![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Sevgili aheste, Gözün aydın. Çiçeğini güle güle büyüt. Bende olan 3 minik saksı bu sene hiç çıkmadı. Sanırım toprağını değiştirmem gerekiyordu gelince. Hatayı orada yaptım. Ben de çok sevmiştim bu gül şeklindeki mavişi. Şimdi yine bulmak için arayışa gireceğim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Aheste sonbaharda gönderdiği kargo ile beni çok sevindirmişti. Aheste mavişlerim çok sağlıklı şükür ki! Minik bir bulaşık leğeni saksımız oldu da saksımız doldu bile. Fotoğraf çekerken çok uğraştım ama gerçek rengi bir türlü veremedi. Aslında çok daha güzel bir renk tonu var. Lütfen maşallah demeyi unutmayalım. Campanulalar en sevdiğim bitkilerden zira! Çok teşekkür ederim Sevgili Aheste... ![]() ![]() Düzenleyen loveforlife : 28-04-2014 saat 06:17 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili loveforlife gerçekten maviş harika ve Maşallah'ı hak ediyor. Maşallah!.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Maşallah sn loveforlife. 10. yıl toplantısında 'son maviş kaldı elimde, kim alacak?' çağrınıza ben atlamış ve sonuncuyu kapmıştım. yeni evimde balkon bordürlerine dikilmek üzere bekliyorlar bu hallerini görmek dileği ile...tekrar teşekkürler |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu aynı aileden ama farklı bir tür. Toplantıda paylaşılan klasik maviş idi. Benim sitede ilk görüp aşık olduğum, uzun süre yana yakıla aradığım güzel. O, bu kadar erken çiçeklenmiyor. Yalnız balkon güneş alıyorsa güneşte tutmanızı önermem. Kısmen gölge bir yerde tutabilir, arada spreyle hafif bir duş aldırırsanız size bu yıl bile çiçek açabilir. Sevgili Edelvays58 getirmişti o mavişleri ve son derece de sağlıklıydılar. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Benim mavişimde burada... Çiçek falan görmedim henüz.. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
İstanbul'da olan arkadaşlar biraz önce gördüğüm İBB'nin twitter adresinde campanula 4,90 tl olarak yazıyor. https://twitter.com/bahcemarket/stat.../photo/1/large Balon çiçeğini ise çan çiçeği olarak yazmışlar. 9,90 https://twitter.com/bahcemarket/stat.../photo/1/large |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Mavişimin yapraklarında sararmalar var. Nedeni hiç güneş görmemesi olabilir mi acaba? ![]() Ya da sebep ne olabilir arkadaşlar? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Dağbağda doğal olarak yetişen campanulalar. Geçen yıl taşlar arasında duvarda vardı. Bu yıl bunları meşe altında çektim. Fotoğrafları akşama doğru flaşh kullanarak çektiğim için çok iyi olmadı. Tek tük farklı yerlerde de var. Bir araya toplayabilsem çok iyi olacak ama şu halleri ile çok zor. Daha yüksek ve soğuk yerde olmalarına rağmen balkonumdakilerden daha önce çiçeklenmişler. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-03-2013
|
Bunlarda benim bahçemden ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu da her toplantıda minik de olsa dağıttığım bir tür. Çiçek yapısı biraz küçük ancak daha sivri. Yayılıcı bir tür. Aldığım zaman nerede ise her yeri kök ile dolmuştu. Oldukça fazla yavru verdi. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Çan çiçeğinin dip sürgünü. Bu şekilde çileğin kol attığı gibi toprak altından kol atarak çoğalıyor. Biraz büyüyüp köklendiği zaman istediğiniz yere dikebiliyorsunuz. ![]() Mümkün olduğu kadar zarar vermeden parçalamaya çalıştım. Bende sadece yukarıdaki mesajdaki uzun saksıda olanlar kaldı. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Küçük bir bölgede yetişen endemik olup olmadığını bilmediğim campanula. İstanbul toplantısında cansız gibi olanlardan varsa bu tür. Saksıda küçük olanlar köklü ve uzun süredir durdukları için köklenmiş olanlardı. Onlar da yukarıdaki cinsten. Belki bu yolla çoğalabilirler diye bir miktar miniklerden paylaşmıştım. Duvar, kaya üstünde nasıl yaşadıklarına insan hayret ediyor. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
hangi tür ??
