![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
agaclar.net
|
Yukka bakımı ve sulaması
Alıntı:
Susuzluktan ölmez, kendini toplar ama sizinki gibi bir odunlu yukka deliksiz saksıda sudan ölür. Aşırı sulama yaprakta sarı bir hale ile çevrili uç kuruması ile kendini gösterir. Yetersiz sulama ise hafifçe büzülmüş, buruşmuş filiz ve yaprak sapı,yaprakta tam sararma ve sonrası kahverengiye dönme ile kendini gösterir. Bu durum genelde yaşlı alt yapraklarda kendini gösterir, böylece alt yapraklar kararıp döküle döküle filizin sapı yapraksız bir şekilde uzar gider formsuzlaşır. Yani gönderdiğiniz resimden de anlaşıldığı gibi sizin. sorununuz aşırı sulama. Ayrıca yukka, yarı aydınlık ortama tahammül etse de tam ışık bitkisidir. Işık isteği difenbahyadan çok fazladır. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-03-2007
|
Sayin Mine Hanim Benim Yuccam Da Siizn Yukarida Tarif Ettiğiniz Yetersiz Sulamadaki Belirtiler Var Ancak Ben Yuccami Yaklasik 20 Gün önce Yeni Saksiya Aldim Torf Kullandim Ve Ilk Sulamadan Sonra Belirtiler Başladi 2. Sulamayi Yaptiktan Sonra Ayni Sorunlar Devam Etti Sulamayi Içme Suyuyla Yapiyorum Son Sulamayi Yaklasik 1 Hafta önce Yapmama Rahmen Toprak Hala Islak Yani Yetersiz Sulama Olduğunu Düşünmüyorum Ama Belirtiler Ayni şu Ana Kadar 10-15 Yaprak Döktü Ancak Yeni Yaprak Veriyor Açik Sari şeklinde Sorun Ne Olabilir Acaba Yardimlarinizi Bekliyorum. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|