agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni113Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-12-2006, 10:33   #1
Yeni Üye

Cbarslan's Avatar

Giriş Tarihi: 05-12-2006
Bitkim yukka cinsi mi?

İyi Günler,
Sizden evimde yaklaşık 6 yıldır beslediğimiz bir bitkimiz için yardım talep edeceğim.

Yaptığım araştırma sonucunda bahsi geçen bitkimin yukka cinsi oldugu soylendi, lakin gördüğüm bütün yukka cinsi bitkilerin odunsu kısmı kökten uca dek aynı kalınlıkta devam ediyor ve yapraklar bu odunsu gövdenin yanlarından filiz vermiş olarak cıkmış durumda. Benim bitkimde ise görünüm farklı. Odunsu kısım kökten filize kadar devam ediyor ama filize yani yaprakların oldugu yere yaklaştıkca odunsu gövdenin kalınlığı inceliyor. Odunsu gövdenin alt tarafı yaklaşık 3,5 cm çapında olmasına karşın yaprakların bulunduğu yer 1 cm çapında. Benzetmem ne derece doğru olur bilemiyorum ama bir fildişinin kok kısmından topraga dikilmiş halini andırıyor.

Sorunum şu: 6 ay once topraktan yeni bir filiz vermişti. Bir hafta önce ana gövdenin üzerindeki sürgünün tepeden 3 cm altından ezilmiş gibi olmuş ve aşağı dogru düşmüş olduğunu gördüm. dikkatle incelediğimde herhangi bir darbe almadığını ama bükülmüş olan yerin sanki içi boşalmış gibi olduğundan direncsiz kaldıgını ve kırılmış gibi aşagı sarktığını fark ettim. Bu durumdan sonra topraktan yeni çıkan filiz daha belirgin bir şekilde büyümeye başladı.

Ben yukarda kırılmış gibi duran filizi biraz daha alttan kesip suya koysam kök salma olasılığı olabilir mi ? **** kesmem dogru olur mu ? Kesmem gerekirse kökten ne kadar yukardan kesmem gerek.
Ne yapmam gerekiyor.

Fotografını koymak isterdim ama 70 KB den kucuk olmasına ragmen jpg uzantılı dosyayı yuklemedi..
Yardımcı olursanız memnun olacagım...

iyi günler diliyorum.

Cbarslan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2006, 10:55   #2
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Cbarslan konu ile ilgili forumda yucca ve dracena ile ilgili tüm başlıklara göz atınız. Sizinki gibi soruları cevapladık. Takdir edersiniz ki resim görmeden bitkiyi teşhis edemeyiz. Ancak anlattığınızdan ya yucca ya da dracena olduğunu düşünüyorum. Bakım bilgilerini forumda bulana dek, kırık gibi duran filizi hemen kesip köklendiriniz. Ne kadar keseceğinize gelince, yara yerinde sağlam temiz dokuya ulaşana kadar...

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2006, 12:25   #3
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Fotoğraf yüklemede site de bir sorun yok.

Eklenen Resimler

Eski 09-08-2011, 21:23   #4
Ağaçsever

mcbush's Avatar

Giriş Tarihi: 24-04-2009
Galeri: 2
yardım ltf

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Fotoğraf yüklemede site de bir sorun yok.
Mine hanım merhabalar, sizden daha öncede yardım almıştım.Felix leri kırmızı böceklerden korumak adına ama maalesef kökünü getirdiler.20 yıllık ağaçlarımızın çok üzüldük.Belediyeden gelen yardımda maalesef kurtaramadı bitkileri.Şimdi yine yardımınıza ihtiyacım var.İstanbula yerleştim ve terasımda Yucca gloriosa;türünü yetiştircem.Babamın evinde çok miktarda yavrusu var ama havaalanında sorun çıkar diye ben çiçeklenen kızmındaki lamba gibi sarkan tohumlarını almayı planlıyorum ama int araştırmamda hiç nasıl ekileceği bilgisini bulamadım.Sizin fikriniz varsa bana yardımcı olurmusunuz lütfen,Sevgilerimle...

mcbush Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2011, 20:16   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-08-2011
yardım

Hepinize selamlar.
Yaklaşık 40 cm. uzunluğunda gövdesi bulunan yukamın iki dalı yapraklıyken tecrübesizliğim neticesinde fazla su vermemden dolayı bu dallar çürüdü (içi boşaldı). Ben de bu iki dalı kestim ve sadece boş gövde kaldı. Bu durumdan sonra yapılabilecek bir şey var mı, tavsiyeleriniz nelerdir?
İyi çalışmalar.

moli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2011, 20:56   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-09-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi moli Mesajı Göster
Hepinize selamlar.
Yaklaşık 40 cm. uzunluğunda gövdesi bulunan yukamın iki dalı yapraklıyken tecrübesizliğim neticesinde fazla su vermemden dolayı bu dallar çürüdü (içi boşaldı). Ben de bu iki dalı kestim ve sadece boş gövde kaldı. Bu durumdan sonra yapılabilecek bir şey var mı, tavsiyeleriniz nelerdir?
İyi çalışmalar.
kestigin yere mum eritip dok ve de yanlardan yeni filiz vermesini bekle..

tagbur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2006, 13:11   #7
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Name:  yukkax.jpg
Views: 28019
Size:  13.1 KB
Cengiz bey'in yukkası.

Eski 08-12-2006, 13:16   #8
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Cengiz Bey bitkiniz yukka.
Hemen tepedeki zayıf filizi kesip köklendiriniz.Suda köklendirebilirisniz.

Odunu da topraktan bir karış yukarıdan kesiniz. Tepesini ise mum eritip dökerek kapayınız.

lolla beğendi.
Eski 08-12-2006, 13:17   #9
Yeni Üye

Cbarslan's Avatar

Thumbs up

ohh nihayet yukka imiş ...

söylediklerinizi yaptım.. Yararı olur düşüncesi ile bardaktaki suyun yarısını mineral açısından zengin olsun diye maden suyu karıştırdım.

Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim..

Eski 08-12-2006, 13:39   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Galeri: 1
Cbarslan merhaba, öncelikle aramıza hoşgeldiniz.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2316 bu bağlantıda maden suyunun bitkiler için pek de iyi olmayacak etkilerini anlatan uzman/deneyimli arkadaşların anlattıklarını bir okursanız en azından bundan sonraki uygulamaların etkilerinden korumuş oluruz yucca'nızı.

Özeti şu: Maden suyu ve sodasında çok yüksek oranda sodyum (Na) var. Ve TUZ BİTKİLERE ZARAR VERİR...

Levent

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2006, 12:25   #11
Yeni Üye

Cbarslan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir Mesajı Göster
Cbarslan merhaba, öncelikle aramıza hoşgeldiniz.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2316 bu bağlantıda maden suyunun bitkiler için pek de iyi olmayacak etkilerini anlatan uzman/deneyimli arkadaşların anlattıklarını bir okursanız en azından bundan sonraki uygulamaların etkilerinden korumuş oluruz yucca'nızı.

Özeti şu: Maden suyu ve sodasında çok yüksek oranda sodyum (Na) var. Ve TUZ BİTKİLERE ZARAR VERİR...

Levent
Merhaba Lerdemir,

mesajınızı okudum ve verdiginiz linkteki mesajları da okudum. Uyarınız ve yönlendirmeniz için teşekkür ederim. Bardaktaki suyu hemen değiştirdim.

Eski 11-12-2006, 13:51   #12
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Galeri: 1
Rica ederim Cengiz Bey,

Güzel günlerde büyütmeniz dileğiyle...

Saygılar

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025