agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni78Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-09-2006, 08:54   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-09-2006
ficus benjamin

Merhaba.

yaklaşık 5 ay oluyor satın aldığım toprağını değiştirip yeni bir saksıya aktardım. sorun yoktu. son 3 haftadır ciddi bir şekilde tepe noktasında yaprak sararması ve dökülme var. Yeni sürgünler ise diri değil, elle dokunulduğunda yumuşak bir his veriyor. Düzenli olarak hafta 1 kere yarım litre vitaminli su veriyorum. günde 1 kez ikindi vakti yapraklarına su püskürtüyorum. ne oldu oldu şimdi keyfi yok. saksı değiştirirken fide almıştım onlarda da problem yoktu son bir haftadır fidelerde de aynı sorun var.

Önceki postlarıda okudum. Net e araştırdım. bazıları çok sulamadan diyor bazıları su eksikliğinden diyor tam olarak çözemedim. tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

ne önerirsiniz.

şimdiden teşekkürler.

sonalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2006, 10:43   #2
Ağaç Dostu

ormanbotanigi's Avatar

Giriş Tarihi: 24-08-2005
Galeri: 21
Toprağını değiştirirken köklere zarar verdinizmi ve değiştirme işini ne zaman yaptınız. ?

ormanbotanigi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2006, 11:01   #3
Ağaç Dostu

fmt79's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2006
Vitaminli su derken neyi kastediyorsunuz acaba? Bitkilerin ihtiyaç duyduğu besin elementleri makro (fosfor, azot, potasyum, kalsiyum vs) ve mikro (kükürt, demir, çinko, molibden, bor vs) olarak ikiye ayrılır. Vitamin derken neyi kastediyorsunuz acaba?

Bitkiye hiç azotlu gübre verdiniz mi? Verdiyseniz ne dozda?

fmt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2006, 13:24   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-09-2006
toprak değişimini bitkiyi aldığımızda Mayıs ayı içerisinde yaptım. Zaten aldığımızda toprağı yok gibiydi saksıdan kolaylıkla çıkabiliyordu. çıkan saksının bir boy büyüğü ebatında yeni saksıya diktik. sonrasında acaip canlandı yeni sürgünler çıktı gayet iyiydi. son 3 - 4 haftadır bahsettiğim problemler başladı. Sularken kullanıdığım bahsi geçen vitamin supermarketlerde satılan yeşil yapraklı bitkiler için sıvı gübre markası Helin. Formun tamamına yakınını okudum. toprağını değiştirmeyi düşünsemde bu vakitte değiştirilmi bilmiyorum. Emin olamadım...

ilginize Tekrar teşekkürler.

sonalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2007, 16:16   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-09-2007
Benjaminim karınca istilasında

Merhaba,
Ben yeni üye oldum. Benim benjaminimin toprağına karıncalar yuva yapmışlar. Toprağını değiştireceğim ama zarar vermekten korkuyorum. Eğer bir bilginiz varsa ne yapmam gerektiğini söyler misiniz?
Teşşekkürler

gokce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2006, 05:41   #6
Ağaç Dostu

Mehmet Ali Aşık's Avatar

Giriş Tarihi: 10-09-2006
Galeri: 19
selam
benjaminlerde yaprak dokme topragin cok islak olusundan veya kurakliktan dolayi meydana gelmis olabilir.cok sulamadan dolayi yaprak sararmasi ve dokulmesi daha fazla raslanir bir durum.
bitkiyi guzelce sulayip sonra toprak biraz kuruyana sulamamak asiri sulamayi onleyebilir.ayrica bitkiniz ne kadar isik aliyor?fazla isik almiyorsa daha seyrek sulamalisiniz.
gubre bitkileri mukemmel yapan sihirli bir madde degil.fazlasi zarar hatta bitkinin olumune yol acabilir.gubre paketlerinde onerilenin dozun en az yarisini kullanmanizi tavsiye ederim.helede bitkiniz fazla isik almiyorsa.Haftada bir kere gubreli su cok fazla.bitki strese girmis yapraklarini dokuyorsa hic gubre vermemek gerekir. asiri sulamaya dikkat edin..iyi sanslar

Mehmet Ali Aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2006, 21:28   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-07-2006
Yapraklardaki sararmalar sulama sorununu gösteriyor.
Siz acaba yanlışlıkla, hygroculture bitkileri (topraksız yetişim sistemi) için hazırlanan sıvı gübreyimi kullandınız? (Bunlar topraklı bitkileri önce deli gibi büyütür sonra öldürür, yüksek doping gibi!)
Compo firmasının yeşil yapraklı bitkiler için üretilmiş sıvı gübresi en mükemmeli.
Toprağı kontrol edin. Beyaz böcekler varmı, ya da solucanlar?
Solucanların faydası var ama ev içinde çok itici olabilirler, bence varsa onlardanda kurtulun...
Yanlışlkla aldığınız adi toprakla beraber nametot denilen bu rutubet meraklısı zararlılarda toprakla gelip, sizin Benjamini bozar.
Suyamayı gün hesabını unutup, elle kontrol edin. (Geneli haftada bir su sever, sulamadan sonra dipte kalmış suyuda yarım saat sonra dökün)
Nemliyse vermeyin.
Çok sulamışsanız en az 2 hafta kuru bırakın.
( ilk dikimde saksı dibini delik bıraktınız ******, eski gazete yazılarımda bu arada unutulurdu , hatırlatmak istedim, yanlış anlamayın!...)
Güneş ne durumda, bol ışık sever bu arkadaşlar. Hatta yazın balkonda, bahçede tutun, benjamin'in yeşil yapraklı türleri +7-10 dereceye kadar bahçede dayanabiliyor.
Acaba güneş altındamı fısfıs yaptınız, buda yaprakları yakmış olabilir.
Benjamin sıcak,kuru iç mekanları pek sevmez, kış olsa kaloriferdende olabilirdi aynı sorun.
Bitkinizi mümkün olduğunca serin yerlerde tutun.
Hatta camekanlı balkonunuz varsa, yaz kış orada kalabilir.
Üzülmeyin bitkiniz bence toparlanır.

Saygılarımla.
Murat Pilevneli.
http://bahcevan.com/

Murat Pilevneli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025