![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
ben benjaminin saksısının üstüne denizden topladığım taşları koymuştum daha hoş görünsün diye acaba bu buharlaşmayı mı önlüyor zira taşlar hep ıslak görünüyor yazın rahat etmiştim evde yokken fazla sulamaya gerek kalmamıştı şimdide suladıkça yaprakları sararıp dökülüyor taşlarımı toplayayım suyumu keseyim sizce |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
doğa
Giriş Tarihi: 07-06-2007
|
Benjamin gerçekten çok nazik bir bitki. Bence biraz huysuz. Bundan kastım şu; yerini çok zor beğeniyor.Beğendiğinde herşey yolunda.Yok beğenmediyse vay halinize ,acayip yaprak döküyor o zaman.Neyse ki bendekiler yerini beğendi artık. Fakat bu ara birden, bazı yapraklarda aynı anda sararma ve dökülmeler oldu. Bayağıdır yoktu çünkü çok şaşırdım. Sebebi ne olabilir diye düşündüm, bulamadım.Suları düzenli veriliyor. Işığı gayet iyi ve nemini de sağlıyorum. Bugün tüm sararıpta düşmemiş yapraklarını temizledim ve bir güzel duş aldırdım. Umarım hoşuna gitmiştir. Bir ara taze yapraklarda dökülme sorunu yaşadım ama geldi geçti. Sebebini henüz anlamış değilim.(acaba hergün su püskürtmemden mi oldu diye düşündüm ve ara verdim.Durdu sanki ,belki de tesadüftü,tam bilemiyorum) Bu sene toprağını **** saksılarını hiç değiştirmedim acaba sebep bu olabilir mi? Bakımı ile ilgili başka neye dikkat etmeliyim? Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
doğa
Giriş Tarihi: 07-06-2007
|
Sanırım sararıp yaprak dökmesinin sebebi belli oldu.Bu ara fazla sulamışım anlaşılan ![]() Peki ya diğer sorun niye? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
benimkinde de o sorun var
Merhaba benim iki benjaminim var biri yeşil diğeri alacalı,alacalı olanda sorun yaşıyorum yapraklarını döküyor ve dalları kurudu,ışık alan bir yerde duruyor,ama su isteği konusunda kararsız kaldım,evim oldukça nemli,fakat buna rağmen sulamayı sürdürüyorum,yapraklarına su püskürtmem gerekir mi? Aaa unutmadan söyliyeyim şimdiki evime taşınalı iki ay kadar oluyor acaba yer değişikliği mi sebeptir?Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ekotopya
Giriş Tarihi: 02-11-2007
|
Bence forumları oku; çözümü bulacaksın. Benjaminler pek yer değişikliğini sevmez, çok güneşi de sevmez. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|