![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevim hanımcığım, şimdilik sıvı gübre kullanıyorum, aslında sadece iki defa gübre verdim, İstanbul işi çıkınca gübre yapılmadı. Bence gübreden ziyade istediği ortamı hazırlamak daha önemli, Mersin ısındı, çok fazla kalamaz buralarda, yaylaya taşımam lazım. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kaybettik
|
Anladım. Burası haftabaşından beri ısındı. Günşli ama esinti de var. Küpeler hayatlarından memnunlar ama sizinkiler kadar büyümediler merak ediyorum ben de. Sabah evden çıkmadan kontrol ediyorum. Akşam üzeri eve dönünce bir kez daha bakıyorum pazardan aldıklarım bile daha tomurcuklanmadı Ben de arada vitamin vereyim o zaman Adalet Hanımcım. Topraklarını nasıl hazırlamıştınız. Küpeler bahçe toprağı sever ama bunlar misafir yadırgar belki diye torfa dikmiştim ben.O büyük çiçekli küpe çiçeğinin kaynağı Güler hanım galiba Birkaç tane daha vardı galiba çok güzel çiçekli çiçekli balkonda görmüştüm umarım yanlış hatırlamadım.Sevgili cemo öyle kocaman çiçekli küpe çiçeği tohumu vermişti bana maalesef büyütemedim ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayenizde bir çok değişik renklerde küpe sahibi oldum, oturduğum yerde bu güzelliklere kavuşmak çok güzel, size ve sevgili Lipres'e yeniden teşekkürler tüm zahmetleriniz için. Bu gün bir kaç tane yaprak biti gördüm, az önce NeemAzal hazırlayıp ilaçladım, Mersin sıcak olduğu için bu tür tehlikelere daha açık, küpenin de sevmediği bir durum. Pazar günü hepsini de yaylaya taşımayı düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
maalesef jezebel çok sıhhatli büyüdü teyzesi ama hiç yavru vereceğe benzemiyor hemen resmini atayım. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
işte biencetal |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
teşekkür ederim Adalet hanım. bakın yeni birşey daha öğrendim. ben gelen ingilizleri önce bardağa diktim sonra büyük saksılara geçirdim rahat büyüsünler diye. demek ki küçükler küçük saksı istiyor. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
fazla gelişme yok |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
lipresten gelen bir tanesinden uç almıştım
böyle bir sürü çelik var. resimlileri izlemek daha zevkli. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Ümit 79 arkadaşım adına sevindim. Bendeki küpe çiçekleri onun armağanı. Sevgili jezebel sana ve ümit 79 arkadaşıma tekrar teşekkür ediyorum. Bu yıl terslikler üstüste geldi. Babamın hastalığı ve yardımcımın doğum sonrası Dick sendromu geçirmesi nedeniyle çiçeklerime ancak ölmeyecekleri kadar bakıyorum. Benim küpelerimde tomurcuk oluşması da gecikti. Gelen fidelerden birini de yaşatamadım. ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
1. ve 2. küpe lipresden gelen ingiliz
3. benim yakın çekim bahçeden |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() arzunun merak ettiği bahçedeki küpe çiçeği |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet hanım küpelerde neemazalı ne ölçüde kullanıyorsunuz. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
çok güzelmiş benimkini merakla bekleyeceğim daha tomurcuk bile yok güneşe mi alsam? |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bicentennial' den haber yok henüz . Adaletteki belki açmıştır ![]() |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2009
|
İşte buda benim küpem, resim pek net olmamış diğer tomurcuklar açtığında yeniden paylaşırım ![]() |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
evet
Alıntı:
evet şişen tabletteler , ortada bir çelik de kırmızı sundavilla var . Sundavillam var diyorsanız , artık ne yapalım ![]() |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Benimkilerde açmayınca pazar günü Aydın pazarından üzeri tomurcuklu iki küpe daha aldım eşim eve götürdü şu an merak ediyorum ben eve gidene kadar o açmayan 3 saksım açan 2 saksıyı görünce dayanamayıp açmış olabilirler mi ? |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Adalet hanım çok güzel açmıış sabırla bekliyelim.verdiğiniz linki okumuştum. teşekkür ederim. 2lt ye ölçü lazım. enjektörle 2 cc çekiyorum ama doğrumudur bilmem. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jezebel, sayenizde kavuştuk bu güzelliklere. Mersin sıcağını daha fazla kaldırabileceklerini sanmıyorum, acilen yaylaya taşımak gerekiyor benimkileri. Akşama kadar bebek gibi gölge gölge taşıyorum, yapraklarına su püskürtüyorum ama yine de kaybetmekten korkuyorum. Antalya, İzmir, Adanana gibi çok sıcak yerler dışında hiç sorun çıkarmadan yaşayacaktır. |
|
|
|
![]() |
|
|