![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Balkonunuzda -nya ile biten bitkiler guzel yetisiyorsa kupeden uzak durmanizi tavsiye ederim. Tecrube ile sabittir ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Yani Begonya, Sardunya, Fitonya mı? Sebebini de öğrenebilirmiyiz sn.zappie? Balkon çimlendirme ve geliştirme alanı, dayanıklı ve yetişkin olan herşey bahçeye atılmaya mahküm. Ev içinde ona keza bir yaprak dahi yok. Düzenleyen Jezebel : 16-04-2011 saat 11:52 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sevim artık daha dikkatli olursun, güneş , sulama konusunda ve beyaz kelebek tabi ki... Yok derken bende de iki biyük, 5 adet de çelikten küçük küpe var. Yok dediğim zaman böyle Ama hepsi yalınkat ve vahşi olmasa da "hardy" denilen dayanıklı türler. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Kaybettik
|
Olmaz mıyım sevgili jezebel Geçen yıl sadece ingilizlerim on on iki saksıydı. Birde yerliler. Tam bir şok yaşadık küpe çiçekleriyle dersimizi aldık. Bu yılda zor olacak ama küpe çiçeği çeliklerimi okula götüreceğim. Fazla güneş almayan daha gölge alanlar mevcut. Rahat büyüyecekler umuyorum. Yeterki çeliklerim tutsun![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Gardenya, begonya, acelya nemli sicak ortamlari, sardunya bol gunesi seviyor. Hic fitonya yetistirmedim ama ic mekan bitkisi, bildigim kadariyla bol nemden hoslaniyor. Kupe ise daha serin, golgeli yerlerden hoslaniyor, nemli sicak ortamlarda hemen bitleniyor. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Anladım sn.Zappie, İzmir küpeler için cehennem ve biz onları bu cehennemde yaşamaya mecbur ediyoruz. Yazın 40 C aşan sıcaklıklar küpelerimizi öldürüyor, ama aslolan sanırım sıcaklık ve nem' in beraberce oluşturduğu ortam. Gardeniyanın da yüzü pek gülmüyor, ölmüyor ama şöyle hızlı bir geliştiğine de şahit olamadım 3 yıldır ;( Karadenize mi tayinimi aldırsam ne yapsam ![]() |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
). |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Sevgili FatmaDündar Hemen çelik al yedekle ki Küpe çiçeğin öldüğünde üzülmeyesin. Geçen sene reimdeki mavi beyazdan Lipresin siparişiyle getirtmiştim yaşatamadım ve çelik almadığıma çok pişman oldum. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Caminin ovlusunda görüyorum küpeyi kışın üzerine kar yagdı ölmedi şimdi her yanı tomurcuk dolu .dibi agac gibi kalınlaşmış cok hoş . Özene bezene alıp ekiyoruz sonu hüsran bu küpe nasıl yaşıyor anlamış degilim ![]() |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Buralarda havalar dengesiz 2 gün bahar 5 gün yağmur. Beyaz sinekler küpe çiçeğini ne kadar çok seviyor geçen sene havalar iyice ısınınca hücum etmişlerdi bu sene şimdiden başladılar. Bizim de onlarla savaşımız başladı demektir bu. Bu savaşta kesin çözüm üreten var mı? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-04-2011
|
merhabalar,arkadaşlar çok sevdiğim küpelimi geçen sene yazın istanbula ailemin yanına gittiğimde susuzluktan kaybettim.küpelim açmaya çok meraklıydı.ben onu arkadaşımdan aldığım parmak kadar ve incecik bir uç çelikten üretmiştim.3-4 yaşında kocaman olmuştu.daha yavruyken bile çiçek açmaya çalışır neredeyse yapraktan çok çiçek veriridi..sonra arkadaşımdan aynı küpeliden birkaç çelik alarak tekrar ürettim.anaçı aynı olduğu halde hiç çiçek yapmadı.boyu yaklaşık 30 cm oldu yaklaşık 2 aylık,çokta güçlü ve sağlıklı duruyor ama o eski açmaya meraklı tabiatından eser yok.üstelik eski anaçtan alığım 3 çeliğin hepside tuttu gayet sağlıklı ama çiçeksizler.hergün merakla balkona bakıyorum ama halen çiçek yok,görüşlerinizi bekliyorum... ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
