![]() |
|
![]() |
#211 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-01-2010
|
Merhaba, Elime küçük bir yuka çeliği geçti hemen diktim. Uçlarında ve yaprağın birinin ortasında kuruma var daha çok yanma gibi. Umarım tutar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-01-2010
|
O kadar küçük ki, dört yaprağı var gövde kısmı bir cm ancak. Suya koymaya cesaret edemedim sizce suya konurmuydu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaç Dostu
|
Bu başlıktan yukka çeliklerinin su daköklendirilmesi gerektiğini öğrendim ama suya koyduklarımda diktiklerimgibi çürüdü. Suya koyduklarım üstten çürüyor bir türlü durduramadım çürümeyi kestikçe tekrar çürüyor. Mum akıttım ama tutmuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-01-2009
|
Alıntı:
Demişsiniz yukka tam bir güneş bitkisidir diye bulunduğu ortam çok aşırı derecede güneş almıyor . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-02-2010
|
Arkadaşlar acil yardım lutfen 2 yılfır baktıgımız ycca mız son 6-7 aydır hasta. sureklı yenı yaprak cıkıyor ama yapraklar bıraz uzayıp yaklasık 10-15 cm oldugunda hemen kuruyor. sureklı yenı yapraklar verıyor dırenıyoe kurtarmak ıstıyorum. ayrıca govdesınde bıraz yumusama ve bosluk olustugunu hıssetım ne yapabılırım burada okuduklarımın hepsını uyguluyorum ama olmuyor yardımlarınız beklıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Sayın Ocaklı anladığım kadarıyle bitkinizin odunsu gövdesi çürümeye başlamış.Acil budama lazım sizin bitkinize....Yumuşayan yerin biraz altından budayacaksınız.Geriye kalan kısımlarda tepe boşluğu varsa mumlama yapın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Ağaç Dostu
|
Bahçe yukkasının tohumları... Patlıcan moru renginde, tohum kapsülleri olgunlaştıkça Trabzon hurması gibi yumuşamakta...mor bir jele dönüşmekte. Kendi elimle dalından kopardım, çimlenme yetisi ne kadar bilemiyorum. Dileyen olursa müsait zamanımda paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-02-2010
|
Herkese selam bu yucca çiçeğinin beni etkileyen esrarengiz bir güzelliği var sanki kuru bir dalı toprağa çakmıssınızda yanlarından yaprak fışkırmış gibi doğanın bir mucizesi sanki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
|
Doğrudan güneş ışığı almasa bile yeterince aydınlık bir yerde bulunması yeterli olur. Su veriyorsunuz, besin veriyorsunuz, yeterince ışık alıyor... O halde sorun ne diye ister istemez insan kendine soruyor. Mutlaka bir yanlış yapılıyor. Keşke bir resim ekleseydiniz. Daha ayrıntılı yorum yapılabilirdi. Yukkanın bir yıl boyunca hiç büyümemesi olası değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-01-2009
|
işteeeeeeeeeeeeeeeeeee |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
|
Mine hanım yucca tohumdan yetişirmi? Baya bir tohumunu topladımda bilmek istiyorum. Eğer yetişirse nasıl toprak karışımına dikmeliyiz ve tahminen kaç günde filizlenir Bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
|
Herhangi bir cevap gelmedi bende deneme yanılma yöntemine giriştim ve sonuç olumlu tohumlar sadece 1 günde şişmeye başlamışlar ve hafif başlarını kaldırmışlar... herkes deneyebilir.. torf' a ektim ektiğim kabın dibine de 3 5 delik açtım ve çakıl koydum.. Ayrıca şunuda söylemek istiyorum yukkalar soğuğa dayanıklı bitkiler tohumları topladığım yer afyonun bir park yeri ve bu sene burası eksi 10'u gördü ve topladığım yukka 15 20 yaşında vardır ve sağlıklıydı. bu afyonun ılık bir kışı eksi eksi 16 ta olmuştur.. artık gerisini siz düşünün... bu bitkilerin karasal iklimlerde kışın içeri yazınsa dışarı Ilıman iklimlerde ise bütün bir yıl boyunca dışarda durmasının sorun olacağını düşünmüyorum ama don olaylardan korumak suretiyle tabi ki Düzenleyen Emre Kuzu : 03-03-2010 saat 19:32 Neden: Eksik kelimeler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Ağaç Dostu
|
Yeniden bir soru sormak istiyorum yucca'dan. yaklaşık 16 cm çaplı bir çelik almak istiyorum acaba bu alacağım çelik tutar mı? bol yapraklı olacak. eğer tutmaz ise bu çelik almanın ölçü sınırı kaç olmalıdır? Teşekkürler şimdiden. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-04-2009
