![]()  | 
	|
| 
	 | 
| 

| 
		#1 | 
| 

Ağaç Dostu 

Giriş Tarihi: 18-10-2009 

| 

İşyerimde  baktığım birkaç Rex  varyetesi .Bunlar  en dayanıklı olanlar.  Diğerleri güneşe ve su konusuna biraz hassas.  ![]() ![]() ![]()  | 
| 
		 | 

| 
| 

| 
		#2 | 
| 

Ağaç Dostu 

Giriş Tarihi: 01-06-2010 

| 

Merhaba arkadaşlar. Ben siteye yeni üyeyim.  Begonyalar hakkında baya bilginiz olduğunu gördüm, ve sevindim. Benim de bir tane begonyam var, ama resim şu anda yükleyemiyorum. Sanırım sizin rexlerden değil. Kırmızı çiçekli. Evimin önündeki pazardan aldım. küçük bi saksıda çiçeklenmişti. Yapraklarının üstü koyu yeşil, altı da hafif bordoya benziyor. Bu çiçeği balkona koydum, yeterli su vermeye çalıştım ancak 2 hafta sonra çiçeklerinin uçları kahverengileşip kurumaya başladı. Güneştendir diye içeriye aldım. Ancak bir değişme yok. Çiçekçi saksısını değiştirmemi söyledi. Yaptım ama daha tomurcukları var, aynı olur diye korkuyorum. Önerileriniz nelerdir? Kaybetmek istemiyorum.. Şimdiden teşekkürler...  | 
| 
		 | 

| 
| 

| 
		#3 | 
| 

Ağaç Dostu 

| 

Rex İzmirde olmaz diye hayıflanıyordum , bitkim kuruyor diye dert yanıyordum . Yapraklar kenarlarından kuruyordu , yeni yapraklar da minnicik doğuyordu . Hatta hepsini dağıtıp hayatlarını kurtarayım demiştim . Havalar da ısınınca hepsini tek saksıya alma fikri aklıma geldi . Saksı değişimi sırasında gördüklerim beni şok etti . Toprakta minik çok ayaklı kurtcuklar vardı . Solucan değil , bundan eminim . Kökleri eski topraktan su altında tutarak arındırdım . Temiz cocopeat 'a aldım . Sürpriz , yaşamaya karar verdiler ![]()  | 
| 
		 | 

| 
![]()  | 

| 

|