![]() |
|
![]() |
#1171 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ilk açışları olacak o yüzden ![]() Sürpriz de güzel bir şey , tadını çıkarın . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1172 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-01-2010
|
Merhaba umıt79, benim torflarımdan bazılarıda sinek tutuyor bir süredir sinek ilacı alıp denemeyi düşünüyordum. Denemiş ve başarılı olmuşsunuz, ne kullandığınız ve nasıl kullandığınız hakkında bilgi verebilirmisiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Sevgili merkürvenüs , kullandığım 500 ml sprey şeklinde bir haşerat ilacı aslında. Tıpkı camsil gibi spreyli beyaz bir kutusu var. Geçen sonbahar almıştım 10 tl ye. İş yerimde camlara ve kapı girişi civarına sıkıyorum.Uzun süre etkili oluyor sinek vs şeyler girmiyor. Kokusuz bir zehir, Türtox marka haşerat ilacı.. Aman bildiğimiz klasik sinek ilaçlarını ben denedim bitkiyi öldürüyor, sakın siz de bitkinizi öldürmeyin . Minyatür gülüm yandı , normal sinek ilaçları iyi gelmiyor test ettim.. Ben küpeliyi hafif yüksekte ve ruzgarsız bir alana asıp ; geniş spreyleme yoluyla çokta fazla olmayacak şekilde ilacı püskürtüyorum. Yaprak altları ve saksıda ki torfa da sıkıp birkaç saat sonra yine sprey yoluyla suluyorum. Neredeyse bir ay oluyor iki kez uyguladım şimdi iş yerimde ki bitkiler de beyaz sinek ,örümcek vs zararlı yok.İşin ilginci kokusuz zehrin yakınlarına da haşerat yaklaşmadığı için diğer bitkilerime de zararlı gelmiyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1175 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sevgili Jezebell magellanica nın çiçekli görüntüsünü ben de merak ediyorum umarım biran önce açar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1176 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-01-2010
|
Teşekkür ederim umıt79. Klasik sinek ilaçlarından deneyecektim iyiki denememişim. Türtox marka ilacı bulmaya çalışacam çünkü bu minik sinekler çok can sıkıcı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1177 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2009
|
Bauhausa yeni küpeler gelmiş, 3,5 TL. Ama güneşin altına koymuşlar , biraz kendinden geçmişti hepsi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1178 |
Ağaç Dostu
|
küpe çiçeğimiz, veritabanımızın nazar boncuğu da olabilir (mi?)
Merhaba, küpe sever arkadaşlar. Buradaki konuşmalar, fotoğraflar çok güzel, ancak küpe çiçeği konusunda veritabanımızda henüz bilgi yok. Böylesine güzel bir çiçeği, elimizden geldiğince bilgileri derleyip, toparlasak ve güzelliğine yakışır bir şekilde veritabanımızla ilgilenen arkadaşlara ulaştırıp, onların işlerini kolaylaştırıp, dilimizi konuşan herkese küpe çiçeğinin güzelliğini ulaştırmaya ne dersiniz? Bu konuda örnek çalışmalar da var, arkadaşlarımız nakış işler gibi çalışmışlar, küpe çiçeğinde neden olmasın? gece bir çiçeği onu en çok sevenlerden daha iyi kim tanıtabilir ki diyen forum kişisi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1179 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Bunlarda benim küpelerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
Ağaç Dostu
|
merhaba
arkadaşlar merhaba,maşallah küpelileriniz birbirinden güzel allah nazardan saklasın sızlerin küpelilerine bakıp bakıp iç çekiyodum en sonunda bütün cesaretimi toplayayıp bu güzelleri tanesi 3 tlden aldım.satıcı pembe mor ve beyaz oduğunu söyledi ama ne renk olurlarsa olsunlar hiç önemi yok benim için tek umudum onlara sızler gıbı ıyı bakıp saglıklı bır sekılde yetıstırebılmek bı haftadır tomurcuktalar ınsallah en kısa zamanda açarlar.herkese bol çiçekli mutlu günler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1181 | |
Ağaç Dostu
|
Veritabanımızın nazar boncuğu kayıp arkadaşlar. Gören var mı? Alıntı:
![]() Benden de maaşallah, ancak veritabanı konusunda, güzelim küpe çiçeklerimizin (kendi küpe çiçeklerinizin) herkese tanıtılması için veritabanımıza yardım konusunda hiç bir şey söylemediniz! ![]() Olumsuz da olsa düşüncenizi paylaşmanızı rica ediyorum. "Yoksa, ben yapacağımı bilirim." gece açık göz renkli ve arada sırada 'maaşallah' demeyi unutabilecek kadar unutkan forum kişisi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1183 | |
Ağaç Dostu
|
Beşer...
Alıntı:
O nedenle söylediydim, yoksa bu güzel küpelerin nazara gelmesini ister miyim hiç? ![]() gece yardımcı olanın da olmayanın da canı sağolsun, çiçekleri kem gözlerden uzak dursun, diyen forum kişisi. Not: Buradan okumaya başlayalım mı, sonra üst başlığa geçer konuyu özümser, devam ederiz. Kovalayan da yok, yeter ki güzel bir küpe çiçeği sayfası çıkartalım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Ağaç Dostu
|
Bu da benim en görkemli küpem. Hurma ağacıyla aynı saksıyı paylaşan Japon gülü ağacının dalında yaşıyor ![]() ![]() Düzenleyen köknar : 16-05-2010 saat 11:05 Neden: Harf hatası. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1186 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2010
|
merhabalar, küpe hangi aylarda açıyor benim küpem henüz açmadı da merak ettim sizinkileri görünce imrendim...Sabırsızlıkla bekliyorum renginide bilmiyorum pazardan almıştım fidan şeklinde |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1188 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
3 ayda neyle beslendi bu harika küpeliler acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1190 |
Ağaç Dostu
|
bende hemen hemen ayni karışımı kullanıyorum torf markası farklı olabilir ama yerini sevmeside önemli herhalde belkide elinizden maşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1191 |
Ağaç Dostu
|
bir küpemin toprağı yeşillendi yosun gibi bu mevsimde toprağı değişir mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Ağaç Dostu
|
Hayır değiştirmeyin , bir tahta çubukla toprağını 1-3 cm . derinlikte eşeleyin , havalandırın . İçinize sinmiyorsa toprağın üst tabakasını 1cm. derinlikte alın yeni torf ekleyin ve fazla sulamayın , parmağınızla toprağın tavını kontrol edip öyle sulayın . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Ağaç Dostu
|
Yazmayı unuttum, arada çay suyu da veriyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1194 |
Ağaç Dostu
|
teşekkürler jezebel dediklerinizi yapacağım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1195 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-02-2010
|
Arkadaşlar Merhaba, Bir hafta önce çok sağlıklı bir küpelinin alt dallarından çelik aldım.Ve direk toprağa ektim.Düzenli olarak suluyorum.Fakat dün itibariyle yapraklarında cansızlaşma ve alt yapraklarında kuruma başaladı. gölge bir yerde muhafaza ediyorum.En üstteki yapraklarında büyüme yok.. Nerede hata yapıyorum. Tutarmı acaba.. Umut varmı.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1196 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili fzergun, çokmu su veriyorsunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1198 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-02-2010
|
SAyın jezebel, dediklerinizi şimdiden itibaren yapsam da geliişim kaydedermiyim? Kurudukça suluyorum desem.. Acemilik işte. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1200 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2009
|
Köklü gelen küpelerimde bir tanesi kurumak üzere biri kuruyacak gibi gözüküyor , nedenini anlamadım. Kurtulur mu acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|