|
Alıntı:
Sayın Kalyon 16 cm çap oldukça kalın bir dal ancak sağlıklı bir dal ise suda kökleneceğini düşünüyorum. Ben daha önce takriben 3 parmak kalınlığında 50-60 cm boyunda bir dalı bol güneş alan bir pencere önünde suda beklettim. İki hafta sonunda kök salmaya başladı. Kökleri çok uzamadan da çoğu dere kumundan oluşan dere kumu - torf karışımına diktim çok geçmedi yeni sürgünler sürmeye başladı. Şimdi yine bol güneş alan pencere önünde mutlu mesut yaşıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-03-2010
|
Yukanın boyu
Merhaba benim yaklaşık 11 yıllık bir yukam var hatta çiçek bile verdi. Ancak artık boyu tavanı delmek üzere. Ne yapmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Ağaç Dostu
|
Diktiğim tohumlar cam kenarındaydı ve başlarına bir kaza geldi hepsi yerle buluştu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Yucca şekillendirme
Merhabalar, İsmini yeni öğrendiğim 7 yıllık yukkamın şekle girmesini ve şekle sokarken de, kestiğim yerleri çelik olarak kullanmak istiyorum. Odunsu yapısından kesilip köklendirildiğini okudum. Ama benim yukkam, yukkanın içinde yukka gibi ![]() Nerelerden kesmem gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-04-2010
|
merhaba.1 ay önce çiçekçiden yukka aldım.aldığım zaman çok güzeldi ama yaprakları sararmaya ve alt kısımlardan kurumaya başladı.yaklaşık 27-28 derece sıcaklıkta duruyor.sorun ne olabilir acaba,ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
|
Tamamen teknik olmayan deneyimsel şahsi görüşüm ; sulama düzeni sürekli bozuk olduğun da , sık yer değişimin de, bitki güneş ışığı alamadığın da ,vitaminsiz kireçli suyla sulandığın da bu hale gelebiliyor.. Ben yukkalarıma spreyleme yapıyorum. Spreyleme yapmadığım zaman bu hale geldiğini de gördüm.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Yeni Üye
|
spreyle sadece su mu sıkıyorsunuz..sulama ne sıklıkla ve ne kadar yapmamı tavsiye edersiniz.suyu çeşme suyu mu yoksa hazır içme suyumu veriyorsunuz.bitki güneş alan odanın uzak köşesinde duruyor.yani direk güeş ışığı almıyor.çiçekçide soğuk bir rtamda duruyordu ev ise 27-28 derece civarında.çiçeğim toparlar mı yoksa daha mı kötü olur.yardım ederseniz sevinirim..teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Meram , Tamamen amatördür gözlemlerim ve denemelerim.Spreyleme ile sadece kireçsiz su sıkıyorum.Bazen sprey suyuna azıcık (birkaç damla) oksijenli su katıyorum. Sulama konusu toprağı vıcık vıcık olana kadar asla sulamıyorum.Üstten bir miktar toprağını ıslayıp, su dolu bir mini leğen içine saksıyı oturtup en az yarım saat bekletiyorum.Toprağı tamamen suyu emdikten sonra ne zaman kurumaya başlarsa (ki bunu siz belirlersiniz evinizin sıcaklık ve nem unsurlarına göre) o zaman suluyorum.. Bitkinin dışında o yanıksı yaprakları ,bitkiye zarar vermeden alın isterseniz. Çirkin görünümden de kurtulursunuz.. Direkt güneş ışığına yaklaştırmıyorum bitkimi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Yeni Üye
|
yardımcı olduğunuz için teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Katliam gibi budama...
Selamlar, http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=234 mesajımdan sonra hiçbir cevap alamayınca kararttım gözümü ve katliam gibi bir budama yaptım. Daha sonra belki ölürler ve de herkese kötü örnek olurum diye, beklemeye ve sonucu alınca buraya yazmaya karar vermiştim. Neyse ki, her şey yolunda ve anneme göre önce 7 yıllık, sonra 10 ve şimdi de 14 yıllık olduğunu iddia ettiği Yuccamız, çok az büyümüş ve hiç budanmadığından yukarıda mesajda gördüğünüz gibi uzamıştı. Odunsu kısımlarını beş parçaya ayırdım. Ayrıca yeşil kısımlarını da ayırdım. Resimlerle yaptığım budamayı anlatmaya çalışacağım. Umarım Yuccasını budamak isteyenlere referans olur. Sonucun kötü olmadığına çok sevindim. ![]() Budama yaptıktan hemen sonraki halleri: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|