agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni113Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-02-2010, 08:33   #211
Ağaç Dostu

kallium's Avatar

Giriş Tarihi: 26-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi toprak12 Mesajı Göster
arkadaşlar benim yukkam var hiç büyümüyor hiç bir gelişme göstermiyor ne yapabilirim.gerekli olan besinleri çiçek coşturan vb.döküyorum ama hiç büyümüyor
Bitkiler kışın dinlenme evresine girerler. Bahar gelene kadar da bitki coşturan verilmesi gerekmez, hatta yanlış olur. Bırakın kışı dinlenerek geçirsin. Bitkiniz içerde mi duruyor dışarda mı? Toprağı kurumadan su vermek de bitkide sorunlara yol açabilir. En iyisi gözlemleyerek toprağının kuruduğu zaman sulamaktır. Yukka tam güneş bitkisidir. Sizinki yeterince ışık alabiliyor mu?

kallium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2010, 16:40   #212
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-01-2010
Merhaba,

Elime küçük bir yuka çeliği geçti hemen diktim. Uçlarında ve yaprağın birinin ortasında kuruma var daha çok yanma gibi. Umarım tutar))

merkürvenüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2010, 20:43   #213
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Galeri: 2
Uçta biraz yaprak bırakıp, diğer yaprakları sıyırarak kopartıp, suda köklendirip, öyle de dikebilirsiniz

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-02-2010, 12:38   #214
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-01-2010
O kadar küçük ki, dört yaprağı var gövde kısmı bir cm ancak. Suya koymaya cesaret edemedim sizce suya konurmuydu?

merkürvenüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-02-2010, 12:50   #215
Ağaç Dostu

karaselvi's Avatar

Giriş Tarihi: 06-09-2007
Galeri: 12
Bu başlıktan yukka çeliklerinin su daköklendirilmesi gerektiğini öğrendim ama suya koyduklarımda diktiklerimgibi çürüdü. Suya koyduklarım üstten çürüyor bir türlü durduramadım çürümeyi kestikçe tekrar çürüyor. Mum akıttım ama tutmuyor.

karaselvi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2010, 20:33   #216
Ağaçsever

toprak12's Avatar

Giriş Tarihi: 28-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kallium Mesajı Göster
Bitkiler kışın dinlenme evresine girerler. Bahar gelene kadar da bitki coşturan verilmesi gerekmez, hatta yanlış olur. Bırakın kışı dinlenerek geçirsin. Bitkiniz içerde mi duruyor dışarda mı? Toprağı kurumadan su vermek de bitkide sorunlara yol açabilir. En iyisi gözlemleyerek toprağının kuruduğu zaman sulamaktır. Yukka tam güneş bitkisidir. Sizinki yeterince ışık alabiliyor mu?
öncelikle şunu belirteyin benim yukkam geçen sene ne kışın nede yazın büyüdü.
Demişsiniz yukka tam bir güneş bitkisidir diye bulunduğu ortam çok aşırı derecede güneş almıyor .

toprak12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2010, 23:13   #217
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-02-2010
Arkadaşlar acil yardım lutfen
2 yılfır baktıgımız ycca mız son 6-7 aydır hasta. sureklı yenı yaprak cıkıyor ama yapraklar bıraz uzayıp yaklasık 10-15 cm oldugunda hemen kuruyor. sureklı yenı yapraklar verıyor dırenıyoe kurtarmak ıstıyorum. ayrıca govdesınde bıraz yumusama ve bosluk olustugunu hıssetım ne yapabılırım burada okuduklarımın hepsını uyguluyorum ama olmuyor yardımlarınız beklıyorum

ocalikli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2010, 18:08   #218
Ağaç Dostu

umıt79's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2009
Sayın Ocaklı anladığım kadarıyle bitkinizin odunsu gövdesi çürümeye başlamış.Acil budama lazım sizin bitkinize....Yumuşayan yerin biraz altından budayacaksınız.Geriye kalan kısımlarda tepe boşluğu varsa mumlama yapın...

umıt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2010, 16:26   #219
Ağaç Dostu

karaselvi's Avatar

Giriş Tarihi: 06-09-2007
Galeri: 12
Dışarıda ki beyez çicekler açan yucca ile ev evlerdeki yucca ayrıdır.

karaselvi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2010, 19:17   #220
Ağaç Dostu

berduray's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Galeri: 72
Bahçe yukkasının tohumları...