O kadar acele etme hiç merak etme onlar en güzel çiçeklerini sana gösterecekler. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-01-2011
|
çiçekleriniz çok güzel, anneme ve bana anneannemini hatırlatan bir çiçek,rahmetliden sonra annem de almış ve bakmış ama sonra nazar değmiş galiba çiçek birden solmuş,annem tekrar almak istiyor . Tohumdan alalım dedim o büyüyüne kadar bekleyemem diyor hafta sonu denk gelirsem bir tane alıcam canım anneme,küçücük bir çiçekle bile günlerce mutlu olan birisi benim canım annem |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nefin Nur annenize küpe alırken ,kendinize de alın Hatırladığım eviniz kuzeye bakıyor, pek güneş görmüyordu, bu yüzden bazı bitkilerinizi yaşatamıyordunuz. Küpeler tam sizin eve göre. Siz küpeleri, küpeler de sizin evi çok sevecekler diye düşünüyorum![]() |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-01-2011
|
Alıntı:
tebrik ederim doğru hatırlıyorusunuz evim kuzeye bakıyor, annem yazın memlekete gideceği için bütün çiçeklerini benim balkona gönderiyor,bu yüzden kendime almayı düşünmedim,nasıl olsa annemin çiçekleride benim olacak ![]() sevgiler Nefin |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Gül hanım , küpe şöleni yaşattınız hepimize. Bu başlık böyle görüntüleri özlemişti. Umarım bu sene sıcaklar daha merhametli olur ve küpelerimiz ölmez. Benimkiler dışarda kışa dayandılar ama yaza dayanırlar mı bilmem. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Aşağıdaki küpe çiçeklerini de arkadaşımız Fatma Dündar ile birlikte seradan aldık. Bu güzellikleri sizlerle paylaşmak istedim. İnşallah, geçen seneki gibi kavurucu sıcaklar olmaz da, biz İzmirliler küpelerimizin yasını tutmayız..... |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Siz de çok iyi bakmışsınız, ellerinize sağlık. |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Sevgili Gül Batur ve Fatma Dündar; Sizin küpe çiçeklerini görünce o kadar imrendim ki, bir daha yetiştirmeyeceğim dememe rağmen dün ilk gördüğüm seraya girdim ve yetişmiş bir küpe çiçeği aldım. Üzerinde şu an çiçek yok, o yüzden rengi sürpriz olacak. Ama işin kötü tarafı imrenme boyutunu aşıp icraat boyutuna geçerken gözüm o kadar kararmıştı ki, evden 7 saat uzaklıkta iş seyahatinde olduğumu ve en az 1 hafta daha eve gidemeyeceğimi unuttum. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Bütün güzel küpe çiçekleri İzmir pazarına mı geliyor.Kıskandırıyorsunuz bizi. Söyleyin onlara başka pazarlara da getirsinler. Hepsi katlı. Mavi beyaz ortak siparişte bana 15 tlye mal oldu ve de küçücük bir çelik yaşamadı tabi. Güle güle büyütün. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.İzgi, Jezebel, Benol Hazaroğlu, Dragonfly, Dudi, Malbman, Günebakan, Sevimk, Sevim4, Burak Alkan; Beğeni dolu sözleriniz için teşekkürler. Başta da belirttiğim gibi, ilk fotoğraf benim geçen seneden beri bakmakta olduğum küpe çiçeğim. Bütün kışı, güneye bakan açık balkonda soğukları, yağmurları alarak geçirdi. Mart ayından itibaren 15 günde bir 20-20-20 vitamin verdim. Diğerleri için ben de Fatma Dündar'a teşekkür ediyorum. Küpe çiçeklerini seradan, onun sayesinde aldım. |
|
|
|
![]() |
|
|