Düzenli olarak da çevirirsiniz. Bunun dışında özel bir bakım istemez. Ben dipten suluyorum. Daha geçen ay verdiği filizi ayırıp hediye gönderdim. Soğuğu sevmez.

Ashba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2008, 11:33   #25
Ağaç Dostu

berduray's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Galeri: 72
Ben çeliği direkt diktim, suda çimlendirmem mutlaka şart mı?, direkt dikince tutma şansı nedir?

Bilgisi olanlar paylaşabilir mi?Lütfen.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2008, 15:15   #26
Ağaç Dostu

petulya's Avatar

Giriş Tarihi: 17-09-2007
Merhaba,
Gövde yüksekliği yerden 1.5 m, çapı 9 cm ve yaklaşık 15 yıllık marginatayı, gövdesini keserek kısaltmak istiyorum. Gövdenin daha önceden kesildiği yerde 4 ayrı uzun ve artık çelimsizleşmiş rozet dalı var. Eğer gövdeyi budarsam bitki gövdesi odunsulaştığı için ölür mü? Ölmez ise budayacağım yerden sürgün verir mi? Sürgünlerin bir tane değilde 3-5 tane olması için ne yapılabilir? Budanan üst kısımdaki kalın gövdeyi tekrar toprağa diksem tutar mı?

petulya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2008, 10:37   #27
Ağaç Dostu

petulya's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi petulya Mesajı Göster
Merhaba,
Gövde yüksekliği yerden 1.5 m, çapı 9 cm ve yaklaşık 15 yıllık marginatayı, gövdesini keserek kısaltmak istiyorum. Gövdenin daha önceden kesildiği yerde 4 ayrı uzun ve artık çelimsizleşmiş rozet dalı var. Eğer gövdeyi budarsam bitki gövdesi odunsulaştığı için ölür mü? Ölmez ise budayacağım yerden sürgün verir mi? Sürgünlerin bir tane değilde 3-5 tane olması için ne yapılabilir? Budanan üst kısımdaki kalın gövdeyi tekrar toprağa diksem tutar mı?
Cesaretimi topladım, nisan ayında gövdeyi çelimsiz rozet dalların çıktığı yerin biraz altından dümdüz budadım. Geriye 1.5 m çubuk gövde kaldı. Budadığım yerin üzerine çürüme olmasın diye erimiş mum damlattım. Bir buçuk ay sonra kesilen yerin etrafında tomurcuklar oluşmaya başladı yani sürgün veriyor..

Demekki kalın gövdesi tomurcuk çıkarmaya engel değilmiş. rozet dallar büyüyüp çelimsizleştikte aynı şeyi yapmaya devam edeceğim buda sanırım gövdenin ağacımsı şekilde kalınlaşarak belkide bitkiyi daha değerli hale getirecektir.
Budamayı çok aşağıdan yapıp, kalın gövdeden çelik yapmaya cesaret edemedim. Tutacağından emin olmadığım için... ama sanırım Sitede Ali M. ALI nın tarif ettiği " air layering" havai köklendirme metodu başarılı ile uygulanabilir..

Eski 19-03-2008, 16:32   #28
Ağaç Dostu

berduray's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Galeri: 72
Ben direkt toprağa diktim onbeş gün oluyor, hala bir hareket yok, ne oldu ne öldü anlıyacağınız, umarım kendini toparlamaya ve kök yapmaya çalışıyordur.

Gelişmeleri yine bildiririm.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2008, 22:22   #29
Ağaç Dostu

müge35's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2008
Benim 2 senelik dracaenam vardı.geçtiğimiz kış üşüdüğü için bahara kadar zor dayandı,heryeri erimeye başladı ve eridi.Yalnız tepe çeliği vardı,üzerinde 2-3 yapraklı,onu kestim suya koydum,acaba köklenirmi.Tahmin edeniniz varmı arkadaşlar.**** bu şekilde köklendiren oldumu aranızda.sevgiler...

müge35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2008, 10:49   #30
Ağaç Dostu

petulya's Avatar

Hiç süphen olmasın köklenir. Yalnız suyunu fazla bulanmadan sıkça değiştirki çürümesin.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025