10.yıl toplantısında edindiğim mavişim.. Sanırım hayata tutundu. Hangi tür oldugunu bilmiyorum, çiçek verdiğinde nasıl çiçeklerim olacagını merak ediyorum. Kim paylaştıysa bana anne çiçeğin fotografını yükleyebilir mi acaba?? Ayrıca bu yavru ne zaman çiçeklerini gösterir bana?? sevgiler |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Sevgili seabert74, mesajınızı tesadüfen gördüm. Çok sevindim hayata tutunduğuna. Bendeki henüz bu yıl çiçek açmadı, ama klasik ve ülkemizde yaygın olan mavişten(12. mesajdaki). Bu da anne olan bitki. Çiçeklerini yakında açar ve burada paylaşırım. ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2013
|
arkadaşlar merhaba, sevgili ahestenin gönderdiği mavişimin son durumu..dediğiniz önerilerde bakmaya çalışıyorum.dallar uzayıp sarkmaya başladığı için yukarıda bi yerlere astım.umarım çiçekli halini görürüm..bilgi paylaşımlarınız ve durumu için yorumlarınızı bekliyorum. esenlikler. ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Sevgili edelvays58 çok teşekkürler.. İstediğim klasik maviş buydu Ne zaman çiçek görürüm sizce?? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Haziran'da açıyor. Az da olsa görürsünüz ama gelecek yıl daha da büyüyecek ve daha çok çiçek açacak,tabii yerini severse,ki sevmiş. Benimkinin şu andaki hali. Tomurcuklar oluşmaya henüz başlamış. ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
|
Sayın Muda bu duvara doğru uzayan maviş çok enteresan bir o kadar da hoş... benim bahçemdekileri ben 5 yıldır yetiştiriyorum, yalnız bu cinsin ömrü 2 yıl, tohumdan ekildiği yıl çiçeklenmeyip ikinci yıl çiçek veriyor. Bu yıl bolca tohum verecekler Tohumları paylaşacağım İnşaallah, duyurusunu yaparım ![]() |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İki yıl sonunda ölüyorlar mı? Bendeki olanlar bu yıl ikinci yılındalar. Tohumdan üretmek zor. Çok geç ve minik çıkıyorlar. Başka otlar onları boğuyor. O nedenle sanırım hiç bir şeyin yetişmediği kaya aralarında az bir toprakta yaşayabiliyorlar. Tohum paylaşımında bulunursanız göremez isem eğer birinci sıraya benim adımı yazarsanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2013
|
bu çiçekten bende istiyorum ama nasıl elde ederim bilmiyorum.çiçekçilerde tohumu bulunmuyor.uzak bir akrabamızda görmüş çok sevmiştim ama birdaha kimsede görmedim taki burada konya da bulabileceğim çiçek tohumu satan yerler var mı,yardım edermisiniz... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
|
sürekli yavru veriyor, bir türlü açmadılar 1,5 metre uzayıp çiçek açması lazım resimdeki gibi... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın ezafma, bu cins çok yıllık mı yoksa iki yıllık mı biliyor musunuz? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
|
Merhaba Sn Feriha, tohumdan değil, komşumdan 3 mini fide almıştım, geçen yıl, bu yıl sürekli çoğalıyor ama hiç çiçek yok, komşum kendininkilerin üzerine toprak attırmıştı, şimdi onunkiler öldü, tek umut bunlar ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim dağbağda daha önce bahsettiğim mavi campanulaların çok fazla olduğunu çiçekler açınca anladım. Sanırım iki yıllıklar. Geçen yıl açan çiçekler ölmüş durumdalar. Yerine yenileri çıktılar. Taş çıkıntılarını kullanarak sekiler arasında geçmek için merdiven yapmışlar. Bir tanesi onun tam altında. Nasıl oraya tohum gitti ve yaşayabildi bilemiyorum. Biz ona bakarken tesadüfen onun altında bir başka renk gördüm. Uzun süredir başka yerde var mı diye aramalarıma devam ediyorum. İkincisini göremedim. Çiçeği kapalı iken pembemsi açıldığı zaman beyazımsı oluyor. Küçük bir şey. ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1401778391 |
|
|
|
![]() |
|
|