Patlıcan moru renginde, tohum kapsülleri olgunlaştıkça Trabzon hurması gibi yumuşamakta...mor bir jele dönüşmekte.

Kendi elimle dalından kopardım, çimlenme yetisi ne kadar bilemiyorum.

Dileyen olursa müsait zamanımda paylaşırım.

Eklenen Resimler

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2010, 21:17   #221
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-02-2010
Herkese selam bu yucca çiçeğinin beni etkileyen esrarengiz bir güzelliği var sanki kuru bir dalı toprağa çakmıssınızda yanlarından yaprak fışkırmış gibi doğanın bir mucizesi sanki.

egebey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2010, 09:56   #222
Ağaç Dostu

kallium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi toprak12 Mesajı Göster
öncelikle şunu belirteyin benim yukkam geçen sene ne kışın nede yazın büyüdü.
Demişsiniz yukka tam bir güneş bitkisidir diye bulunduğu ortam çok aşırı derecede güneş almıyor .
Doğrudan güneş ışığı almasa bile yeterince aydınlık bir yerde bulunması yeterli olur. Su veriyorsunuz, besin veriyorsunuz, yeterince ışık alıyor... O halde sorun ne diye ister istemez insan kendine soruyor. Mutlaka bir yanlış yapılıyor. Keşke bir resim ekleseydiniz. Daha ayrıntılı yorum yapılabilirdi. Yukkanın bir yıl boyunca hiç büyümemesi olası değil.

Eski 25-02-2010, 10:07   #223
Ağaç Dostu

kallium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ocalikli Mesajı Göster
Arkadaşlar acil yardım lutfen
2 yılfır baktıgımız ycca mız son 6-7 aydır hasta. sureklı yenı yaprak cıkıyor ama yapraklar bıraz uzayıp yaklasık 10-15 cm oldugunda hemen kuruyor. sureklı yenı yapraklar verıyor dırenıyoe kurtarmak ıstıyorum. ayrıca govdesınde bıraz yumusama ve bosluk olustugunu hıssetım ne yapabılırım burada okuduklarımın hepsını uyguluyorum ama olmuyor yardımlarınız beklıyorum
Yukkanız can çekişiyor denebilir. Derhal yumuşama olan kısmın 3-5 parmak üstünden bir tepe çeliği alın. Aldığınız çeliğin gövdesini oluşturacak kısımda hiç yumuşamış kısım olmamalıdır. Daha sonra kalan gövdenin yumuşamış kısmını tamamen kesip atın. Açıkta kalan kısmı varsa aşı macunu ile yoksa mumlayarak kapatın. Gövdenin sürgün vermesini bekleyeceksiniz. Tepe çeliğini suda bekletebilir veya doğrudan toprağa dikebilirsiniz. Kolay gelsin.

Eski 27-02-2010, 11:06   #224
Ağaçsever

toprak12's Avatar

Giriş Tarihi: 28-01-2009
işteeeeeeeeeeeeeeeeeee

Eklenen Resimler

toprak12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2010, 23:21   #225
Ağaç Dostu

Emre Kuzu's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2009
Galeri: 10
Mine hanım yucca tohumdan yetişirmi?
Baya bir tohumunu topladımda bilmek istiyorum.

Eğer yetişirse nasıl toprak karışımına dikmeliyiz ve tahminen kaç günde filizlenir
Bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler.

Emre Kuzu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2010, 19:29   #226
Ağaç Dostu

Emre Kuzu's Avatar

Herhangi bir cevap gelmedi bende deneme yanılma yöntemine giriştim ve sonuç olumlu tohumlar sadece 1 günde şişmeye başlamışlar ve hafif başlarını kaldırmışlar... herkes deneyebilir.. torf' a ektim ektiğim kabın dibine de 3 5 delik açtım ve çakıl koydum..

