![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu
|
Mevsimi mi bilmiyorum ama saksıları mavişlere küçük geliyordu sanki, değiştirdim. Değitirirken mavi mavişden bir kökü sevgili hazan-z için çok kolay ayırıp, ayrı saksıya dikebildim ancak beyazı, ana dalın üzerinde yeni gelişmiş sürgünler olmasına rağmen cesaret edip bölemedim. Beyaz maviş, mavi gibi toprakta ayrı yavrular oluşturmuyor mu? Dal üzerinde sıralanan yeni öbekler köksüz, yine de onları ayırsak köklenir mi? Deneyimli arkadaşlardan, beyaz mavişlerin çogaltılması konusunda yardım rica ediyorum? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Maki bence beyaza hiç dokunma. Bırak bahar gelsin gelişsin sonra ayırırsın. Zaten minicikler. Çoğaltılması mavi ile aynı olmalı. Benim beyazın durumu çok vahim. Maviden de köklerini geçen ay ayırdığım küçük bir saksı var. Sağlıklı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
|
Maviş sahipleri hiç korkmayın, çok dayanıklı bir bitki. Kışı da atlatır, kökünü de geliştirir, gelecek yıla size bol bol çiçek de verir. Benimki 2. yılını sürüyor. İlk yıl sadece 2 çiçeğini görebilmiştim. O kadar küçüktü ki açması bile bana mucize gibi gelmişti. Bu yıl geç gelişti ama hala tomurcuklanıp, çiçek açıyor. Bu gidişle Kasım ayında bile çiçeğini görebileceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
|
Bu da benim mavişim, sağolsun Güler hanım sayesinde ben de maviş sahibi oldum. Ama içerde tutuyorum, donmasından korktuğum için balkona çıkaramıyorum. Dışarı çıktığında daha da neşeleneceğinden eminim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2009
|
Merhabalar..bir sorum olacaktı.Mavişim son birkaç haftadır uzamaya başladı.Sayın SDurul un resmindeki maviş gibi oldu.Bu normal mi? Yoksa güneşsiz kaldığı için mi bu kadar uzuyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
Hepinizin çiçekleri çok güzel ! Ben daha yeni aldım 2 saksı, dayanıklı bir bitki olmasına çok sevindim. Solan çiçekleri ucundan kesiyor musunuz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bu kış kapalı balkonda çiçeği hiç eksik olmadı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Diğeri de aynen yukardaki fotoğraflardaki gibi minik yapraklı (oval sanki), minik mavi çiçekliydi. Ben 2 cinsten de aldım. Yarın sizin için bikaç fotoğraf çekmeye çalışacam; hani almayı düşünen varsa bir fikri olur en azından. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
|
Arzu hn. mavişim iyice kendini topladı, daha saksısını değiştirmedim. Bugün yarın yeni saksıya geçireceğim inşallah. Yeni resmini ekliyorum. Yalnız dediğim gibi küpelerin ikisi de kurudu. Dediğiniz gibi sera etkisi yapmaya çalıştım ama olmadı. Bu seferde yaprakları küflenir gibi olmuştu. Zaten ondan sonra olan yapraklar döküldü ve gövdeleri de kurudu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Maviş çiçeklerimi ekeli bir ay kadar oldu ama çok yavaş gelişiyor. Bu soğuktan olabilir mi? Havalar ısındıkça hızlanır mı dersiniz? Bir de yaprakları beş krş tan küçük. zamanla büyüyor mu? Vereceğiniz bilgiler için teşekkür edeim. Düzenleyen aygün : 27-03-2010 saat 19:00 Neden: soru eki boşluğu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
|
Nevsune hanım, fotoğraflarım biraz gecikti. İşte Bauhaus'tan aldığım 2 tür Campanula. Çiçekleri geçtiği için kendimce (muhtemelen acemice) budadım; adına budamak denirse artık. Ama bitkiler sağlıklı görünüyor, yani dipten birsürü minik fide vermiş durumdalar. İlk resimdeki; bahsettiğim yıldız formunda, büyük, açık mavi çiçekleri olan... İkincisinin ise minik çan şeklinde, koyu mavi çiçekleri var... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili querelle fotoğraflarınıza iyice baktım sanki yaprak şeklinde az bir fark var gibi geldi bana. Bizim mavişin yaprakları sizin iki mavişin yaprakları kadar sık sivri kenarlı değil, daha düz gibi geldi bana. Sanki campanulaların farklı iki cinsi. Siz de bir bakın diye benimkini de görüntüledim. ![]() ![]() Bu arada çiçeğin rengi fotoğrafta mavi çıkıyor, oysa daha eflatunumsu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu
|
Nevsune hanım benim de kafam karıştı vallahi. Her iki cinsin de yaprakları sizin fotoğraflardakinden kesinlikle farklı; bununla birlikte ilk koyduğum fotoğraftaki bitkinin çiçekleri, sizinkilerin çiçeğiyle aynı. Açık mavi, yıldız formunda derken kastettiğim tam da sizinki gibiydi. Yapraklara bakarsak, dediğiniz gibi 3 farklı cins bu durumda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaç Dostu
|
Bir ara bizim maviş çiçeğinin cinsini bulmak için bütün görselleri taramıştım. Çiçek ve yaprak şekliyle değişken o kadar çok campanula çıktı ki şaşırdım. Şuraya bakarsanız çeşitleri görebilirsiniz. Bizimkine en yakın olarak Campanula isophylla olacağını düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Soruma cevap alamamış olsam da başka bir şeyi merak ediyorum şimdi de. Başarılı mavişseverler cevaplar umarım. sorum şu: Mavişlerim torf ağırlıklı saksılardalar. Bahçe toprağıyla karıştırsam daha iyi mi gelişiler? Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Ağaç Dostu
|
Bu güzel de benim tohumdan yetiştirdiğim Campanula Carpatica. Şaşırtacağım zaman elim ayağıma dolaşmıştı, öyle ince ve zarifti ki, son bir haftada kendini epeyce toparladı. Bir de çiçeklerini görebilirsem çok mutlu olacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
|
Eyvahlar olsun, sevgili Uzman16 nın gönderdiği mavişim kışın solmamıştı ama hiç de büyümüyordu, bugün ne göreyim kabuklu bit olmuş meğerse ![]() Düzenleyen COYOTE : 03-04-2010 saat 20:35 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Ağaç Dostu
|
Maaşallah ne güzel coşmuş. ![]() Benimki şu an daha çok sayın Sdurul'un eklediği resimdeki gibi ince ince dallar uzatıyor. Acaba ışık falan mı az geldi, yoksa normal mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|