![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mavişler genellikle çok yıllık ve iki yıllık oluyorlar. Çok yıllık olanlar saksıdaki gibi büyüyüp saksıyı doldurdukları zaman dip sürgünleri çıkarıyorlar. Bu dip sürgünlerini köklü olarak alıp başka yere dikerek sulamasını da düzenli bir şekilde yaparsanız kısa zamanda tutuyorlar. Bir yıl içinde de nerede ise saksıyı dolduruyorlar. Bu konu ile ilgili daha önce paylaşımda bulunmuştum. Aşağıdaki linkte üçüncü resimde dip sürgününün yeni hali açık olarak görünüyor. http://www.agaclar.net/forum/1352373-post799.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Bu bahar mavişimin saksısını büyütüp, geçen yaz verdigimden daha çok besin verdim fakat sadece 3 tane tomurcuk verdi şu zamana kadar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Bu da benim mavişim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Benim mavişimde açtı ne olmuş yani? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Mavişi kaç kere çelik alıp köklendirmeye çalıştım ama bir tanesi bile tutmadı bu bitkide benim tutturamadığım nadir türlerden birisi. Bir iki sene önce bir çiçekçide tesadüfen görünce hemen almıştım ama yaramaz güvercinler öyle bir parçalamışlardıki, üstüne birde yuva yapınca mavişimden vaz geçmek zorunda kalmıştım. Tüm arkadaşlarımın mavişleri çok güzel, ellerinize sağlık. ![]() Şöyle güzel bir saksı beyaz mavişim ve mavi mavişim olsa ne iyi olurdu, neyse maviş sevdam daha fazla depreşmeden bu sayfaydan ayrılmam iyi olacak. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Sizler de de içten kuruma oluyor mu? Nedenini anlayamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
...
Benimle memleketime kadar tatile gidîp gelen güzellik. Hava o kadar sıcak ki sabah akşam yaprakları da ıslanacak şekilde suluyorum. Pek mutlu olacak ki minik dip yavruları oluştu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Alıntı:
![]() Hoş geldiniz bu arada.. ![]() Düzenleyen Jakin : 15-08-2015 saat 14:12 Neden: Ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-01-2011
|
maviş çiçeğinin adını buradan öğrendim. yengem gelin tacı diye pazarlarda her çiçekçiye soruyordu tek amacı beyazını bulabilmekti. pazarcı başka çiçek gösterdi hayır bu değil dedi yengem. pazarcı da kendisine bağırdı ''benden iyi mi bileceksin'' dedi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sn Gül Batur bu Mavişinizin tam ismini (yöresel ismi veya latince ismi de olur ![]() Sarkan Mavişten farklı olarak boyuna giden bir tür, güzel gelişmiş maşaallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İyi bayramlar, Sevgiler... Düzenleyen Mücevher Çalısı : 22-09-2015 saat 23:48 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
O da piramit mavişmiş işte sevgili Mücevher Çalısı... Piramit campanula. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-01-2016
|
Sayın gül batur güzel diyorsunuz.lakin.-15 lerde dışarıya bırakamam çiçegimi.****** zamanı gelince bende onu dış ortama alıştırıcam.ama şuan göz bebeklerim iç mekanda bakım istiyorum.sadece mavişim değil diğer çüçeklerimde.çok begendim sizin uzayıp giden ağaçımsı mavişinizi.ben hiç görmedim bu türünü.izmirde olsam kapınızı çalardım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Simdiye dek bende mavisimi hep balkonda birakiyordum kis gunlerinde. Ama gecen sene karda dondu, cok uzuldum. Minik bir dal donmamis sonradan yeserdi ama. Tabi eski boyutlarina ulasmadi ve bir kac tane cicek acti. Bu sene korkudan riske girmedim iceri aldim mavisimi. Yasadigimiz yerin iklim kosullariyla karar vermek lazim bence... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
maviş çiceği tohumu olan varmı elinde ben uzün süre aradım yok, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-04-2015
|
Merhaba ben maviş çiçeğini yeni yetiştirmeye başlayacağım.Bahçesi olan teyzemden aldım saksısı ile . Bölmek ve saksı değiştirmek için içinde bulunduğumuz şubat ayı uygun mu ? Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaçsever
|
Sayın desengül bende çiçeklerimin saksıları hep degiştirdim.şuan bitkiler uykuda oldukları için biley olcagını zannetmiyorum.en azından benimkilere olmadı.☺daha bilgili olan arkadaşlar eminim bu konuda paylaşım yapmışlardır.ben bukadar yardımcı olabilirim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|