Ayrıca şunuda söylemek istiyorum
yukkalar soğuğa dayanıklı bitkiler tohumları topladığım yer afyonun bir park yeri ve bu sene burası eksi 10'u gördü ve topladığım yukka 15 20 yaşında vardır ve sağlıklıydı. bu afyonun ılık bir kışı eksi eksi 16 ta olmuştur.. artık gerisini siz düşünün...
bu bitkilerin karasal iklimlerde kışın içeri yazınsa dışarı
Ilıman iklimlerde ise bütün bir yıl boyunca dışarda durmasının sorun olacağını düşünmüyorum ama don olaylardan korumak suretiyle tabi ki

Düzenleyen Emre Kuzu : 03-03-2010 saat 19:32 Neden: Eksik kelimeler
Eski 03-03-2010, 19:38   #227
Ağaç Dostu

Emre Kuzu's Avatar

İşte bunlarda koca ağaç olmuş yucca' lar.
Tam bonsailik gövdeleri var çok güzeller. resmen cezbettiler beni.

Eklenen Resimler

naturefan beğendi.
Eski 14-03-2010, 21:00   #228
Ağaç Dostu

Emre Kuzu's Avatar

Yeniden bir soru sormak istiyorum yucca'dan. yaklaşık 16 cm çaplı bir çelik almak istiyorum acaba bu alacağım çelik tutar mı? bol yapraklı olacak. eğer tutmaz ise bu çelik almanın ölçü sınırı kaç olmalıdır?
Teşekkürler şimdiden.

Eski 15-03-2010, 16:25   #229
Ağaçsever

Nebat's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kalyon Mesajı Göster
Yeniden bir soru sormak istiyorum yucca'dan. yaklaşık 16 cm çaplı bir çelik almak istiyorum acaba bu alacağım çelik tutar mı? bol yapraklı olacak. eğer tutmaz ise bu çelik almanın ölçü sınırı kaç olmalıdır?
Teşekkürler şimdiden.

Sayın Kalyon
16 cm çap oldukça kalın bir dal ancak sağlıklı bir dal ise suda kökleneceğini düşünüyorum.
Ben daha önce takriben 3 parmak kalınlığında 50-60 cm boyunda bir dalı bol güneş alan bir pencere önünde suda beklettim. İki hafta sonunda kök salmaya başladı. Kökleri çok uzamadan da çoğu dere kumundan oluşan dere kumu - torf karışımına diktim çok geçmedi yeni sürgünler sürmeye başladı.
Şimdi yine bol güneş alan pencere önünde mutlu mesut yaşıyor.

Nebat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2010, 18:09   #230
Ağaç Dostu

Emre Kuzu's Avatar

Benimde alacağım dalın kalınlığı ya 3 ya 4 parmaktır.
İnşallah başarırım.
Soruma cevap verdiğiniz için teşekkürler.

Eski 21-03-2010, 10:43   #231
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-03-2010
Yukanın boyu

Merhaba benim yaklaşık 11 yıllık bir yukam var hatta çiçek bile verdi. Ancak artık boyu tavanı delmek üzere. Ne yapmalıyım?

bernaguller Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2010, 12:42   #232
Ağaç Dostu

Emre Kuzu's Avatar

En mantıklısı boyunu kısaltmak.
Kestiğiniz bölümde kolayca köklenecektir.

Eski 25-03-2010, 13:04   #233
Ağaç Dostu

Emre Kuzu's Avatar

Diktiğim tohumlar cam kenarındaydı ve başlarına bir kaza geldi hepsi yerle buluştu bu bir hafta önce oldu derken tekrar toparladım ve bir kaç gün önce sadece bir yukka tohumdan çıktı. diğerlerini bekliyorum umarım bu yaşadıklarından sonrada diğerleride topraklarından çıkmayı başarırlar. ek bilgi olarak; tohumlara herhangi bir sera ortamı sağlanmadı.

