agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni3922Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-10-2009, 15:42   #1
Ağaçsever

gülyabani's Avatar

Giriş Tarihi: 18-06-2009
Ya arkadaşlar bu küpe çeşitlerini çoğaltalım ya bi formül bulalım bu işe ilgilenen arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum...
Bizim burda fidancı bir amca var her çeşit bitki mevcut elinde küpeli bu yaz iki çeşitti konuşucam kendiyle farklı renklerde getirmesini isticem umarım olur forumdan bir arkadaşa amcadan alıp ulaştırdım kargoyla,ilgilenen varsa birdaha ki yaza yardımcı olurum şuan elinde kalmadı sanırım

gülyabani Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2009, 17:16   #2
Ağaç Dostu

zerrinsrt's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2008
Galeri: 4
Thumbs down

Sevgili gulyabaniablası, bir yıldır ben de elimdeki küpe çiçeklerini çoğaltma çabasındayım. Üretmede sıkıntım yok. Ama çeşit bulmakta zorlanıyorum.Şimdilik yedi çeşite sahibim. Bunlardan altısını bu yıl aldım. Bende senin gibi elimizdeki çeşitleri belirleyip paylaşmak istiyorum.
Elimdeki çeşitlerin ikisinin resmini volaere ekledi.Diğer üçüde önceki mesajlarımda var.Kalan ikiside düz pembe yalın kat ve pembe-mor yalınkat.

Sevgilli volare, gönderdiğim çiçekleri ekmişsindir. Benim sana tavsiyem, küpelilerin üzerindeki tüm çiçek ve tomurcukları koparman. Böylece yeni koşullara daha kolay uyum sağlarlar. Bir de gönderdiğim çelikler üç ayrı çins. İyi günlerde büyüt, sevgiler.

zerrinsrt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2009, 17:35   #3
Ağaç Dostu

Volare's Avatar

Giriş Tarihi: 07-08-2006
Galeri: 2
Sevgili Zerrin ,
dikerken yaprak renginden tahmin etmistim , farklı olduklarını .
Tekrar teşekkür ederim . Tavsyenize uyacağım .
Benim elimdeki çeşitler belli , Ayşe hanımın verdiği pembe de kocaman açıyor ,
tek kat , perşembe resmini çeker gönderirim , Kenan amcadan aldığım klasik fuşya rengi orta büklükte .
Yeşim hanımdan gelen tohum hangi çeşit bilmiyorum , bakalım üretebilecekmiyim .
Bence netten bakıp ismini belirleyip , çelik takası yapabiliriz .
Saygılar .

Volare Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2009, 09:08   #4
Ağaçsever

gülyabani's Avatar

Giriş Tarihi: 18-06-2009
[QUOTE=zerrinsrt;509821]Sevgili gulyabaniablası, bir yıldır ben de elimdeki küpe çiçeklerini çoğaltma çabasındayım. Üretmede sıkıntım yok. Ama çeşit bulmakta zorlanıyorum.Şimdilik yedi çeşite sahibim. Bunlardan altısını bu yıl aldım. Bende senin gibi elimizdeki çeşitleri belirleyip paylaşmak istiyorum.
Elimdeki çeşitlerin ikisinin resmini volaere ekledi.Diğer üçüde önceki mesajlarımda var.Kalan ikiside düz pembe yalın kat ve pembe-mor yalınkat.

sayın Zerrinsrt bizde iki çeşit var ikiside katmerli pembe-beyaz ve pembe mor siz yedi çeşiti valla iyi bulmuşsunuz mor olan tek bir dal halinde henüz küçük ama diğerinden çelik alabilirim tohum da olmaya başladı tohum konusunda da nasıl çoğaltılır bilgim yok ama irice bir tohum oluştu inşallah ondan üretebilirim ama çeşit bu kadar işte

gülyabani Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025