![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu çiçek ile ilgili rivayet muhtelif(miş). Sevgili fellez'in de belirttiği gibi C.Portenschlagiana büyük ihtimal ile bizim maviş . Bazı kaynaklara göre tam güneş, bazılarına göre ise gölge veya yarı gölge seviyormuş. Bana ilginç gelen ise bahçelerde yer örtücü ya da bordür olarak kullanılması oldu. Sarktığı kadar yayılmayı da severmiş. Hatta bir kaynak ''yayılması kontrol altına alınabilir'' diyordu. Bahçelere dikili olanlar kışın geçip, baharda tekrar canlanıyormuş. Tohumdan da yetiştirilebiliyormuş. Bugün bir boşluk bulup nette yoğun bir ''maviş'' sörfü yaptığım için hangi bilgi hangi sitede idi hatırlamıyorum. Kusura bakmayın ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Uzman16; Nihayet bugün tarif ettiğiniz yere gidebildim ve hem mavi hem de beyaz mavişten aldım. Tarifiniz üzere elimle koymuş gibi buldum Teşekkürler...Mavisi (bana mor gibi geldi) açmış durumda çok güzel. Beyazı ise daha çok küçük . Artık seneye çiçeklerini görürüz inşallah ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Kaybettik
|
Güler Hanımcım teşekkür ediyorum. Mavişimi akşam özenle paketlenmiş kargo kutusundançıkardım. Toprağı hala nemliydi bu nedenle su vermedim. Sabahleyin de yabancılık çekmesin diye konuştum onunla gölgecik bir yere yerleştirdim Görünüşe göre çabuk canlanacak gibi. Çok nahif görüntüsü var ama belliki güçlü![]() Sakın Sevim Hanım biraz nefes alın demeyin mavişim bir süre sonra yerine alışacak serpilip güzelleşecek. İşte o zaman "benim bir de beyaz arkadaşım vardı o nerde diye sızlanmaya başlayacak. Ben nasıl sakinleştireceğim onu ![]() Şiddetle yardıma ve desteğe ihtiyacım var ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|