Eski 04-04-2010, 23:11   #234
Ağaç Dostu

bloodflower's Avatar

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Yucca şekillendirme

Merhabalar,

İsmini yeni öğrendiğim 7 yıllık yukkamın şekle girmesini ve şekle sokarken de, kestiğim yerleri çelik olarak kullanmak istiyorum. Odunsu yapısından kesilip köklendirildiğini okudum. Ama benim yukkam, yukkanın içinde yukka gibi

Nerelerden kesmem gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılar.

Eklenen Resimler

bloodflower Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2010, 21:00   #235
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-04-2010
merhaba.1 ay önce çiçekçiden yukka aldım.aldığım zaman çok güzeldi ama yaprakları sararmaya ve alt kısımlardan kurumaya başladı.yaklaşık 27-28 derece sıcaklıkta duruyor.sorun ne olabilir acaba,ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim.

Eklenen Resimler

meram2009 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2010, 22:48   #236
Ağaç Dostu

umıt79's Avatar

Tamamen teknik olmayan deneyimsel şahsi görüşüm ; sulama düzeni sürekli bozuk olduğun da , sık yer değişimin de, bitki güneş ışığı alamadığın da ,vitaminsiz kireçli suyla sulandığın da bu hale gelebiliyor..

Ben yukkalarıma spreyleme yapıyorum. Spreyleme yapmadığım zaman bu hale geldiğini de gördüm..

Eski 07-04-2010, 18:11   #237
Yeni Üye

spreyle sadece su mu sıkıyorsunuz..sulama ne sıklıkla ve ne kadar yapmamı tavsiye edersiniz.suyu çeşme suyu mu yoksa hazır içme suyumu veriyorsunuz.bitki güneş alan odanın uzak köşesinde duruyor.yani direk güeş ışığı almıyor.çiçekçide soğuk bir rtamda duruyordu ev ise 27-28 derece civarında.çiçeğim toparlar mı yoksa daha mı kötü olur.yardım ederseniz sevinirim..teşekkürler..

Eski 07-04-2010, 20:56   #238
Ağaç Dostu

umıt79's Avatar

Sevgili Meram ,

Tamamen amatördür gözlemlerim ve denemelerim.Spreyleme ile sadece kireçsiz su sıkıyorum.Bazen sprey suyuna azıcık (birkaç damla) oksijenli su katıyorum.

Sulama konusu toprağı vıcık vıcık olana kadar asla sulamıyorum.Üstten bir miktar toprağını ıslayıp, su dolu bir mini leğen içine saksıyı oturtup en az yarım saat bekletiyorum.Toprağı tamamen suyu emdikten sonra ne zaman kurumaya başlarsa (ki bunu siz belirlersiniz evinizin sıcaklık ve nem unsurlarına göre) o zaman suluyorum..

Bitkinin dışında o yanıksı yaprakları ,bitkiye zarar vermeden alın isterseniz. Çirkin görünümden de kurtulursunuz..

Direkt güneş ışığına yaklaştırmıyorum bitkimi

Eski 08-04-2010, 10:37   #239
Yeni Üye

yardımcı olduğunuz için teşekkürler..

Eski 20-05-2010, 22:22   #240
Ağaç Dostu

bloodflower's Avatar

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Katliam gibi budama...

Selamlar,

http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=234 mesajımdan sonra hiçbir cevap alamayınca kararttım gözümü ve katliam gibi bir budama yaptım. Daha sonra belki ölürler ve de herkese kötü örnek olurum diye, beklemeye ve sonucu alınca buraya yazmaya karar vermiştim. Neyse ki, her şey yolunda ve anneme göre önce 7 yıllık, sonra 10 ve şimdi de 14 yıllık olduğunu iddia ettiği Yuccamız, çok az büyümüş ve hiç budanmadığından yukarıda mesajda gördüğünüz gibi uzamıştı. Odunsu kısımlarını beş parçaya ayırdım. Ayrıca yeşil kısımlarını da ayırdım.

Resimlerle yaptığım budamayı anlatmaya çalışacağım. Umarım Yuccasını budamak isteyenlere referans olur. Sonucun kötü olmadığına çok sevindim.
Budama yaptıktan hemen sonraki halleri:

Eklenen Resimler

bloodflower Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025