![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-03-2015
|
*** benim beğonyam öldümü bilemiyorum ilk defa çiçek baktım. Çiçeğim neredeyse 3 metre uzadı çok sağlıklıydı fakat bahçeden toprak ekledikten ve evde boya yaptırdıktan sonra yaprakları yavaş yavaş soldu dallarının rengi değişti kurudu çoğu ve budaya budaya bir metre kuru bi dal kaldı ne yapmam gerek kurtarabilir miyim yardımcı olursanız sevinirim 😟 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
|
Bi resim daha 😟 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
sayın @Beral çıkmamış canda umut vardır derler tepeden itibaren 3-4 göz aralıklarla budama yapıp her budadığınız dalı vakit kaybetmeden toprağa dikin. sanırım sizin begonya havasızlıktan bu hale gelmiş. Kesmeye başlayınca gövdenin sağlam olup olmadığını anlarsınız sağlam ise budamayı durdurup geri kalan bölümünü saksısı ile birlikte daha çok hava alacağı ortama çıkarmanız ve yeni yapraklar gelinceye kadar çok az miktarda sulama yapmanız gerekir. Ayrıca toprağını ve köklerini de kontrol etmenizde fayda var (Bahçe toprağından Toprak altı zararlılar bulaşmış olabilir : Nematodlar, Tel kurtları ,Bozkurtlar , Danaburnu vs…)resimde olduğu gibi bir durumla karşılabilirsiniz. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
|
Sinbad bey çok teşekkür ederim cevabınız için. Kökün durumunu da yorumlar mısınız ben pek anlayamadım. Toprağını değiştireceğim ayrıca besleyici vitamin gibi bir şeylerde almayı düşünüyorum. Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
|
İçi bu şekilde sinbas bey |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Alıntı:
kolay gelsin. Düzenleyen sinbas : 27-03-2015 saat 08:19 |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
|
İlginize çok teşekkür ederim dediklerinizi becerebildiğim kadar yapmaya çalışacağım. İyi günler. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|